Mi van ha az orvos keson veszi eszre a terhesseget, pedig tobbszor is voltam dokinal?

Figyelt kérdés

20 eves vagyok, es keson ero tipus. Szeptember kozepen vesztettem el a szuzessegem, amit azota is banok, mert iszonyatosan parazok attol, hogy terhes vagyok. Szeptember vege ota allandoan szedulok, hanyingerem van es az aktus ota sokat szurkal a hasam. Voltam ket dokinal ketszer is, csinaltam tobb tesztet is es mind negativ eredmenyt mutatott.

Viszont par napja azt vettem eszre, hogy a hasam formaja valtozott. Mutattam tesomnak, o azt mondja tuti bekebzelem, nincs ott semmi, hisz a dokik is megmondtak. Azt olvastam, ha megjott a mensid az mar nem bizonyitja, hogy nem vagy terhes, ezert is parazok.

Igen mar fura, es betegesen aggodom, de jovoheten ujra megyek dokihoz, mert egyszeruen keptelen vagyok megnyugodni. Egyepkent az aktus ota 8 het telt el es ma reggel is csinaltam tesztet, ami szinten negativ lett.

Es most lehet bantani, de felteszem a kerdest. Ha a doki esetleg azt latja h megis terhes vagyok, de keso, akkor ebben az esetben mit tudok tenni,az abortuszt ebben az esetben is lehet. Nincs anyagi hatterem, hogy egy babat feltudjak nevelni, nem tudnam megtartani.

Roszindulatu kommentet nem kerek.

2020. nov. 11. 17:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha sem az orvos nem vett észre terhességet többszöri vizsgálat alatt sem, illetve több negatív teszed is volt, akkor gyakorlatilag kizárt a terhesség.

De ha netán terhes lennél, akkor nem mehetnél abortuszra, mert túl vagy a megszabott idön. Ez alól nincs felmentés, különben sok mindenki hivatkozna rajta kivülálló okokra.

Ebben az esetben az a lehetöséged lenne (ha a gyereket nem tudod vállalni), hogy megszülöd és örökbeadod a szülés után.

Viszont ha ilyen beteges mérekben félsz a terhességtöl, akkor egyrészt nem ártana rendesen tájékozódni a különbözö védekezési módszerekröl és ezeket alkalmazni is (a megszakítás NEM védekezési módszer!), amíg ezzzel nem vagy tisztában, addig szünetelni a szexszel, illetve megkeresni azt az okot, ami ennyire nagy félelmet kelt benned. Vallásos környezetben nöttél fel esetleg, vagy büntudatod van a szex miatt, vagy még nem vagy érett/kész a szexuális életre, csak más kedvéért mentél bele? Ezt gondold végig, mert így csak idegileg tönkreteszed magad.

2020. nov. 11. 17:58
 2/23 A kérdező kommentje:

En ugy tudok, hogy az orvosra lehet hivatkozni, bizonyitod vizsgalatokkal es irsz egy kervenyt.

Igazabol mar csak azert mentem bele, hogy legyek tul rajta. Nem is ereztem azt a nemi vagyat, tudom butasag volt, es felelotlenseg. A srac nem ment el, mert par lokes utan abba is hagytuk, mert nekem fajt, foleg hogy full szaraz is voltam. Viszont az elovaladeknak is megvan a kockazata.

A lenyeg, hogy most mar vervetelt is kerek szerintem.

2020. nov. 11. 18:09
 3/23 anonim ***** válasza:
0%
Felviszel gyalog a 10. emeletre 300 kiló cementet - meg vissza, - utána nincs az az orvos, amelyik ne javasolná az abortusz megejtését.
2020. nov. 11. 18:35
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha 8 hete volt az aktus, kb. 10 hetes terhes lennél. Nagyjából két hét elintézni az abortuszt, de a mostani helyzetben több is lehet. Ha orvosi hibából nem történik meg, akkor valóban kérheted a 12 hét meghosszabbítását. Viszont ilyenkor már nem műtéti úton távolítják el a magzatot, hanem meg kell szülni.

Egyébként semmi esély rá, hogy terhes legyél. Terhesség mellett nincs normális menstruáció, és szinte kizárt, hogy több teszt is tévedjen. Egy 6-8 hetes magzatnak pedig már szívhangja is van, és tisztán látszik az ultrahangon. A nőgyógyász napi szinten nézeget korai terhességeket, tehát kizárt, hogy ne venné észre. Pszichológustól kérj segítséget, mert ez a későbbiekben is nagyon megkeserítheti az életedet.

2020. nov. 12. 12:35
 5/23 A kérdező kommentje:

"Ha 8 hete volt az aktus, kb. 10 hetes terhes lennel."....ezt nem igazan ertem. Hogy lehetek 10 hetes terhes ha 8 hete volt az aktus? Bocsi, de ezt nem ertem.

Remélem is, hogy a doki jol latta, hogy nincs ott semmi, csak annyi olyat olvasni, hogy valaki tobb dokihoz is ment es nem vettek eszre a babat, vagy daganatnak neztek. Szoval persze, hogy aggodom es mar laikus vagyok.

2020. nov. 12. 18:29
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a teherbeesés pillanatát soha nem lehet biztosan tudni, a terhesség korát az utolsó menstruáció kezdetétől számolják. Egy szabályos 28 napos ciklus esetén általában 2 héttel ezután van a peteérés. Teherbe esni pedig csak az ovuláció idejében tudsz. Tehát ha teherbe estél, az valószínűleg nagyjából két héttel az utolsó menstruáció után történt. Mire a teszt először kimutatja, csaknem 4 hetesnek számít a terhesség.

Azért tettem hozzá, hogy valószínűleg, mert a szervezet nem programozottan működik. Azért kell mindig védekezni, mert lehet, hogy a te szervezeted máshogy működik, és akár minden hónapban máskor van az ovuláció.

2020. nov. 12. 20:01
 7/23 A kérdező kommentje:

Ertem, koszonom. Akkor ige, 10 hetesen kellett volna lasson valamit a doki.

A naptaram szerint, 6 napom volt meg a menzeszig mikor, egyutt voltam a sraccal, de az aktus utan ra ket napra meg is jott, viszont egy napig volt eros verzesem, masnap mar csak pecsetelo verzesem volt. Ezutan 30 ra,(mert ennyi ido a ciklusom, 3 napos menzesz, keves ver, es eros fajdalom) pontosan megott a kovi menzeszem is.

2020. nov. 12. 20:26
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
Szóval menstruálsz, a doki szerint nem vagy terhes, a teszt negatív, te meg parázol hogy terhes vagy. Ne nőgyógyászhoz hanem agykurkászhoz menj
2020. nov. 12. 22:25
 9/23 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, valszeg pszichés álterhesség a te bajod.

[link]

(első aktus után nem ritka)

Egyébként, ha az orvos nem veszi észre a terhességet, akkor a 18. hétig végezhető el az abortusz.

"(2) A terhesség az (1) bekezdésben foglalt feltételek esetén a 18. hetéig szakítható meg, ha az állapotos nő

a) korlátozottan cselekvőképes vagy cselekvőképtelen;

b) terhességét neki fel nem róható egészségi ok, illetve orvosi tévedés miatt nem ismeri fel korábban, vagy az egészségügyi intézmény, illetve valamely hatóság mulasztása miatt haladta meg a terhessége az (1) bekezdésben foglalt időtartamot."

2020. nov. 13. 09:07
 10/23 A kérdező kommentje:

Koszonom a vaéaszt.

Elolvstam a linket es volt benne egy olyan resz, hogy az eszleli az alterhesseg jeleit, aki nagyon terhes akar lenni. Nekem semmi vagyam terhes lenni, ezert parazok ennyit rajta.

2020. nov. 13. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!