Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Létezik, hogy nem sikerült az...

Létezik, hogy nem sikerült az abortusz? Tehát megmaradt az embryo a műtét után?

Figyelt kérdés

pár napja volt sajnos abortuszom, egészségügyi problémák miatt.

Azóta minimális vérzésem van, inkább barnás. A hányinger, orrdugulás elmúlt, viszont a melleim még mindig vészüknek és enyhe görcseim vannak. Ez normális?

Vagy lehet, hogy nem volt sikeres a műtét?

2020. szept. 23. 10:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%
Nekem missed ab volt, bár eljárás szempontjából ugyan az. Semmit, de semmit nem véreztem műtét után. Azt hittem, hogy legalább úgy fogok vérezni, mint szülés után, vagy mint egy érősebb mensi. Én voltam a legjobban meglepve mikor se nem volt fájdalmam, se nem véreztem. Műtét után 6 hét múlva jött meg először, majd 28 naposra visszaállt a ciklusom. 2 hétig meg pozitív volt a hcg tesztem. Ami azt jelenti, hogy amíg van jcg a szervezetetdben addig tüneteid is lehetnek.
2020. szept. 23. 11:47
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Remélem minden rendben lesz.

Jövő péntekre kaptam csak időpontot az orvoshoz, addigra remélem rendben leszek.

2020. szept. 23. 12:24
 13/24 anonim ***** válasza:
90%

#10 A magzat nem szalad sehova :)

A terhesség a beágyazódással kezdődik. Ez az a pillanat, amikor a megtermékenyült petesejt megtapad a méh falán, és onnantól kezdve nem mozog, hanem stabilan ott helyezkedik el. Később itt alakul majd ki a méhlepény és a köldökzsinór. A beágyazódás után kezd el termelődni a hcg hormon, ami a tüneteket okozza, és amit a terhességi teszt majd kb. két héttel később kimutat. Tehát az embrió helye már akkor eldől, amikor az anya még nem is tudhat a terhességről. A méhen kívüli terhesség az, amikor ez a beágyazódás a petevezetékben történik meg.

Mivel a terhesség korát az utolsó menstruációtól számoljuk, kb. 2 hetes akkor, amikor eldől hogy méhen kívüli-e. Ha a méhben tapadt meg, onnan már nem szaladgál sehova. Abortuszt akkor végeznek, ha már van szívhang, tehát legalább egy hónappal ezután.

Valószínűleg félreértettél valamit, és anyukád talán a korábbi abortuszát okolja a későbbi méhen kívüli terhességért. Az abortusz nem okoz méhen kívüli terhességet.

Kérdező, manapság nagyon minimális az esélye, hogy az abortusz sikertelen legyen. A műtét után ultrahanggal ellenőriznek, majd kontrollra kell menni, tehát ha mégis így lenne, rögtön kiderülne. A tüneteidet az okozza, hogy a hcg hormon még nem ürült ki a szervezetedből.

2020. szept. 23. 13:08
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Kiegèszíteném az utolsót azzal,hogy 30 éve még kapartak agyba főbe... vélhetően vagy eleve méhen kívüli volt vagy 2 petéjű ikrek voltak..

Akkoriban az Uh-ok nagyon rossz minőségű képet adtak..

Még manapság is előfordul, hogy benéznek ezt-azt..

2020. szept. 23. 14:17
 15/24 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott most az a kérdés, hogy ha esetleg tényleg benézik és mondjuk nem távolítják el utána mi van? Megműtik az embert még egyszer akkor is, ha már több, mint 12 hetes a terhessége? Vagy esetleg perre kell menni?
2020. szept. 23. 15:03
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, amennyiben orvosi hiba történik, nem érvényes a 12 hetes határ.
2020. szept. 23. 16:03
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
így van, orvosi hiba esetén 18 hét a határ. Méhen kívüli terhességnél meg semmiféle határ nincs, az az anya életét fenyegető állapot, abszolút műtéti indikáció.
2020. szept. 23. 17:01
 18/24 anonim ***** válasza:
22%
Azért a kaparás egy viszonylag megbízható módszer azt hiszem régen volt bár lehet van ahol még alkalmazzák a vegyszeres feltöltést ami mellett előfordult hogy a terhesség folytatódott
2020. szept. 26. 20:54
 19/24 anonim ***** válasza:
58%
Milyen az a vegyszeres feltöltés? Nem találok infót a google-on.
2020. szept. 28. 14:23
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
2020. szept. 28. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!