Egy terhesség megszakításról tudnia kell az apának, igaz? Évekkel ezelőtt volt, de az ő gyereke.
Közvetlenül szakítás után tudtam meg, hogy terhes vagyok. Magabiztosan tudtam, hogy nem akarom a babát, így egyedül döntöttem az abortusz mellett.
Most 5 év után újra együtt vagyunk. Olyan rossz érzés, hogy ezt nem tudja. El kellene mondanom neki ugye? Joga van tudni, nem? A legrosszabb, hogy talán joga lett volna beleszólni. Önzőség elmondani, hogy nekem könnyebb legyen? Elítélendő, hogy akkor nem is hagytam, hogy mellettem legyen, hogy elmondja a véleményét?
Fogalmam sincs itt miről beszélnek egyesek!
A döntést meg nem bántam. 22 voltam, ő meg igaz, hogy 27 de kb pályakezdő. A 6 éves egyetemi képzésem felénél jártam, a szüleimmel éltem. Teljesen éretlenek voltunk, hiába voltunk felnőttek, a kapcsolatunk meg főleg. Ezen a világon egyetlen ember tudja igazán, milyen borzalmas volt a kapcsolatunk akkor és az ő. A gyerek miatt tuti megpróbáltuk volna folytatni, de akkor már biztos nem lennénk együtt.
Ha elítél, akkor jobb ha most derül ki, mert ezt nem fogom tudni magamban tartani, érzem. Nagyon mérgezné a kapcsolatunkat ez a titok. Elképzelni nem tudom, hogy vajon mit gondolt volna akkor vagy most az akkori helyzetről. De ezt meg fogom tudni. Most 2 napig még biztos nem mondom el, de ha tegnap együtt lettünk volna biztosan elmondtam volna.
Hiába vele vagyok megint, mintha teljesen mások lennénk. Komolyabbak, és most már egy tervezett gyerekről beszélünk, ha szóba jön a téma. Lehet ezért még rosszabb az időpont, de ettől a tehertől meg akarok szabadulni.
#21 Te amúgy mit szedsz? Adhatnal nekem is. :'D
Mit érzel mikor ilyen értelmetlen és valótlan sztorikat kreálsz és jobban akarod tudni mi a tényleges valóság, mint maga a kérdező?! Egyre több kérdésnél bukkan fel 1-1 ilyen jó madár (lehet te vagy az mindnél.. ), aki kreál magának egy kitalált baromságot és eteti a népet, hogy ez bizony úgy van, kész mese-mese mátka, miközben ilyenről a kérdező egy büdös szót nem írt, sőt külön megjegyzi, hogy nem tudja miről beszél szegény kommentelő, de egy árva szó sem igaz belőle. Utána meg megy a perszee-perszee, akkor tagad le. 🤷🏻♀️😅
Ha emiatt elhagy ,akkor annyit is ér, semmit. Amúgy akkor lett volna értelme esetleg elmondani, most, 5 évvel később már felesleges.
A pasik sokkal könnyebben ítélkeznek abortusz témában mert nekik sem átesni nem kell rajta, se megszülni nem kell egy gyereket se. Nem tudják úgy átérezni a dolgot mint egy nő, hisz ha marad, megszületik a gyerek de a pasi utána lelép, akkor is a nő nyakán marad a gyerek ha eredetileg a pasi ellenezte az abortuszt.
Ez a dolog csak a te döntésed volt, maradjon is meg annak. Szerintem. Persze ha van valaki aki még tud róla és elpletykálhatja, akkor jobb ha tőled tudja meg a párod.
"Nem tudják úgy átérezni a dolgot mint egy nő"
Elég súlyos érzelmi intelligencia deficitre utal, ha ezt komolyan gondolod. Ennyi erővel te meg nem tudod úgy átérezni a dolgot mint egy férfi. Persze ez is baromság, hisz nyilván át tudod. Képzeld el, hogy reggel felébredsz és realizálod, hogy álmodban elvetéltél. Megvan az érzés? Csodás, ugye? Na akkor tedd szépen hozzá, hogy ezt a vetélést nem a természet okozta, hanem a párod. Vmi ilyesmit érez egy férfi, ha az ő akarata ellenére veteti el a nő a közös gyereküket.
Elmondtam neki, nem tudtam ezzel élni, úgy gondoltam ahogy itt írták: ha ezért elhagy, akkor jobb, ha kiderül.
Elmondtam, hogy mikor tudtam meg, hogy miért döntöttem így. Kellett neki egy kis idő, hogy végig gondolja. Eléggé meglepett, amikor aztan azt mondta, hogy csak az bántja, hogy nem tudtam hogy nem erőltetett volna rám egy gyereket, hagyott volna dönteni, és segített volna mégha aztán szakítottunk volna is.
A válaszaitok csak megerősítettek abban, hogy el kell mondjam. Ekkora tehertől még sosem szabadultam meg! Csak meg akartam nektek írni 😊
"Eléggé meglepett, amikor aztan azt mondta, hogy csak az bántja, hogy nem tudtam hogy nem erőltetett volna rám egy gyereket, hagyott volna dönteni, és segített volna mégha aztán szakítottunk volna is."
+100 pont a srácnak, normális embernek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!