Hogyan tudnék dönteni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok

És 10 hetes terhes

A párom nagyon nem akarja a babát és könyörög, hogy vetessem el

Vagy ha nem elhagy

Igazából megtudnám tartani

Segítene a családom

De a páromat nagyon szeretem

Ti hogy döntenétek?

2020. jún. 20. 15:36
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
62%
Ha akarod a gyereket, tartsd meg. Ha megtartanam, ha nem, a pasit mindenkepp lapatra tennem.
2020. jún. 20. 16:59
 12/35 anonim ***** válasza:
34%
Hát, én akkor szülnék gyereket, ha azt rendes családban, nem az anyámék nyakára szülném, illetve olyan párkapcsolatban, ahol tisztáztuk egymással a családalapítás gondolát.. Dehát nem vagyunk egyformák, te sajnos úgyis meg fogod tartani, mert mindig lesznek akinek egy embriótól és a saját önzőségétől semmi sem fontosabb - még az sem, hogy rendes életét biztosítson a saját gyerekének.
2020. jún. 20. 17:54
 13/35 anonim ***** válasza:
34%
Egyébként basszus itt néhány hozzászóló.... Ez nem BABA... lehet belőle baba, de ha egy nő elvetél sem mondjuk rá, hogy "meghalt a babája".... És marhára nincs még mindene kifejlődve, sőt.... Dehát nah, mint mondtam, van akinek a sejcsomó az első, az már aztán marha mindegy milyen nyomorult életnek teszi ki majd a gyerekét, miután megszületett...
2020. jún. 20. 17:58
 14/35 anonim ***** válasza:
39%

Szerinted szereted téged ha zsarol érzelmileg? Szeret téged ha nem érdekli, hogy neked rossz?

Ha szeretne, nem akarna rávenni olyanra amit te nem akarsz. Most nem hagy el ha elveteted, majd 1,2 vagy 3 év múlva. És akkor ott leszel h elvetetted emiatt a gyereked akit te amugy akartál volna. És ki tudja ezutan majd lehet-e gyereked? Elso terhességnél kulonosen rossz, mert ugye a kockázat megvan h aztan lehet-e egyaltalan.

Eleg nagy bunkó lehet, érzékeltlen és téged nem szeret. Ha szeretne ilyet nem kérne. Ez biztos fáj, de most még dönthetsz helyesen! Csak magaddal tolsz ki ha majd emiatt gyötör a bűntudat.

2020. jún. 20. 18:02
 15/35 anonim ***** válasza:
58%

A párkapcsolatok jönnek-mennek... ritka a holtodiglan.

A gyerek viszont marad.

Azt tisztázd magadban, hogy a gyerekre vágysz-e?

2020. jún. 20. 18:22
 16/35 anonim ***** válasza:
57%
Abortusz, pasit dobnam és elkezdenek védekezni
2020. jún. 20. 19:29
 17/35 anonim ***** válasza:
72%

Én ugyanilyen helyzetben elvetettem. A pasi pár hét múlva dobott.

De ne haragudj, egy 32 éves pasinak vagy védekeznie kellene, vagy családot alapítania.

Nem fog melletted maradni.

2020. jún. 20. 19:41
 18/35 anonim ***** válasza:
73%

Kedves Kérdező!

100x megfogadtam már, hogy nem válaszolok ebben a kategóriában, mert rögtön jönnek a nagy "döntéspártiak" lepontozgatni, de most mégis leírom, amit gondolok. ÉN megtartanám. Alapból is ezt mondanám, de amikor megírtad a párod korát, az megvilágosított még valamit. Ha egy 32 éves férfi ennyire ragaszkodik az abortuszhoz, akkor a, soha nem akar gyereket, b, majd akar, csak nem tőled. Egyébként ahogy már írták, mindettől függetlenül, az abortusz után is eldobna, csak így könnyebben rá tud venni, azért van még veled. Ez esetben a leendő gyereked és egy halott kapcsolat között kell döntened. Persze, az is lehet, hogy te így se akarod megtartani(mert arról nem írtál, hogy te mit akarsz, csak azt, hogy lehetőséged lenne rá), de nem árt, ha az ember tisztában van vele, hogy mi közül választhat. Én a leírás alapján úgy látom, te azt gondolod, ha lemondasz a gyerekről, akkor megmarad a szerelem, de ez egyáltalán nem biztos, sőt! Ha pedig te szíved szerint akarnád a babát, és csak emiatt mondanák le róla, akkor dupla veszteség érne, amit sokkal nehezebb feldolgozni, mint egy szakítást. Én tehát gondolkodás nélkül megtartanám a gyereket, és dobnám a pasit. De te meg nagyon fiatal és tapasztalatlan vagy, talán szerelmes is, így nem tudhatod, hogy egy ilyen ember mennyire könnyen pótolható, pontosabban mennyivel szebb lehet az élet nélküle. Nem lenne kár érte, mert nem egy jó ember, ez egyértelmű abból, ahogy veled viselkedik. Meg annyi, hogy egy 10hetes embrió, már nem olyan kicsi. Ha az abortusz mellett döntesz, jobb lett volna hamarabb, de már mindenképp igyekezned kell, hogy ne fuss ki az időből.

2020. jún. 20. 20:38
 19/35 anonim válasza:
55%

Kedves Kérdező!

Számomra egyértelmű, hogy a 32 éves párod nem szeret igazán, főleg, ha csakis a saját önző hozzáállása miatt a közös(!) gyermeketek abortálásával zsarol. Akárhogy is döntesz, ez az ember előbb utóbb úgyis el fog hagyni szerintem, viszont hidd el, nem veszítesz vele. Mivel szerelmes vagy belé, az elején biztosan fájdalmas lesz, viszont ha megszülöd a gyermeked ő egy életre össze fog kötni titeket, a párod is felelősséggel tartozik iránta. Viszont ha elveteted, lehet egy ideig(!) még veled marad, de( nem riogatni akarlak, de ez sajnos általában így van) életed végéig bánni fogod, főleg, hogy tudod, hogy lett volna más választásod. A családomban is volt hasonló, a nő leginkább a férje nyomására nem tartotta meg a babáját és a mai napig bánja. Hidd el, a gyermekednél egyetlen pasas sem jelent többet, főleg nem ő. Ezt férfiként mondom, úgy, hogy bár szerencsére soha nem voltam ilyen helyzetben de biztos vagyok benne, hogy soha nem kényszeríteném, zsarolással abortuszra a barátnőmet/ feleségemet csakis a saját önző kényelmem miatt. Remélem úgy tudsz majd dönteni, amiben teljesen biztosnak érzed magad, éretten mérlegelve a szituációt és megfogadva az előttem szólók túlnyomorészt jó tanácsait.🙂

2020. jún. 21. 09:16
 20/35 anonim ***** válasza:
59%
Ennek a kapcsolatnak így is úgy is vége. Ha nem mész abortuszra akkor azért, ha elmész akkor meg azért mert ha te szeretnéd megtartani akkor csak ideig óráig fog kárpótolni a megmaradt szerelmed. Aki egyébként valójában így is úgy is el fog hagyni, lehet hogy nem holnap. De ha egy 32 éves férfi nem vállalja a becsúszó babát, annak csak két oka lehet, vagy téged nem szeret eléggé hogy gyereket akarjon tőled, vagy eleve soha nem is akart.
2020. jún. 21. 10:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!