Megtartsam, vagy ne?

Figyelt kérdés

7 hónapja vagyunk együtt a barátommal, terhes lettem és az első reakciónk nem igazán egyezett. Ő örült neki, én nem. Bárhogy döntök, nem vagyok biztos benne hogy jó döntést hozok. A lényeg, hogy túl korainak érzem ezt,a kapcsolatunk miatt is, anyagilag is megterhelő lenne, a családom nem láthatná mert külföldön kellene maradnunk, ha elszeretnénk tartani és nem is érzem hogy készen állok erre..

Ti mit tennétek? Tanácsokat, tapasztalatokat szeretnék kérni.

#terhesség #abortusz #megtartsam-e
2020. máj. 28. 19:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
11%
Kedves Kérdező! :) Szerintem jó döntés lenne megtartani. A gyerekvállalás egy pár számára egy fontos, nagy, közös feladat, ami megerősítheti ezt a kapcsolatot. Viszont az abortusz sokszor rossz hatással van egy kapcsolatra. Például ismerek egy házaspárt, akik kapcsolatában komoly problémák jelentkeztek az abortuszok után. Az nagyon jó, hogy a párod örülne a gyereknek. Biztosan segítene Neked mindenben. Ha külföldön élnétek, időnként azért találkozhatnátok a családoddal: ti is hazajöhetnétek, vagy a családod is meglátogathatna ott Titeket - persze ez attól is függ, hogy mennyire éltek messze egymástól. Az természetes, hogy nem érzed magad késznek. Azonban az a 9 hónap nemcsak a babának kell a fejlődéshez, hanem Nektek is a szülővé váláshoz. Pont a napokban hallottam egy olyan mondást, hogy minden változás nehézséggel jár. És ez így van akkor is, ha pozitív változásról van szó. Például az egyik ismerősöm nagy örömmel készül a házasságára, de vannak benne negatív gondolatok, kérdések is, ami szerintem természetes. Nem egy olyan nő van manapság, aki 25 évesnél fiatalabbként vállal gyereket (még akár tizenévesen is). Biztosan vannak ott, ahol éltek, segítő szervezetek, akikhez fordulhattok tanácsért vagy támogatásért. Sok nőt ismerek, akiket nagyon megviselt az abortusz - még akár 42 év után is (ez méginkább előfordulhat azoknál, akik bizonytalanok). Egy abortusznak lehetnek negatív fizikai következményei is (ritkábban, mint mondjuk a 20.században, de lehetnek). Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2020. máj. 31. 13:36
 22/29 anonim ***** válasza:
84%
Jézusom utolsó.... Nem is ismered se őt se a párját, hogy mondhatsz ilyeneket, hogy "biztos sokat fog segíteni".... Ne legyél már ilyen ostoba, vagy ha az vagy, legalább ne híreszteld.... Ismersz egy db olyan párt.... Én meg ismerek három olyat akinek szétverte a gyerek a házasságát... Még olyat is ismerek, ami gyerektől függetlenül ment tönkre... Akkor most? Ebből tud vajon bárki konzekvenciát levonni? Nem, mert semmi egyebet nem lehet tudni, kezdve a motivációkkal, személyiséggel, stb.... Arról nem is beszélve, hogy negatív következményei lehetnek a szülésnek is.... Hogy lehet valaki ennyire elvakult? A saját valóságos szerinted az egyetlen valóság...
2020. máj. 31. 14:02
 23/29 anonim ***** válasza:
57%
" Én meg ismerek három olyat akinek szétverte a gyerek a házasságát..." - nálunk is...
2020. máj. 31. 14:45
 24/29 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem az abortusz a legrosszabb döntés egy nő életében. Ugyan embrió állapotban van, de gyerekről beszélünk, döntesz. Most kell gyerek vagy nem akarsz még vele vesződni. (Megjegyzem 6 hetesen dobog a szíve) De könyörgöm, Ti hoztátok össze. Persze Te cipeled majd a súlyát is. Legközelebb sikeresebb védekezést kívánok! A kapcsolatod pedig szerintem eleve problémás, ha ilyen alapvető kérdésben nem vagytok azonos hullámhosszon. Ezt jó lenne átbeszélnetek függetlenül a mostani helyzettől. Bár ez most veszett fejsze.
2020. jún. 1. 09:10
 25/29 anonim ***** válasza:
50%

"Szerintem az abortusz a legrosszabb döntés egy nő életében." - olvastad a #12-ben linkelt kérdést? Kétlem...

"Ugyan embrió állapotban van, de gyerekről beszélünk" - Te arról beszélsz...

[link]

2020. jún. 1. 10:31
 26/29 anonim ***** válasza:
68%
És tulajdonképpen nem a szíve dobog, mert az jóval később éri el az anatómiailag rendeltetésszerű alakját, ekkor még csak szívcsőpulzálásról van szó. Már ha pontosan akarunk fogalmazni. Ha nem, akkor mondhatjuk, hogy babucika.... Az autóra is mondhatjuk, hogy űrhajó... mondjuk nem az, de mondhatjuk.
2020. jún. 1. 11:53
 27/29 anonim ***** válasza:
84%

Ülj le.

Beszéljetek mindent át.

Te magadban neked kell eldöntened.

Ne várd hogy bárki dönt helyetted.

Ez a te döntésed neked kell majd együtt élned vele, nem másnak.

25 évesen felelősség teljes döntést kell tudnod hozni magadról és a TE életedről.

Nem könnyű tudom, de ki tudná jobban hogy mi a jó neked? Csak Te

2020. jún. 5. 15:49
 28/29 anonim ***** válasza:
61%
Ha a Kérdező elolvasta a https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb.. - kérdést, szerintem rendelkezik annyi infóval, ami alapján képes meghozni a számára a legjobb döntést.
2020. jún. 5. 17:39
 29/29 anonim ***** válasza:
Kerdezo, hogy dontottel? Eltelt azota par honap.
2020. szept. 22. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!