Megtartsam, vagy ne?
7 hónapja vagyunk együtt a barátommal, terhes lettem és az első reakciónk nem igazán egyezett. Ő örült neki, én nem. Bárhogy döntök, nem vagyok biztos benne hogy jó döntést hozok. A lényeg, hogy túl korainak érzem ezt,a kapcsolatunk miatt is, anyagilag is megterhelő lenne, a családom nem láthatná mert külföldön kellene maradnunk, ha elszeretnénk tartani és nem is érzem hogy készen állok erre..
Ti mit tennétek? Tanácsokat, tapasztalatokat szeretnék kérni.
Kérdező, ezt a kérdést olvasd át szerintem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
aztán utána beszéljétek át a pároddal.
"de egy biztos a baba mindig boldogság."- egy lónak a fülét...
Valójában lehet, hogy egy AB-ra is rámegy egy kapcsolat (mondjuk akkor szerintem nem is kár érte...) de eg valamelyik fél által nem kívánt de megszületett gyerekre tuti biztos, hogy rámegy. Az emberek ugyanis általában nem mazochisták, hogy olyanért hozzanak bármiféle áldozatot is, amit a hátuk közepére se kívántak... nálunk is az exemmel a csak általa kívánt terhesség csinált pokolt a kapcsolatból...
Tudom,hogy morbid így kiírni, de nyilván nem szavazásra bocsátottam, csak tanácstalan vagyok. Köszönöm az eddigi válaszokat!
25 éves vagyok, alapvetően szeretem a gyerekeket, és szeretnék is de később. Félek a következményektől bárhogy is döntök.
Sokszor nekikezdtem,mit írhatnék így 3 gyerekes anyaként,mert nagyon vegyes érzéseim lettek a kérdéseddel kapcsolatban,és hogy ne legyen kioktató, amit írok.21 éves korom óta szerettem volna gyereket,mert megtaláltam a szerelmet,az igazit.26 éves koromra sikerült csak teherbe esnem,úgy hogy nem vetélés lett végre.Tehát írhatnám,hogy mindeképp tartsd meg,ki tudja,később mi lesz...
De én ezt akartam.Így is nagyon nehéz volt néha,azon kívül,hogy a világ egyik legcsodálatosabb dolga a gyermek.
Sajnos igazából semmi pozitívat nem írtál azzal kapcsolatban,hogy Te mit gondolsz erről,csak negatívat.Csak,hogy a barátod örül.Tehát gyakorlatilag már eldöntötted.Még gondold azért át,mit nyerhetsz,mit veszíthetsz ezzel!
Minden jót kívánok neked!És ha nem szeretnél gyereket,sikeresebb védekezést!
Hasonló szituációban lettem terhes, 20 évesen. Megtartottam, 6 évvel később született még egy gyerekünk, 18 évig éltünk együtt, mielőtt elváltunk. Nem bántam meg az akkori döntésemet, a gyerekeinket. Nyilván neked kell tudod, hogy mit szeretnél, csak azt mondom nem lehetetlen.
Viszont ha csak negatív érzéseid vannak ezzel kapcsolatban, akkor lehet jobb ha még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!