Megtartsam, vagy ne?

Figyelt kérdés

7 hónapja vagyunk együtt a barátommal, terhes lettem és az első reakciónk nem igazán egyezett. Ő örült neki, én nem. Bárhogy döntök, nem vagyok biztos benne hogy jó döntést hozok. A lényeg, hogy túl korainak érzem ezt,a kapcsolatunk miatt is, anyagilag is megterhelő lenne, a családom nem láthatná mert külföldön kellene maradnunk, ha elszeretnénk tartani és nem is érzem hogy készen állok erre..

Ti mit tennétek? Tanácsokat, tapasztalatokat szeretnék kérni.

#terhesség #abortusz #megtartsam-e
2020. máj. 28. 19:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
41%
Itt régebben olyan normális segítőkész válaszokat lehetett olvasni, de mostanában annyi rosszindulatú és undorító emberek vannak itt, hogy el sem hiszem. Ez az oldal korábban erre lett kitalálva, hogy segítsünk egymásnak, tök mindegy milyen kérdésről van szó. Van olyan ami engem is kiakaszt, de nem itt élem ki az elnyomott életemet, hanem továbbgörgetek!! Miért nem a közösségi oldalakon éltek, névvel és fényképpel, jah mert azt nem mernétek. Világos! Kedves kérdező ezt csak te tudod eldönteni és azért van egy-két élettapasztalat, hogy legyen miből tanulni. Vannak jobbak, vannak rosszabbak, de a vége mind ugyanaz. Sosem tudhatjuk, hogy mi lesz velünk a jövőben, de egy biztos a baba mindig boldogság. Viszont, ha nem vagy felkészülve rá, akkor menj mihamarabb az orvoshoz.
2020. máj. 29. 07:28
 12/29 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, ezt a kérdést olvasd át szerintem:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

aztán utána beszéljétek át a pároddal.

2020. máj. 29. 14:01
 13/29 anonim ***** válasza:
67%

"de egy biztos a baba mindig boldogság."- egy lónak a fülét...

Valójában lehet, hogy egy AB-ra is rámegy egy kapcsolat (mondjuk akkor szerintem nem is kár érte...) de eg valamelyik fél által nem kívánt de megszületett gyerekre tuti biztos, hogy rámegy. Az emberek ugyanis általában nem mazochisták, hogy olyanért hozzanak bármiféle áldozatot is, amit a hátuk közepére se kívántak... nálunk is az exemmel a csak általa kívánt terhesség csinált pokolt a kapcsolatból...

2020. máj. 29. 14:07
 14/29 anonim ***** válasza:
45%
Az ok, hogy rámehet a kapcsolat, de attól még a gyerekét szereti. Szerintem csak örömet okozhat egy gyerek, de persze ebben nem vitatkozom veled, mert te ezt másképpen látod. Igazad van neked is. Ez is lehet egy tapasztalat. Én pl nem akartam 20 évesen szülni, de utólag már nem bánom. A párom akarta és Ő hagyott el :)))).. Nem egyszerű az tuti.
2020. máj. 29. 18:11
 15/29 anonim ***** válasza:
5%
Én megtartanám, mert számomra az abortusz gyilkosság. Ha nem tudnám eltartani, akkor nyílt örökbeadás is előbb szóba jöhetne, mint a kikaparás. Rengeteg pár örülne neki, biztos jó helyre kerülne. Azt hogy te mit csinálsz, neked mi az értékrended, nem döntheti el más.
2020. máj. 29. 18:42
 16/29 anonim ***** válasza:
79%
SZerintem az örökbe adás a lehető legrosszabb megoldás, a nőnek is, meg a születendő gyereknek is. Mert ugye "biztos jó helyre kerülne." - vagy nem. Tiszta orosz rulett a gyerek sorsával...
2020. máj. 29. 18:46
 17/29 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy morbid így kiírni, de nyilván nem szavazásra bocsátottam, csak tanácstalan vagyok. Köszönöm az eddigi válaszokat!

25 éves vagyok, alapvetően szeretem a gyerekeket, és szeretnék is de később. Félek a következményektől bárhogy is döntök.

2020. máj. 29. 19:05
 18/29 anonim ***** válasza:
63%

Sokszor nekikezdtem,mit írhatnék így 3 gyerekes anyaként,mert nagyon vegyes érzéseim lettek a kérdéseddel kapcsolatban,és hogy ne legyen kioktató, amit írok.21 éves korom óta szerettem volna gyereket,mert megtaláltam a szerelmet,az igazit.26 éves koromra sikerült csak teherbe esnem,úgy hogy nem vetélés lett végre.Tehát írhatnám,hogy mindeképp tartsd meg,ki tudja,később mi lesz...

De én ezt akartam.Így is nagyon nehéz volt néha,azon kívül,hogy a világ egyik legcsodálatosabb dolga a gyermek.

Sajnos igazából semmi pozitívat nem írtál azzal kapcsolatban,hogy Te mit gondolsz erről,csak negatívat.Csak,hogy a barátod örül.Tehát gyakorlatilag már eldöntötted.Még gondold azért át,mit nyerhetsz,mit veszíthetsz ezzel!

Minden jót kívánok neked!És ha nem szeretnél gyereket,sikeresebb védekezést!

2020. máj. 30. 08:24
 19/29 anonim ***** válasza:
81%

Hasonló szituációban lettem terhes, 20 évesen. Megtartottam, 6 évvel később született még egy gyerekünk, 18 évig éltünk együtt, mielőtt elváltunk. Nem bántam meg az akkori döntésemet, a gyerekeinket. Nyilván neked kell tudod, hogy mit szeretnél, csak azt mondom nem lehetetlen.

Viszont ha csak negatív érzéseid vannak ezzel kapcsolatban, akkor lehet jobb ha még nem.

2020. máj. 30. 08:36
 20/29 anonim ***** válasza:
96%
Úgy dönts, mintha egyedül kellene felnevelned. Nem azért mert tuti elhagy vagy hasonló, hanem azért, mert ha te nem igazán akarod, akkor megette a fene az egészet. Ha úgy gondolod, egyedül is kész lennél felnevelni, akkor ne vetesd el. De ha ez nem így van, akkor szerintem nem kérdés.
2020. máj. 30. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!