Tényleg én vagyok az önző, mert nem akarok a babát?
Rendszeresen fogamzásgátlót szedek. Már több éve. Volt egy betegségem sokat hánytam, ment a hasam stb. Az orvosom azt mondta, hogy valószínű emiatt sikerült teherbe esnem. Mert ugye a fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet, ilyen esetben meg főleg. 9 hetes terhes vagyok.
26 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt a párommal. 1 éve házasok. Mind a ketten dolgozunk. Normális életünk van.
Úgy jöttünk össze a párommal annak idején, hogy elmondtam neki, hogy nem szeretem a gyerekeket, én soha nem fogok szülni, ez ellen tenni is fogok. Mivel ő sem szeretett volna gyereket, így boldogan éltünk eddig. Most ugye kiderült a dolog, megbeszéltük, hogy elvetetjük. Mivel én az anyukámmal mindent megbeszélek elmondtam neki, hogy mi a helyzet velünk. Szerinte önző vagyok, simán feltudnánk nevelni. Mivel anyagilag, és minden szempontból a maximálisat megtudnánk neki adni. Én a mai napon beszéltem az orvosommal, intézzük a papírokat, és amit lehet túl akarok lenni rajta. Erre ma hazajön a párom, aki beszélt anyámmal, és most már ő úgy gondolja, hogy lehet hogy megtarthatnánk, mert 1 gyerek elfér, megtudunk neki adni mindent, és hogy igaza van anyámnak. Igen megtudnánk adni neki mindent, kivéve a szeretetet, törődést. Mióta az eszemet tudom, azóta tudom hogy én nem akarok gyereket, nem szeretem őket. Kerülöm is őket a mindennapokban. A boltban, tömegközlekedésen, utcán, nyaraláson, strandon stb.
Úgy érzem egyedül maradtam ezzel a döntéssel. Mivel amit 4 éve beszéltünk, és vallottunk hogy nem akarunk gyereket. Most egy anyai beszélgetés miatt, konkrétan a hátralévő életünket felborítaná a párom...
Én biztos elvetetném, nem akarok soha gyereket. Màr volt aki próbàlt ràdumàlni rövid úton leàllítottam.
Egyàltalàn nem vagy önző. A te életed lesz elcseszve ha hagyod magad ràbeszélni olyasmire amit nem akarsz. Igen, van aki megszereti a gyerekét, de ez nem garancia semmire, van olyan is aki olyan szinten nem, hogy depressziós lesz kinyírja stb.
A pàrod sajnos túlsàgosan befolyàsolható, anyàd meg nagyon nagyon aljas... én innentől szóba se àllnék vele.
Remélem nem gondolod meg magad csak mert ràd akarjàk erőltetni. Te fogsz szívni.
Szóval azért szüljön... azért viselje el a terhesség és szülés minden borzalmát, kínját, úgy, hogy nem is akarja a gyereket, hogy aztán valakinek odaadja?! Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
Azzal tisztában vagy, hogy a terhesség mennyire megváltoztatja egy nő testét? Kívül-belül?!
#8 (#27)
"De hogy nem lehet szeretni valamit ami belőled és a párodból van? Legalább annyira hogy normális gyerekkora legyen."
Szerintem simán, kérdés, hogy mit veszít vele az ember, hogy a nem kívánt terhesség/szülés felborítja az életét.
"Ennyire nem lehetsz érzelemmentes"
(az embernek az érzelmeken túl értelme is van, tudja, hogy hogyan akarja lni az életét)
Nem is értem ezt a kérdést, hogy "hogy nem lehet szeretni egy gyereket?"
Ez egy tény. Egy létező dolog. Van aki szereti, van, aki nem. Teljesen értelmetlen az okát firtatni.
Azzal meg mélyen egyetértek, hogy ha másnak nem hagyom, hogy beleszóljon abba, hogy milyen ruhát vegyek, akkor egy cirka 40-50-60 éves időszakot az életemből se más elképzelése határozza már meg.
#29 Lehet újdonság, de ha valaki nem akar gyereket, akkor nem fog hirtelen akarni, ha valahogy mégis besikerül. Az embrió pedig révén, hogy a nő testében fejlődik és ő általa képes egyáltalán létezni, minden joga megvan, hogy döntsön felette, ez ilyen egyszerű.
Az örökbeadas pedig az emberek nagy részénél szóba sem jött, teljesen érhető okokból. Nekem ne akarja senki megmagyarázni, aki nem akar gyereket, hogy tök szívesen kihordaná és megszülné, vállalva minden testi és lelki kockázatot, csak hogy odaadhassa valami idegennek és aztán megállás nélkül magyarázkodjon a kíváncsiskodóknak, hogy ugyan hová tűnt a gyerek...🤦🏽♀️
Nem tudná örökbe adni.
Mégpedig azért nem, mert van ismert családtag, aki vállalná, és nem járulna hozzá.
Pokol lenne az élete, minden lenne a környezete szemében, csak ember nem... láttam már ilyet, tudom, mi a következmény.
Hát de most már a KRESZ is ingyenes a kiskölkös anyukáknak!
Na jó. Csak viccelek. Én is tudatosan gyerekmentes vagyok, és igen is, jól döntesz. Eddig a párod is azt mondta, hogy ő nem akar, akkor ne most pattogjon, hogy mégis.
Mondjuk a fentebb említett rendelet engem ma nagyon felidegesített, azért hoztam fel. Gusztustalan az egész. :(
Sok kitartást! Anyukád meg foglalkozzon a saját életével, neki is megvolt a döntés lehetősége. Ő a gyereket választotta, te pedig nem.
Az ember, aki semmibe veszi az ősei küzdelmeit, szenvedéseit, munkáját, és egyszerűen lemond arról, hogy teljesítse minden élőlény legalapvetőbb célját, a fajfenntartást, az bizony valószínűleg önző, de elképzelhető, hogy csak egy csúnyán félrevezetett szerencsétlen.
Az ilyen, és ehhez hasonló mantrák :"Egyedül a te tested, senki sem szólhat bele még az apa sem, hogy megtartod-e! A te döntésed egyedül" ha nem az önzésen alapulnak, akkor vajon min? Az embrió hogy lenne már a te tested? Érettségizett, és egyetemi végzettségű tanult nők, hogy mondatnak ekkora sületlenséget?
Kérdező, az anyukádnak azért van joga beleszólni, mert ő az ősöd, ő már jól-rosszul megtette a részét, most te jössz. A meg nem született gyerekeid, , unokáid helyét a fajfenntartás menetét ügyesebben kihasználó, bár nálad esetleg sokkal butább, tehetségtelenebb emberek gyerekei fogják elfoglalni, és ezt anyukád jól tudja!
A párodnak pedig azért lenne beleszólása mert az embrió kettőtök génállományát hordozza, és bár igaz, hogy 9 hónapig a te testedben kéne fejlődnie, de attól még nem a te tested. A petesejt a tiéd, az embrió már nem, az már kettőtöké, de inkább egyikőtöké sem, nektek csak fel kell nevelni, ahhoz, hogy te is, és a párod is tovább adhassátok a génállományotokat, ahogy ezt több ezer generáción keresztül az őseitek is megtették. Ezért vagytok itt, így működik az evolúció. Ha tudatosan nem vállalsz gyereket, akkor kukába dobod a jövőt, elveszed a lehetőséget, hogy az utódaid tovább fejlődhessenek a te munkádon, áldozatodon keresztül. Ez az önzőség, illetve a szeretet hiánya!
"és egyszerűen lemond arról, hogy teljesítse minden élőlény legalapvetőbb célját, a fajfenntartást,"-... ezt a ződséget... nekem spec kb a legutolsó célom, pedig élőlény vagyok...
"Kérdező, az anyukádnak azért van joga beleszólni, mert ő az ősöd, ő már jól-rosszul megtette a részét, most te jössz." - hogy miben jövök én, az az én dönésem, és NEM a "szerető szülőmé"... ezért is rühellem, amikor ezzel a "szerető szülővel" jönnek az "addörökbeee" mantrások... a legnagyobb sorscsapás az olyan "szerető szülő" aki a saját értékrendjét, gondolodását akarja a gyerekére erőszakolni... rosszabb mint száz ellenség.
"unokáid helyét a fajfenntartás menetét ügyesebben kihasználó, bár nálad esetleg sokkal butább, tehetségtelenebb emberek gyerekei fogják elfoglalni, és ezt anyukád jól tudja!" -és akkor mi van? (túl azon, hogy aki nincs, annak helye sincs, amit el lehetne foglalni, szóval blődli)
"ahhoz, hogy te is, és a párod is tovább adhassátok a génállományotokat, ahogy ezt több ezer generáción keresztül az őseitek is megtették."- hú, ezt a drámát...
Szóval a anyaméh az bizony a nő teste... és kizárólagos joga eldönteni, hogy a saját méhében mi történhet, és mi nem, valamint, hgy a saját testén mi/ki parazitulhat, és mi/ki nem.
És mindenkinek elidegeníthetetlen joga eldönteni, hogy akar-e biológiai utódot vagy nem.És mindenkinek elidegeníthetetlen joga megvédeni a saját életét a saját szülei "csak jót akarásától" is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!