Tényleg én vagyok az önző, mert nem akarok a babát?
Rendszeresen fogamzásgátlót szedek. Már több éve. Volt egy betegségem sokat hánytam, ment a hasam stb. Az orvosom azt mondta, hogy valószínű emiatt sikerült teherbe esnem. Mert ugye a fogamzásgátló sem nyújt 100% védelmet, ilyen esetben meg főleg. 9 hetes terhes vagyok.
26 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt a párommal. 1 éve házasok. Mind a ketten dolgozunk. Normális életünk van.
Úgy jöttünk össze a párommal annak idején, hogy elmondtam neki, hogy nem szeretem a gyerekeket, én soha nem fogok szülni, ez ellen tenni is fogok. Mivel ő sem szeretett volna gyereket, így boldogan éltünk eddig. Most ugye kiderült a dolog, megbeszéltük, hogy elvetetjük. Mivel én az anyukámmal mindent megbeszélek elmondtam neki, hogy mi a helyzet velünk. Szerinte önző vagyok, simán feltudnánk nevelni. Mivel anyagilag, és minden szempontból a maximálisat megtudnánk neki adni. Én a mai napon beszéltem az orvosommal, intézzük a papírokat, és amit lehet túl akarok lenni rajta. Erre ma hazajön a párom, aki beszélt anyámmal, és most már ő úgy gondolja, hogy lehet hogy megtarthatnánk, mert 1 gyerek elfér, megtudunk neki adni mindent, és hogy igaza van anyámnak. Igen megtudnánk adni neki mindent, kivéve a szeretetet, törődést. Mióta az eszemet tudom, azóta tudom hogy én nem akarok gyereket, nem szeretem őket. Kerülöm is őket a mindennapokban. A boltban, tömegközlekedésen, utcán, nyaraláson, strandon stb.
Úgy érzem egyedül maradtam ezzel a döntéssel. Mivel amit 4 éve beszéltünk, és vallottunk hogy nem akarunk gyereket. Most egy anyai beszélgetés miatt, konkrétan a hátralévő életünket felborítaná a párom...
Nem vagy önző, teljesen korrekt a hozzáállásod.
A párod és anyád más f.kanalával verik a csalánt, és hidd el, ha bármi balul üt ki, nem fogják vállalni a felelősséget azért, mert téged rábeszéltek! Több ilyen történetet néztem végig közvetlen közelről, a legharmonikusabbnak hitt családoknál lett a legcsúnyább robbanás a végén!
Ha TE nem akarod ezt az egészet végigcsinálni, akkor NE!
Ha rámegy a kapcsolatod, vagy anyád megorrol, akkor menekülj!
EGY életed van!
Na nehogy már egy férfi mondja meg, hogy egy nő mit kezdjen a testével, az életével...
Igen, előfordulhat hogy megszereted.
De biztos vagyok benne, hogy olyan is előfordult, mikor valaki mindent megtett azért, hogy gyereke legyen... aztán pár hónapra rá olvashatjuk, hogy megölte a gyereket.
Tudom ez most szèlsőség volt. De ne hagyd magad rábeszélni arra, amit nem akarsz. Ez nem egy új frizura, vagy ruha.. ez egy emberi lény.
Viszont azt én sem értem, ha hànytál meg ment a hasad, minek szexeltetek? Szerintem ez az egyik legalapabb, ha ilyen betegséged van vagy antibiotikumot szedsz, a fogamzásgátló elveszti a hatását... szóval azt is mondhatnánk, hogy felelőtlen vagy/felelőtlenek vagytok. Ne tartsd meg a gyereket.
"De hogy nem lehet szeretni valamit ami belőled és a párodból van? Legalább annyira hogy normális gyerekkora legyen."
Apámat megkérdezhetnéd erről, ő biztos tudná rá a választ. Én nem fogom megkérdezni, mert 12 éves korom óta nem beszélek vele. (Már 20 éve...) Tiszta szívemből gyűlölöm. Nekem jobb lett volna, ha nem születek meg.
Szerintem ők az önzők.
Ez a te életed, a te tested. Neked lesz elbaxxva mindkettő.
Én elvetetném mindenképp, nem vállalnák csak azért gyereket mert rám erőltetik.
Mi van ha utána megbánod, hogy hagytad magad rábeszélni? Akkor már késő bánat.
Ha a pároddal szétmentek akkor meg a te nyakadon marad a kolonc, akit nem is qkartál. Ő meg majd él mint Marci hevesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!