Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ha várandós lettem a páromtól,...

Ha várandós lettem a páromtól, aki abszolút lebeszélne a babáról kötelezhet arra hogy elvetessem, mivel állítása szerint neki is van bele szólása?

Figyelt kérdés

Szerintem egy másik ember testéről nem ítélkezhet más.

3 éve vagyunk együtt, vagyis már csak voltunk. Én mindig is szerettem volna egy kisbabát, és azt is tudom hogy sok mindenről le kell mondanom, és nagy felelősséggel jár. Eszembe se jutott az abortusz. Azt is vállalom hogy egyedül kell felnevelnem. Az ilyen férfiak nem gondolnak bele hogy ilyenkor a nő mit érezhet?

2020. márc. 27. 10:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
72%

#20:

Nyilván amit leírtam, nem egy törvényjavaslat, vagy egy követendő példa. Eleve feltételes módot is használtam. Igazából egy utópisztikus gondolatkísérlet volt, hogy azért lenne az a morális ok. Még ha ilyen soha nem lesz jogilag is szabályozva.

Amúgy a "jogi abortusz" létezik Svédországban. Ilyen esetre, ha bizonyítható, és az apuka van olyan lelketlen hogy mindent megtagad a gyerekétől, születhet olyan ítélet hogy soha nem láthatja, és felé sem lehet senkinek semmi követelése. Nyilván itt a gyerek megszületik, csak ehhez semmilyen apa-gyerek jog nem fűződik. De nyilván ez sem jó, mert pl. ezt én képtelen lennék választani..

2020. ápr. 10. 11:17
 22/26 anonim ***** válasza:
29%

#20:

"ÉS még valami: az egész kulturált világon sehol nincs olyan, hogy egy nök kényszeríthetnek abortuszra, ez nem magyar specialitás."

Hát szerintem egy kúltúrált világban a nők sem zárhatnák ki a leendő apukát a gyermeknemzés döntéséből, főleg nem tévedésben tartással... De persze sejtem én ezt hogy nem olya ritka jelenség lehet.. És persze nem is csak magyar specialaitás :)

2020. ápr. 10. 11:19
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

9. Vagyok.

Tudom milyen jó buli, mert apuka a tervezett terhesség középén lépett le. Nekem nem volt választásom. Ha lett volna, tudatosan nem vállaltam volna gyereket egyedülálló anyaként úgy, hogy tudom, az apja le se fogja xarni. Ennyi.

2020. ápr. 10. 13:20
 24/26 anonim ***** válasza:

11:19-es:

"ÉS még valami: az egész kulturált világon sehol nincs olyan, hogy egy nök kényszeríthetnek abortuszra, ez nem magyar specialitás."

Ez NEM vélemény, hanem törvény!

2020. ápr. 10. 13:53
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy a "jogi abortusz" létezik Svédországban. Ilyen esetre, ha bizonyítható, és az apuka van olyan lelketlen hogy mindent megtagad a gyerekétől, születhet olyan ítélet hogy soha nem láthatja, és felé sem lehet senkinek semmi követelése. Nyilván itt a gyerek megszületik, csak ehhez semmilyen apa-gyerek jog nem fűződik."

Itt CSAK AZ a kérdés, hogy HOGYAN tudja bárki is bizonyítani, hogy a férfi nem tudott arról, hogy a nö abba hagyta a védekezést!

Mert az még bizonyítható, ha a nö nem szedi a gyógyszert vagy eltávolíttatja a spirált, de az NEM, hogy erröl a férfi nem tudott!

Normál esetben ugyanis azt, hogy ki védekezik a kapcsolatban, vagy hogy nem védekeznek, kettesben tárgyalják meg, azaz tanu nincs rá!

2020. ápr. 10. 13:56
 26/26 anonim ***** válasza:
72%

#25:

"Normál esetben ugyanis azt, hogy ki védekezik a kapcsolatban, vagy hogy nem védekeznek, kettesben tárgyalják meg, azaz tanu nincs rá!"

Ebben teljesen igazad van, de átcsúsztunk itt az utólagos bizonyíthatóság kérdésére. Nyilván ha valakivel az is történik hogy a nő megvezeti az együttlét előtt, akkor a magán jellegű beszélgetések tényszerűségének utólagos bizonyítás nem lehetséges. Így bizonyító ereje sem lesz.

De án alapvetően a kezdeti felvésemet mint morális (és elvi) kérdés vettettem fel. Ha a nő megtéveszti... és megszüli... És hozzá is tettem HA ez BIZONYÍTHATÓ.

Az már egy teljesen más kérdés, hogy ha a nő megvezette a férfit az ágyban, aztán még megvezeti a bíróságot is. Nyilván akkor nyert ügye van.

De szerintem most már nagyon offtopic irányba mentünk el :) És az amúgy telejsen más szálon futó kérdést feltevő mérges lesz ránk :)

2020. ápr. 10. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!