Ha várandós lettem a páromtól, aki abszolút lebeszélne a babáról kötelezhet arra hogy elvetessem, mivel állítása szerint neki is van bele szólása?
Szerintem egy másik ember testéről nem ítélkezhet más.
3 éve vagyunk együtt, vagyis már csak voltunk. Én mindig is szerettem volna egy kisbabát, és azt is tudom hogy sok mindenről le kell mondanom, és nagy felelősséggel jár. Eszembe se jutott az abortusz. Azt is vállalom hogy egyedül kell felnevelnem. Az ilyen férfiak nem gondolnak bele hogy ilyenkor a nő mit érezhet?
Attól még élből hátránnyal indítom a saját gyerekemet, mert nem kap esélyt arra, hogy egy apa is mellette legyen.
Amúgy azért elég fontos lenne a teljes történet, hogy pl tervezték-e a gyereket és majd mikor sikerült, akkor mégsem kellett a kérdező párjának vagy esetleg becsúszott és szó nem volt arról, hogy mostanság gyereket vállaljanak, ne adjisten a kérdező kamuzott pl arról H gyógyszert szed (sajnos sok ilyen van) stb stb. Mert nem mindegy ám.
Nincs beleszólása. A te tested, neked kell az abortuszt vagy a szülést elviselni, kihordani.
De ugyanakkor a felelősség őt is terheli, mivel ő sem védekezett megfelelően ezek szerint ( kivéve, ha kiszúrtad a gumit...)
Inkább azon kellene elgondolkodnod hogyan nevelsz fel egyedül egy gyermeket, mert nyilvánvaló, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy ez a srác meggondolja magát.
9es
4es vagyok. Egyedul nevelem,egyedul csináltam végig az elejétől kezdve. Apja magasról kakkant rá,kb 2szer látta azt is véletlenül. Nem egyszerű feladat,de eszembe sem jutott elvetetni csak mert ő meggondolta magát...és ismétlem magam,nem becsúszott baba. Aki meg lepontozott, gratula. Biztos egy olyan apuka tette aki szintúgy meggondolta magát és játszik az anyuka testével és lelkével.
Az ilyen embernek csak akkor van beleszólása ha az asszony hazudott bogyóról vagy bármi ilyesmi.
De amelyik pasi nem akar gyereket,húzzon gumit.
9esnek !!
Mennyire jó buli?
Elmondom neked...hatalmas!!!
Én 3 hónapos terhesen hagytam el a férjem,azaz küldtem el miután fény derült a szeretőjére.
Hetekig zaklatott hogy minket szeret stb..aztán átváltott fenyegetésbe hogy őt nem érdekli de nem vállalja stb.
Jeleztem neki hogy semmi gond kisapám,ügyvéd,gyors válás,gyerekről lemondás. Így rögtön az én nevemre került.
Azóta 7 éves a fiam. Tudja hogy van apja de halványan elmeséltem neki hogy nem tudott résztvenni az életünkben.
Igen,nehéz. Sok lemondással jár. Vagy annál is többel.
Kérdező:
Fantasztikus vagy! Sok erőt kívánok és csodás babavárást!
Azért van amikor abortuszra köteleznék egy nőt... Akár a törvény erejénél fogva. Csak sajnos ha férfit megvezetik, és a nő a reprodukciós fölényével visszaél.. hát az apuka beszopta. Mind jogilag, mind morálisan, mind erkölcsileg...
Nálam még egy hetes "élmény", azért is vagyok feldúlva... Nem kicsit... Ekkor jelentette be a "párom", hogy a hurok ellenére "becsúszott", és terhes. Ezt elfogadtam, hiszen megbeszéltük az elején. Gyerek csak közös döntéssel, de becsúszik akkor marad. Első lenne mindkettőnknek.
Pechjére azonban kitúrtam az orvosi papírját, amin kiderült, hogy már hónapokkal ezelőtt kivetette, csak erről nem szólt. Nem szólt, hogy a védelem 99,9%-ról 0%-ra esett. Bevalotta nyilván, elismerte nagy hibát követett el, de csak elvakult szerelemből tette.. Hát nem lettem boldogabb ettől, hogy ennyire szeretnek. AZt hittem ilyen csak a brazil sorozatokban vannak. Hát nem.
Most inkább nem írom le azt az érzést, és azt a rengeteg kavalkádot ami a fejemben van, és lesz...
Csak hát az elvetetéshez már önző. Mert hogy kicsúszik az időből, a meddőséget nem kockáztatja,stb. Én pedig most dönthetek, de nem sok lehetőség közül. Vagy egy nagyon rosszul induló kapcsolatból építkezzünk, olyannal akivel már valamyilen szinten a kényszer is összeköt. Vagy alapból elgyhagyom, és vasárnapi apuka (vagy annyi sem) leszek. Hát elhihetitek egyiket sem akarom/akartam. De az önrendelkezésem ebből a szempontból elvették.. Mondhatnám ezt Btk szerinti csalásnak, vagy esetleg abúzusnak, de mindenhol kiröhögnének.
És erre még a jog sem tudna megoldást nyújtani (pl "jogi" abortusz). Pl. ha mondjuk tényleg ennyire bizonyítható esetben (mármint a biológiai apa félrevezetéséből adódóan) mondjuk mentesülhetnék a gyrektartás alól... Akkor is életen át tartó a lelki nyomor, hogy lemondtam egy gyerekről örökre velem marad...
Szóval van amikor mégis kalodába záratnék egy nőt, és elvetetném a gyerekét. Van az a helyzet higgyétek el... És nagyon kegyetlen az, aki más életre szóló sorsa felett, annak megkérdezése felől dönt... És hány ilyen történhet, csak van aki szerncsés, és sosem tudja meg hogy a sorsa felett más rendelkezett...
#12-nek:
"De ugyanakkor a felelősség őt is terheli, mivel ő sem védekezett megfelelően ezek szerint ( kivéve, ha kiszúrtad a gumit...)"
Ha kiszúrta a gumit, akkor morálisan iagazd lenne, de jogilag semmit nem tehet... Beszopta. Ma Magyarországon, ha nő teherbe esik (kivéve erőszak, hivatalos donor, stb) senkit nem érdekel jogilag az a körülmény hogy a teherbe ejtés hogyan történt. Hogy a férfit a nő megvezette-e vagy sem. Én ilyen helyzetbe kerülten (ld. #17-es hsz.). Ismerős büntetőbíróval beszéltem csak kíváncsiságból... Semmi, nuku, annyit sem számít. Apukaának már csak annyi önrendelkezése maradt: Vasárnapi apuka marad, vagy belevág a kényszer családba.
Ugynanez igaz a #12-re is:
" ne adjisten a kérdező kamuzott pl arról H gyógyszert szed (sajnos sok ilyen van) stb stb. Mert nem mindegy ám."
Teljesen mindegy.. megnyugtatlak... :)
Még akkor is, ha teljesen bizonyítható, feketén fehéren... Még a pecsétes orvosi papírok alapján sem számít semmi. Az apuka csak lesajnáló mosolyt kapna bármelyik hatóságnál.
Sajnos az egyoldalú reprodukciós erőfölény a nőknél van.
utolsó: attól, hogy téged becsapott a párod, még gondolkodhatnál reálisan!
A te esetedben sem tudnál semmit bizonyítani, mert arról ugyan van papír, hogy eltávolíttatta a spirált, de arra semmi bizonyítékod, hogy erröl enme tudtál - azaz semmi alapod sem lenne abortuszt követelni.
A másik tévedésed, hogy a gyerektartást a gyerek felnevelésére fizeted, nem arra, hogy az anyának jobb legyen. (Mellékesen, ha valaha is megpróbálnál egy gyereket egyedül nevelni, akkor rájönnél, hogy a 20-40ezer Ft még a gyerek kajájára sem elég, szóval anyagilag sem valami nagy buli!)
ÉS még valami: az egész kulturált világon sehol nincs olyan, hogy egy nök kényszeríthetnek abortuszra, ez nem magyar specialitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!