Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit lehet kezdeni egy ilyen...

Mit lehet kezdeni egy ilyen helyzettel?

Figyelt kérdés

Párommal több éve együtt vagyunk és stabil a kapcsolatunk. Megtudtam, hogy 6 hetes terhes vagyok ő szeretné megtartani én nem vagyok benne biztos. Már bánom de sajnos közöltük a szüleimmel is a dolgot és örültek neki, de őszinte akartam lenni velük és elmondtam, hogy felmerült bennem az abortusz gondolata. Erre teljesen kiakadtak kiabáltak velem. Párom se akarja az abortuszt. Mióta tudok a terhességről olyan vagyok mint egy élő halott csak jár az agyam, hogy mit kellene tennem.

25/L

2020. febr. 26. 13:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám és utánanéznék az anyagi juttatásoknak. Jó, hogy stabil a kapcsolatotok a pároddal és hogy támogatna a gyermekvállalásban, illetve hogy a szüleid is, akik biztos szívesen segítenének anyagilag és másban is (nem úgy értem persze, hogy mindent ők csinálnának és fizetnétek helyettetek, de segítséget elfogadni nem szégyen). Ez az első trimeszter egy nehéz időszak és nem mondom, hogy utána minden a legjobb, de utána már könnyebb lenne. Ha egyébként szeretnél gyereket, 3-4 év szerintem nem olyan nagy különbség. Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2020. márc. 1. 16:38
 12/15 anonim ***** válasza:
86%

Ja persze, mekkora ötlet segélyekre szülni. Felfoghatatlan, hogy leírja a kérdező jelenleg is vannak anyagi problémáik, erre van aki tényleg azt mondja, hogy nem baj, szüldd csak meg, hisz vannak segélyek, meg hát a szülők. Felelősségteljes gyerekvállalás nem ott kezdődik, hogy puncsolok a segélyekért meg anyáméktól várom a megoldást.

3-4 év pedig BAROMI sok idő, annyi pontosan elég hogy megteremtsék a szükséges anyagi hátteret egy gyerekhez. Komolyan hogy lehet ilyet mondani, hogy 3-4 év vagy most, mit számít.🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Nem 3-4 napról beszélünk, könyörgöm.

Semmiképp nem tartanám meg, normális ember ugyanis nem szül megfelelő, stabil anyagi háttér nélkül, ennyi.

2020. márc. 1. 22:26
 13/15 anonim ***** válasza:
92%

"Gyerek nélkül is vannak anyagi gondjaink."

Nem értem mi a kérdés. 🤷🏽‍♀️ Egyértelműen abortusz, nyomorba épelméjű ember nem szül. A 3-4 év pedig marha sokat számít, szóval ne csináljunk már úgy kedves 11, mintha csak egy hónapról beszélnénk!

2020. márc. 2. 07:43
 14/15 anonim ***** válasza:
80%
"Már bánom de sajnos közöltük a szüleimmel is a dolgot és örültek neki, de őszinte akartam lenni velük és elmondtam, hogy felmerült bennem az abortusz gondolata. Erre teljesen kiakadtak kiabáltak velem. Párom se akarja az abortuszt." - ez esetben megfontolandó az abortusz, ugyanis ez a hozzáállás azt vetíti előre, hogy a következő években a gyerek - általuk vélt - "érdeke" folyamatosan előre valóbb lesz a te érdekeidnél, s bele fognak ugatni mindenbe onnan kezdve, hogy meddig szoptatsz, odáig, hogy mikor mész vissza dolgozni....
2020. márc. 2. 10:26
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Milyen anyagi gondokról beszélünk konkétan?
2020. márc. 10. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!