Mit lehet kezdeni egy ilyen helyzettel?
Párommal több éve együtt vagyunk és stabil a kapcsolatunk. Megtudtam, hogy 6 hetes terhes vagyok ő szeretné megtartani én nem vagyok benne biztos. Már bánom de sajnos közöltük a szüleimmel is a dolgot és örültek neki, de őszinte akartam lenni velük és elmondtam, hogy felmerült bennem az abortusz gondolata. Erre teljesen kiakadtak kiabáltak velem. Párom se akarja az abortuszt. Mióta tudok a terhességről olyan vagyok mint egy élő halott csak jár az agyam, hogy mit kellene tennem.
25/L
A pároddal kell ezt őszintén megbeszélnetek, pro és kontra érveket összeszedni. Ha nem juttok egyetértésre, az tönkreteheti a kapcsolatotokat, akár megszülöd a babát, akár nem; mindenképpen kihatással lesz az életetekre. Úgyhogy gondoljátok át komolyan.
A szüleid könnyebb eset. Ha úgy döntötök, hogy nem tartjátok meg, nem muszáj tudniuk az igazságot. Nem vagyok a hazugság híve, de mondhatjátok nekik azt is, hogy nem maradt meg a terhesség, ezt könnyebben elfogadják. Missed ab esetén is kórházba kell menni "befejezésre". De ebben az esetben a párodnak is lakatot kell tennie a szájára, örökre. Ha fennáll az esély, hogy kikotyogja később, akkor jobb az őszinteség, lesz ami lesz.
Az, hogy a szüleid mit szeretnének, nem lényeges.
Ez csak rád és a párodra tartozik. És még így se vagy könnyű helyzetben.
Védekezés mellett estél teherbe? A párod tudta, hogy te csak 3-4 év múlva szeretnél gyereket?
Nem könnyű a helyzet, mert ha elveteted, de a párod megtartaná, nem biztos, hogy kibírja a kapcsolatotok. Viszont, ez fordítva is igaz, csak akkor már ott lesz a gyerek.
Nehéz idegenként bármit is tanácsolni. Neked kell tudnod, erős-e a kapcsolat annyira, hogy túlélje az abortuszt.
De az sem megoldás, hogy megszülöd, de nem akarod.
Csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélgessetek sokat. Csak te és a párod. A legjobbakat kívánom nektek!
Kérdező, olvasd végig ezt a kérdést:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..
Ha te nem akarod ne tartsd meg.
Csak te nem tudsz majd menekulni ha megis megtartod mindenki más igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!