Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Anyagi körülmények miatt...

Anyagi körülmények miatt vetetett már el valaki babát? Nálunk második lenne, van már egy gyermek de rossz anyagi körülmények miatt rettenetesen félünk a második gyermektől. Ti akik a másodikat elvetettétek ilyen okból mit életetek át, hogy vagytok?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátló tabletta mellett lettem terhes. Nem terveztük. Nagyon félünk mi lenne a jó döntés ha egyáltalán van ilyen.

2019. szept. 14. 17:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Légyszívesebben meghalnek de itt a kisfiúnk akinek szüksége vén rám. Öt sosem hagynám magára.
2019. szept. 14. 23:01
 12/21 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ezzel - önmagadon kívül - nem tartozol elszámolással a világon senkinek.

Fogamzásgátlót szedtél, teherbe estél, innen neked meg a párodnak kell eldöntenetek közösen, hogy hogyan tovább.

2019. szept. 14. 23:02
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező (#11) miért, a párodat magára hagynád?

(Nálunk egyébként az exem hasonló helyzetben egyoldalúan a terhesség megtartása mellett döntött.... hát minden lett, csak jó vége nem. Szóval én annyit tudok tanácsolni, hogy bármit is döntötök, annak közös döntésnek kell lennie, különben 99,9% a kudarc esélye)

2019. szept. 14. 23:13
 14/21 anonim ***** válasza:
30%
Tisztában vagyok vele, hogy a kérdés nem érre vontakozott, de okulásként jó lehet mások számára is. Mert én nem értem, hogy ha valaki rendesen szedi hogy lehet terhes. Mivel a gyógyszer hatása mint tudjuk, hogy a saját hormonhaztartasod felett átveszi az irányítást és nem lesz peteérés, ovuláció, így ha nincs minek megtermékenyülnie, nem lehetsz terhes. Ha valamiért van érett petesejt a gyógyszer mellett ott a szedessel lehetett probléma. Nem akarok pálcát törni a kérdező felett, nekem eddig az összes nőgyógyászom ezt tanította, hogy így működik . Tanulhatunk belőle, hogy akkor most miért volt máshogy.. :)
2019. szept. 15. 08:48
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

#14, akkor miért nem ezt kérdezed? Tudod, a fogamzásgátlók az "átlag nő" különböző típusaira vannak kidolgozva. (tudod, aki pont 28 naponta menstruál - de az a nőgyógyászat tankönyv:))

De minden embernek nagymértékben egyéni a metabolizmusa, tehát azon enzimrendszerek működése, amelyek a gyógyszer-hatóanyagokat meg mindenféle más anyagokat is átalakítják-lebontják.

(szóval én igazándiból azt nem értem, hogy aki pontosan tudják, hogy az alkohol vagy a nyugtató nagy mértékben másként hat a különböző emberekre, azok miért csodálkoznak azon, hogy a fogamzásgátló is - n.b. kemikália az összes felsorolt)

Naszóval, milyen meglepő, itt is egyensúlyok léteznek... ha emeled a hatóanyagot, akkor több nő számára lesz nagy biztonságú, de cserébe exponenciálisan nő a mellékhatások száma is, tehát kevesebben szedhetik. Ha csökkented a hatóanyagot, akkor csökken a hatékonyság, meg a mellékhatások száma is (ma ez a tendencia, ld amit itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. a "rohadt biztonság" címszóval írtam a #13-ban), többen szedhetik, de kisebb biztonságot ad.

(nem véletlen, hogy a témára kicsit indulatosan reagálok, anno az exem Ovidont szedett... erre a nőgyógyásza rádumálta (minden különös ok nélkül) a 2/3 annyi hatóanyagot tartalmazó Rigevidonra, mondván, hogy az korszerűbb... a következő hónapban pozitív lett a terhességi teszt... neki banyek olyan erős ösztrogén-túlsúlya volt, hogy az Ovidon még ellensúlyozni tudta, a Rigevidon már nem... na például ÍGY lehet teherbe esni fogamzásgátló mellett. Hormonális túlsúly, nem megfelelően megválasztott fogamzásgátló az orvos részéről, enzim-induktor hatás, meg amit akarsz.

Szerinted, ha van egy nagy hormontartalmú készítmény, ami tuti biztonságos, de hosszó távon csak 100 ezren bírják szedni, és van egy kisebb hatóanyag trtalmű, aminek a biztonsága csak 99%, de 1 millióan tudják évekig szedni, a gyógyszeripar melyiket fogja favorizálni???

2019. szept. 15. 10:49
 16/21 anonim ***** válasza:
67%

“A születendő gyermeket kell nézni. Nem azt, hogy rátok milyen hatással lesz, akár megtartjátok, akár nem.” - Szerintem meg a már meglévő, élő, önálló tudattal rendelkező gyermek egyértelműen előbbrevaló egy zigótával szemben.

A többi megállapításoddal egyetértek.

2019. szept. 15. 12:57
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Kedves #15 én megértem amit mondasz, viszont ilyenkor én jövök nagyon idegállapotba, mert nőként zavar hogy hány nőnek ír fel az orvos előzetes és utólagos vizsgálat nélkül fogamzásgátlót. Nekem egyszer a bőrgyógyászom is akart, hogy ne legyenek aknéim. Egy barátnőm trombózist kapott a fogamzásgátló miatt, más ismerőseimnek a görcsök "ellen" írják fel. Igen is zavar, hogy ennyire felelőtlen a fogamzásgátló szedésének kultúrája, az orvosok meg tesznek rá. Legalábbis ritka vagy drága aki nem...

Most pl szegény kérdezőt egy iszonyat nehéz helyzetbe hozta a gondatlan orvos. Nyilván nem fogja a felelősséget vállalni, hiszen "mit tehet ő erről".

2019. szept. 15. 14:09
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Én is azoknak a táborát szaporítom, akik azt mondják, hogy a már meglévő gyerek érdekeit kell előtérbe helyezni! Azt írod, hogy ő jelenleg még nehezen, de mindent megkap. Tehát innentől a testvér megszületése az ő jólétének rovására menne.

Nem ez az utolsó lehetőségetek egy második gyerekre, viszont később, ha úgy álltok majd anyagilag is, tervezetten, vártan, fölkészülten mindenki nagyobb boldogságban és nagyobb nyugalomban, felhőtlenül várhatja a második gyereket. Nem pedig bizonytalanságban, feszülten, aggódva úgy, hogy nem is akartátok a másodikat jelen helyzetben.

Biztosan nagyon nehéz most nektek! Remélem, hogy felelős döntést hoztok!

2019. szept. 17. 11:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi a helyzet veletek?
2019. szept. 19. 19:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Ugyanaz. Talán kicsit nyugodtabb a helyzet de az elmúlt napok durvák voltak lelkileg nagyon. Rengeteg sírtam, alig bírtam enni, inni, aludni. Még előtte állok de nincs más lehetőség úgy tűnik.
2019. szept. 19. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!