Legjobb döntés az abortusz?

Figyelt kérdés

Nemrég vettünk lakást, minden pénzünk elment a felújításra, egy Ft megtakarításunk nincs jelenleg.

A munkahelyemen nemrég járt le a próbaidőm, amúgy is határozott idejű a szerződésem, egy év után válna határozatlanná, mire megszülnék pont lejárna, garantáltan kirúgnának. Amúgy sem lenne pofám bejelenteni a próbaidő lejárta után kicsivel, hogy bocs, terhes vagyok, ha megtartanánk, azonnal felmondanék tehát a TB-t magamnak kellene fizetnem. Van hitelem, a páromnak is. Azt mondta fizetne mindent, de nem akarom, hogy ő tartson el, ha ő fizetne mindent maradna max 120-130000 Ft-unk egy hónapban, abból 3-an nem fogunk tudni megélni, sem a gyereknek se tudunk megvenni semmit, mert a számlák, kaja ebben még nincsenek benne.

Igen, felelőtlen voltam, nem vettem be esemény utáni tablettát. Kérlek ne ítélkezzetek, így is elég rossz nekem/nekünk, bár tudom, jönnek majd az abortusz ellenesek, gyilkos kikiáltók. Örökbe nem fogom adni. Dolgozni így is nehezen tudok már, pedig még nagyon az elején vagyok, de a rosszullétek borzalmasak, félek, hogy megtudják a munkahelyen.

2019. aug. 12. 18:31
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
67%

En tuti nem tartanám meg.. A párkapcsolatnak így is, úgy is lőttek... De a te helyzetedben, nem tudnék eltartani egy babát is.

Oke, nem tudom hanyas h neked az lenne jo ha valaki szülne es neked adna a gyereket, de mar bocs, nem tudod h milyen szülni. Először is terhesség alatt mindenféle elojon vagy elojohet..marha jo ugy dolgozni h napi 24 orabol 20at hanysz, szédülsz, hanyingered van... Aztan persze kiesel a munkából.. Na nem azert mert automatikusan tp-re megy az ember. En pl Angliaban szultem, nem gyakorlat itt a tp. Aztan lesz egy szupi kis szules amikhez vannak jarulekos dolgok... Császár, vagy normál szülésnel varrás,esetleg szakadas, tejfolyas, szekelesi nehézségek, hormoningadozas, mehfajdalom... Biztos megerto a munkáltató h bocsi de par hétig nem tudok dolgozni... Es ott a sok szenvedes es a vegen nincs semmi... Mert orokbe adod a babat. Nem azért mert nem szeretnéd, mert szeretned, csak nincs rá pénzed... Depresszió borítékolható. Hat na ezert van az hogy sokan inkabb ab(neked ez gyilkosság) mint az orokbeadas.

De h ne legyek off. Abortuszra mennek. Igen tudom gyilkos vagyok. De Abortuszra mennek, mivel a párkapcsolatom halalra van ítélve. Mar most hazazavar, plane h terhes vagyok... Ez eleg gerinctelen. Mondja el mit szeretne.. Mert ez nem az, h egyszer ez, egyszer az a vágya.. Es nem, nem a munkáltató miatt döntenek igy, mert millio helyen dolgozat az ember még..

Ha stabil lenne a párkapcsolatom es nem egy gyökér aki hazazavar egy kerdes miatt.

Egyébként nem kéne felmondani... Dolgoznék amíg csak tudok teljes erőbedobással, hogy minél több pénzünk legyen. Plusz hátha a munkáltató is alairja a szerződést megint. De kozbe bemennek a munkaugyi kp-ba, elmondanam h ekkor er veget a szerzodes, ez a varhato szülés.. Mit csinaljak h a lehető legjobban jarjak. (jo en neten is utana tudnek nezni) Aztan, mihelyst a gyerek 1 eves, beiratnam bölcsibe h 2 evesen kezdhessen.. Esetleg ha van valami tehetsegem, akkor otthonról is dolgoznék. Pl fodrász vagy könyvelés vagy dekorkeszites vagy ha van lehetősegem takaritas, bébiszitterkedes...

2019. aug. 13. 07:53
 42/67 anonim válasza:
34%
Kedves Kérdező. :) Elhiszem, hogy nagyon nehéznek érzed most ezt a helyzetet. Sok minden megijeszt, sok minden elbizonytalanít, sok minden szól a baba ellen... Érthető, hogy tanácsot kérsz, hiszen magad is érzed, tudod, mennyire komoly döntés egy gyermek. Ha stabil, biztos párkapcsolatod és jó anyagi helyzeted lenne, feltételezem, mernél örülni ennek a babának és megtartanád. Csak hát az a helyzet, hogy ha kivesszük az egyenletből a biztos hátteret, a baba akkor is ott marad. Ugyanaz a baba. Pont ugyanúgy örülhetsz neki, ha nehezebb is a helyzeted, ha most kilátástalannak tűnik is az egész. Én szeretettel gratulálok, és kívánok Nektek szép, boldog életet, jó egészséget. Szerintem a havi 120-130 e Ft nem olyan kevés. ;) Én a lakbér kifizetése után gyakorlatilag havi 30 ezerből éltem Budapesten, ebből vettem kaját, ruhát. Csak a legszükségesebbeket, de túléltem. :))) Lehet okosan gazdálkodni, spórolni, előre gyűjtögetni - és bizony, a babaváró hitelt szerintem pont az ilyen helyzetekre találták ki - amikor igazából a pénz az akadálya a gyermek megszületésének. Szerintem érdemes utánanéznetek. A pároddal való kapcsolatodon pedig; ha szeretitek egymást és akartok dolgozni egymásért, mindig lehet (és kell is) fejleszteni, javítani. Párkapcsolati tanácsadásra menni egyáltalán nem ciki, csak jól kell választani szakembert. ;) Ha pedig úgy éreznéd, kész, minden összedőlt, tudod, vannak ám jó emberek ebben a világban, akik segíteni akarnak. Egy ismerősöm érettségi után szült, otthonról kidobták, a párja otthagyta - és olyan hihetetlen összefogás szerveződött körülötte, hogy ma dolgozó anyuka, a babája elmúlt egy éves, és boldogan éldegélnek. Mert bizony vannak szervezetek, alapítványok, jó emberek, akik segíteni szeretnének. Ha úgy érzed, valamire szükséged lenne, nyugodtan írj privát üzenetet, keresünk megoldást.
2019. aug. 13. 10:32
 43/67 anonim ***** válasza:
78%

Én már így 40 évesen két gyerekkel azt mondom, hogy a te helyedben nem szülnék még. Az az ember aki már a kapcsolat elején ilyen kijelentéseket tesz egy kisebb nézeteltérés miatt, az később még parasztabb lesz. Tipikusan az az ember aki visszaél a helyzetével, márpedig egy anya az esetek többségében kiszolgáltatott helyzetben van. Az pedig tény, hogy egy gyerek érkezése a legerősebb kapcsolatokat is próbára teszi. Gondold meg, hogy bevállalod-e azt, hogy minden vitában be kell fognod a szádat és nyelni kell, mert nincs hova menned a gyerekkel, a pénz meg a pasinál van? A csed, a gyed, a gyes, kevés lesz ám ha egyedül maradsz.

Akkor vállalnám ezt a babát ha lenne egy segítő háttér vész esetére, pl nagyszülők, vagy olyan munkám lenne amiből tudnám biztosítani egyedül is a megélhetést.

De ezen kívül nekem ez a 130 ezer forint is nagyon kevésnek tűnik ahhoz, hogy bevállaljam.

2019. aug. 13. 11:33
 44/67 anonim ***** válasza:
21%

A szülés jobban fáj fizikailag, mint az abortusz. Ne ez alapján dönts.

Ha a párod azt mondja, hoyg bárhoyg döntesz, emlletted áll, akkor vagy egy papucs, mert minden mindegy neki, vagy egy szemétláda, amiért a felelősséget kizárólagosan rád hárítja.

Mivel mindkettőtök élete fenekestül felfordul egy gyerektől, és 18 évig (minimum) kőkemény felelősség, ezért ne mondja már, hogy neki mindegy! Nyilván nem mindegy neki, csak a döntés felelősségét is lerázza magáról. Szép.

2019. aug. 13. 11:39
 45/67 anonim ***** válasza:
68%

"Félek az abortusztól is, olvastam, hogy borzalmasan fáj a tágítás."

Egy szüléshez képest délután teaparty.

2019. aug. 13. 12:25
 46/67 anonim ***** válasza:
45%
Csak a szülés után ott a gyermeked, akiért "megérte". Abortusz után meg marad az üresség és a gyász. Ugyan nem "gyereknek" tartják sokan, mégis ott lesz az űr. Elhiszem, hogy van, akinek meg sem kottyan. Főleg ha elhitetik magukkal a nők, hogy á ez semmiség.
2019. aug. 13. 17:11
 47/67 anonim ***** válasza:
37%

Kedves Anyatársam!

Ha lejár a próbaidő és babaát vársz, akkor a magyar törvények szerint nem rúghatnak ki a cégtől. Ha nagyon rosszul vagy, kiirathatod magad azzal,hogy veszélyeztetett terhes vagy,egészen a szülés végig, így a fizud 60 százalékát kapod, utána pedig, ha megszületik a baba, 2 évig GYED-et, ami - mivel nem kell adózni úgy,mint a fizetésénél- kb. forintra ugyanannyi, mint a mostani fizetésed. Tudom, mert 3 gyerekem van. :) És kellemesen meglepődtem, mikro elmentem szülni, és észrevettem, hogy ugyanannyi bevátelem van, mint korábban a munkahelyemen. Szerencsére pár éve jó törvényeket hoztak, és szülés után van rendes CSED meg GYED. CSaládi adókedvezmény, családi pótlék. És ha valamire sok pénz kéne, kamatmentes babaváró hitel. - Amúgy a babaváró hitelet, 10 millát ha felvesztek, simán megadják,és ki tudjátok váltani a jelenlegi kamatozó hiteleteket a 0 ft thm-es babaváró hitelre. ;)

2019. aug. 13. 17:19
 48/67 anonim ***** válasza:
33%
Engem édesanyám arra tanított, hogy ne féljek. Minden helyzetben van megoldás. Ebben az esetben a probléma szőnyeg alá söprésével kívánod megoldani. Csak a szőnyeg púpos lesz. Mindenre van megoldás. Megoldani és nem menekülni, elodázni. Ez a gyerek most a tiétek. Kidobhatod. Megteheted. Neked kell vele élned tovább. Lesz egy szuper állásod 1 évig (?). Bocs én nem foglak megerősíteni abban, hogy jó döntés, nem vagyok abortusz fun. Nem tudom pontisan mit jelent abortusz ellenesnek lenni, hogy miért állsz velük hadban, de nrm vetetném el a gyerekemet semmiképp. Azon nyűglődnék inkább, hogy egészséges legyen. Elkezdeném begyűjteni neki a kis holmikat. Babakocsi, hurcika, rucik-ja azt csak akkor ha már tudom a nemét, nevét. Körbenéznék mit kell szedjek, milyen vitamint, vane segítség a hányingeremre, hogyan fejlődik, mikor dobban a szíve, mikortól hallja a hangom, stb. Jó egészséget.
2019. aug. 13. 17:25
 49/67 anonim ***** válasza:
87%

47: a kamatmentes hitelre váltásban igazad van.

De ez: "Tudom, mert 3 gyerekem van"

Nem tudsz semmit a gyedről. Máshogy,mint a fizetésből, de kell belőle adózni. És ha az ember lánya nem gombokat keres, akkor az is feltűnik, hogy van maximuma (nettó 150 körül). Az én 400 nettó feletti fizetésemhez képest marhakevés.

Az meg, hogy nem rúghatják ki, tényszerűen igaz. De határozott idejű szerződést hosszabbítani nem kötelező. (Versenyszférában néha megzeszik, közszférában soha).

2019. aug. 13. 17:32
 50/67 anonim ***** válasza:
34%

Egyáltalán nem. Nem érdemes egy munkahely miatt az abortuszt választanod. Az sem biztos, hogy kirúgnának. Javaslom, hogy nézzetek utána minden kedvezménynek, juttatásnak, amire jogosultak vagytok. Tudok olyan nőkről, akik bizonytalanul mentek abortuszra, és megbánták (persze nem látok a jövőbe és ezt nem bűntudatkeltésnek szánom). Az alapján, amit írtál a párodról, szerintem azért viselkedik így, mert valójában szeretné a kicsit. Nem fenyegetésnek, de így egy abortusz után nem biztos, hogy együtt maradnátok. A félelem általában nagyon rossz tanácsadó. Meg írtad az egyik kommentedben, hogy valójában szeretnétek a babát. Ez nagyon fontos.

Minden jót és jó döntést kívánok! :)

2019. aug. 13. 19:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!