Terhesség megszakitasra keszulok tesznek kivetelt?

Figyelt kérdés

Eppenhogy 4 hetes vagyok de mar 5 napja hanyok epet egesz nap,reggeltol estig es kezdodik elolrol, enni, inni alig tudok. Tisztaban vagyok azzal hogy most nem magamra kene gondolnom de ezt hetekig mar nem birom ki.

Szoval maganklinikaba megyunk szerintetek nem tudjak felgyorsitani a folyamatot? A csaladsegitonel is nem lehet kikerulni a 3 nap varakozast?

Amikor valaki tenyleg olyan rosszul van hogy lehet infuziora is szuksege lenne? Nincs megoldas?

Azt se tudom hogy megyek el az orvosi rendelobe hisz az agybol nem birok kikelni.

2019. aug. 6. 18:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

4 hetesen ez nem normalis, nem hiszem, hogy a hcg okozza. Nem lehet, hogy beteg vagy vagy a műtét miatt nagyon ideges?

Nem, a 3 napot nem tudod kikerülni ilyen indokkal.

2019. aug. 6. 18:13
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Tudtommal a műtéttel meg kell várni, hogy "élő" terhesség legyen, hogy legyen szívhang.
2019. aug. 6. 18:26
 3/14 anonim ***** válasza:
75%
Van már szívhang? Amíg az nincs, nem tudod elindítani a folyamatot. Van egy rossz hírem. Ha a terhesség miatt vannak a rosszullétek, akkor nem szűnik meg egyből a műtét után. Míg a hcg a szervezetben van, rosszullét is jelentkezhet. Az pedig akár két-három hétig is eltarthat, hogy kiürüljön.
2019. aug. 6. 18:30
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Ha ennyire rosszul vagy menj kórházba, nem valószínű hogy a terhesség a ludas.
2019. aug. 6. 19:15
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
7.hét előtt semmiképp nem lesz műtet. De sztem ez nem a terhesseg miatt van.
2019. aug. 6. 20:11
 6/14 anonim ***** válasza:
26%
Kérdező, dehogy nincs megoldás... ha orvosilag indokolt a terhesség megszakítása, akkor nincs semmiféle 3 nap, sőt családsegítős kötelező vizit se...simán elvégzik a kórházban, és ennyi.
2019. aug. 7. 00:26
 7/14 anonim ***** válasza:
37%
Persze ha elvetél.... normál esetben milyen orvosi indok lenne még?
2019. aug. 7. 07:29
 8/14 anonim ***** válasza:
30%

Kb 20 millió... közte az is, ha extrém módon nem bírja a terhességet, szóval a terhesség az anya egészségét veszélyezteti...

Mit ír a törvény:

6. § (1) A terhesség a 12. hetéig szakítható meg, ha

a) azt az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja;

...

(4) A terhesség az időtartamától függetlenül szakítható meg

a) az állapotos nő életét veszélyeztető egészségi ok miatt, illetve

b) a magzatnál a szülés utáni élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség fennállása esetén.

...

12. § (1) Az állapotos nőnél fennálló, a terhesség megszakítását megalapozó egészségi okot a szakmai szempontból illetékes két szakorvos egybehangzó véleménnyel állapítja meg....

Ennyi.

Én saját szememmel Lyme-kór miatti AB-ot láttam - 1 nap alatt simán lezavarták,pedig 12+ hetes volt - de triviális még az EPH-gestosis (régi néven toxémia), a kemoval kezelhető daganat, anyagcsere-betegségek nem beállítható formái, a fertőző betegségek egyes esetei, szívbetegségek súlyosabb formái, stb... meg minden olyan betegség, amire ma csak vélhetően magzati ártalmat okozó gyógyszer van.

2019. aug. 7. 07:57
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
#8-as, azért, mert ESELTEG okádik, mint a lakodalmas kutya, senki nem fogja rögvest felcsapni a műtőasztalra, ezt elhiheted... Szerinted, ha elég lenne a hattyú halála ahhoz, hogy azonnal és ingyen megcsinálják az abortuszt, akkor ki csinálná végig a hivatalos procedúrát és ki fizetné ki a kb. 40 ezer foritot? Extrém, ritka betegségeket, meg daganatot fölösleges idehozni példaként, a gyengeség, hányás teljesen normális velejárója a terhességnek.
2019. aug. 7. 08:02
 10/14 anonim ***** válasza:
63%
A lányommal én is hánytam, mint a lakodalmas kutya, semmi nem maradt meg bennem, még a víz sem. Ha üres volt gyomrom, akkor savat és epét hánytam. Mondtam az orvosnak, aki közölte, hogy ilyekor ez normális.
2019. aug. 7. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!