Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kiderült hogy terhes vagyok....

Kiderült hogy terhes vagyok. De sajnos pár napja vesztettem el az állásom. Mik azok amik így is meg fognak járni?

Figyelt kérdés
Próba idő alatt küldtek el mert nem ment úgy a cégnek ahogy kellett volna. Mik fognak megjárni így? És mik lettek volna azok amik munka mellett járt volna meg?
2019. ápr. 11. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség alatt semmi. Szülés után egyszeri anyasági, az 60e körüli összeg, gyerek 3 éves koráig gyes, az huszonix ezer, plusz családi pótlék 18 éves korig, 12e.

Ha lenne munkád, akkor táppénz, 6 hónapig csed, a gyerek 2 éves koráig gyed, ezek mindegyike a munkabéredtől függ. A fentebb felsoroltak közül ugyanúgy jar az egyszeri anyasági, a csaladinpotlek és a gyerek 2 éves korától 3 éves koráig a gyes.

2019. ápr. 11. 10:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Jól összefoglalta az első, kiegeszitenem, hogy a családi adókedvezményt is igénybe veheti egy munkahellyel rendelkező a magzat 91napos korától. Ha férjnél vagy, igényelheti ő is, ha nem, akkor szülés után kérheti az adóbevallásnal. Ez havi 10000ft.
2019. ápr. 11. 11:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Így: 25.000 GYES meg 12.000 családi pótlék.

Munkamellett: (nem tudom a konkrét szabályokat, de szerintem nagyot nem tévedek) CSED-nincs maximálva, cca a fizetésed, mivel ebből járulékot nem, csak SZJA-t vonnak, de arra van kedvezmény. Úgyhogy a nettó fizetésed kb.

A GYED-kicsit kevesebb (ebből már vonnak járulékot), és maximálva van, minimálbér kétszeresének 70%-a lehet csak.

2019. ápr. 11. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!