Járt már valaki úgy, hogy az első 12. hétben nem fejlődött ki az orrcsont, és mégis egészséges babája született?
Úgy tudom, a prena komplett csomagja u.az, mint a nifty, csak a prenat No-ba küldik elemzésre, a niftyt meg HongKongba. De a lényegen nem változtat. Szerintem ilyen rossz eredmények mellett nem szabad egy 4d-s uh-nál megállni.
Minden jót kérdező!
Ilyen eredmény mellett mindenképpen menj diagnosztikus vizsgálatra! Miért fizetnél sokat, ha a sokkal pontosabb és megbízhatóbb vizsgálat ingyen van? Ráadásul, ha bebizonyítódik a legrosszabb, akkor cvs vagy amnio kell, hogy ne folytasd a terhességet.
A vetélés kockázata 1-3% között van. Biztosan tudod, hogy ezekkel az értékekkel, főleg az ödémák miatt nálad jóval nagyobb a rendellenesség kockázata 🙁
Nekem cvs volt, nem volt vészes. Fizikailag semmi nem volt, csak izgultam én is persze. Betartottam, amit az orvos mondott, és minden rendben volt.
Drukkolok, hogy végül mégse a legrosszabb forgatókönyv válósunkon meg.
De ne húzd az időt ilyen-olyan vizsgálatokkal. Itt teljes bizonyosság kell.
Akkor még van időd mondjuk a korionboholy mintavételre is ha esetleg azt választanád. Én pár nappal elmúltam 12. hetes mikor csinálták és kb. 1 hét az eredmény. Úgy számolj vele.
Tudom, hogy nehéz így előre eldönteni, de csak a keddi 4D Uh-ra fogtok elmenni vagy terveztek egyéb vizsgálatokat is?
Nekünk konkrétan látszottak az eltérések a 4D genetikai Uh-on is, értem ezalatt a kisebb orrcsontot, a magas tarkóredőt, az ödémát és még lehet, hogy a kis szívével is van valami. :((( Ezért kellett további beavatkozás, mert valószínű, hogy beteg lesz. :(( És mire mindez kiderül már közel 14 hetes leszek. Ezért fontos, hogy gyorsan menjetek mindenféle vizsgálatra.
Kitartást kívánok, átérzem, hogy mindez milyen érzés.
Sajnos az ultrahang nem diagnosztikai. Még a 4D sem. Diagnosztika az ami a sejtekben van. És bár a Prena meg a Nifty is azt nézik még azok sem diagnosztikusak, csak a cvs vagy amniocentesis. A testszerte oedemával nagyon nem illene téged ilyen-olyan fizetős vizsgálatokra küldeni. Tudom, hogy nehéz ezzel szembenézni, de tudd: ezek összesen olyan tünetek amik alapján -csak ultrahangra- kiadnak Neked javaslatot arra, hogy elvetesd. Gondold át, hogy ilyen esetben mennyire érdemes még 4D-re menni.
Szerintem menj el egy állami, ingyenes genetikai tanácsadásra mielőbb, hogy szakembertől halljad milyen esélyeid és lehetőségeid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!