Kötelező a védőnőhöz járni?
Nah majd utánanézünk.Köszi a válaszokat és várom a további tapasztalatokat is.
Egyébként a védőnőm még egy beutalót sem intézett nekem, így még feleslegesebbnek tartom a hozzá való járkálást.
Nézd, én a helyedben nem keresném. Felkerested, ő nem tartja a szavát és szarik a fejedre. Az ő dolga lenne a te gondozásod segítésed, nem neked kéne könyörögni meg a nyakára járni, hogy mégis mikor akar már jönni vagy mi lesz. Tőleg senki se várhat többet annál, minthogy felkeresed őt, ő gondozásba vesz és onnantól kezdve megbeszélés alapján jársz hozzá, illetve fogadod a látogatását. Ez nem úgy működik, hogy ő eltalálja, hogy madj ő azt csinál, amit akar, te meg kussoljál, mert ő azt mondja neked úgy is mindegy.
Ha akar valamit, meg van neki az elérhetőséged. Ha addig nem keres, akkor mikor megszülsz, akkor szólsz neki, meg amúgy a kórház is hivatalból kiértesíti, mert akkor 48 órán belül (vagy ha hétvégére, munkaszüneti napra esik akkor a következő munkanapon) ki kell neki menni. Ha pampog, akkor hívd fel a figyelmét arra, hogy te megtetted a dolgot illetően azt, ami tőled elvárt ő viszont nagyon nem, úgyhogy jobb lenne, ha inkább ezt gondolná át, mert a felügyelő szerve egészen biztosan nem örülne annak, hogy ilyen hanyagul végzi a munkáját.
Ha kijön, nem pecsétel. Kb. megkérdi jól vagy-e, van-e panaszod, kérdésed. Ehhez leül kb. 5 percre. Amúgy meg nagyjából körbenéz, mint mikor egy ismerős először jár nálad, de azért annyira nem is alaposan. Igaziból ez arról szól, hogy felmérje van-e nálatok vezetékes víz, wc, fűtés meg ilyesmi. Lehet van, amelyik elbeszélget és ott ragad, vagy amelyik kötekszik, de ez az általános eljárás.
Az enyém egyébként sose "pecsételt" tulajdonképpen se ő, se a nőgyógyász az igazolást arról, hogy megjelentem a terhesgondozáson utólag állították ki, egy külön papíron. Nem a kiskönyvet kellett mellékletként elküldeni az anyasági igénylésénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!