Terhesség alatt miért kötelező védőnőhöz járni? Hányszor kell egyáltalán menni?
én is 4 alkalmat tudok és csatlakozom az elsőhöz.Amúgy nem kötelező, le lehet mondani, akkor azt hiszem gyermekfelügyelethez tartozik valamilyen szinten a gyermek, nem merültem ebbe bele túlságosan anno. Egyébként teljesen fölösleges. Legalábbis az enyém. Gyereke nincs, könyvekre hagyatkozva magyaráz, ha kérdezek valamit, ezt ezzel az erővel a netről én is ki tudom nézni. Amúgy kedves, nem szólt eddig bele semmibe, de hasznát sem látom.
Irigylem azokat, aiknek jó védőnőjük van és tud rendes tanácsokat adni.
Nálunk a védőnő feladata az orvosi vizsgálatokra előkészíteni.pl sulyt mérvagy pulzust hogy ne az orvosnak kelljen hanem készen kapja az adatokat.ill később meg státuszra a gyerekméreteket.
Ill hiányosság esetén jelzi az orvosnak.
Pl nekem majdnem kimaradt egy uh és beírta a védőnő a kiskönyvbe a dokinak hogy pótolja a beutalást.
Bp-i vagyok, nálam először azt mondta hogy 4 hetente kell találkozni, majd miután a betegségeimet felsoroltam, mondta hogy 3 hetente, mert szerinte veszélyeztetett vagyok. De eddig nagyon rendes, nem annyira bánom, főleg hogy mondta, hogy a későbbiekben mindig meghallgatjuk a baba szívhangját. Engem meg fog nyugtatni.
11 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!