Toxoplazma vizsgálatot hányszor kell kérni?
Figyelt kérdés
Mivel van macskánk, így az első terhességemnél nézték szűrtek vérvételkor toxoplazmára. Ott kiderült, hogy már korábban átestem a fertőzésen.
A másodiknál is nézték.
Most, a harmadik terhességemnél azt mondta az orvos, hogy felesleges, mert már túlvagyok a fertőzésen, szereztem védettséget. De nem a baba érdeke lenne az, hogy mégis megnézzék? Hiszen akár élelmiszerrel is bevihetem a fertőzést. Tényleg nincs értelme, vagy csak spórolnak ezzel is?
2017. jún. 28. 10:54
1/6 anonim válasza:
Nincs értelme, ha már egyszer átestél rajta akkor beviheted a szervezetedbe élelmiszerrel, vagy macskázhatsz...semmi hatással nem lesz a babádra, sem Rád.
2/6 anonim válasza:
Ha mar egyszer tulestel rajta akkor nem veszelyes, ez nem logikus ??
3/6 anonim válasza:
Nincs értelme ha már átestél rajta. Nem lehet 2szer elkapni.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Számomra az nem volt egyértelmű, hogyha egyszer átestem már ilyen fertőzésen, akkor az 100% védettséget ad-e vajon? Hiszen rengeteg vírus, baktérium van, amit újra össze lehet szedni, függetlenül attól, hogy a szervezet ismeri-e már korábbról.
2017. jún. 28. 13:06
6/6 anonim válasza:
Első terhességem alatt azt hiszem 3-szor is nézték, pedig nem volt macskám. Második terhességem alatt másik városban már más a protokoll: itt csak a legelején nézik, még kérésre sem csináltak újat, pedig az első eredménye alapján nem vagyok védett. (Tervezek magánban elmenni, biztos ami biztos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!