Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért megy a védőnő házhoz...

Miért megy a védőnő házhoz terhesség alatt? Olyankor mi a célja, miket kérdez?

Figyelt kérdés
2017. máj. 16. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Környezet tanulmány.Megnézi minden adott e,hogy a kisbabát haza lehessen vinni oda.Van e víz,gáz,fűtés,áram,valamint van e egy általános rend.
2017. máj. 16. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Felméri, hogy rendes állapotok vannak a lakásban, élhető a családnak. Nem kell nagy dologra gondolni: ha nem egy 1 szobás lakásról van szó amiben 20 ember él, vagy egerek futkosnak a rendetlenség és kosz miatt, nem lehet gond. Túlzó példák..

Amúgy nálunk pl szét sem nézett a lakásban, csak elmondta hogy mi kell a baba kelengyébe, mi kell a kórházba, ha kell tudsz kérdezni, tudnivalókat mond el. Esetleg megnézi a gyerekszobát vagy gyereksarkot. Odaadja a kiskönyvet, amiben az orvosi vizsgálatokat jegyzik majd be, pecsételik be. Ezt fontos lesz vezetni mert másképp nem kapod meg a 64 ezer forintos támogatást. :)

Amúgy nálunk 1x volt terhesség alatt, utána én mentem hozzá. Súlyt mért akkor, vérnyomást, kérdezett, hogy minden oké-e. Megnézte a vizsgálatok eredményeit.

2017. máj. 16. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk megnézte hol alszik majd a kicsi, milyen a ház, milyen háziállatok vannak, bejöhetnek e a házba.
2017. máj. 16. 09:34
 4/9 A kérdező kommentje:
14 hetes vagyok, és a lakást még úgyis átrendezzük novemberig...
2017. máj. 16. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy rutinos védőnő pár perc alatt felméri, hogy felújítás zajlik-e éppen vagy putris a leendő család... Nem kell izgulnod emiatt, csak arra kíváncsi, hogy nagyjából rendben van-e a környezet, nem fog bugyik között turkálni vagy katonai szobaszemlét tartani.
2017. máj. 16. 10:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk akart jönni az elején (karácsony előtt), de mondtuk, hogy ne haragudjon, ünnepek előtt közvetlenül nem alkalmas. Azóta nem akart jönni, szülés előtt nem egészen 1 hónappal jön csak, addigra kész lesz minden.
2017. máj. 16. 12:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nálunk 4x volt, pedig gyerekjólétis vagyok, anno dolgoztunk együtt (az más tészta, h nem emlékezett)... azóta is rendszeresen jön, ahogy a törvény előírja. Nagyon változó amúgy, van, amelyik sz-rik rá, van, amelyik betartja, van, amelyik túlbuzgó..
2017. máj. 16. 13:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Első alkalommal 9 hetesen mentem hozzá,akkor mondta, h a következő találkozó nálunk lesz. Ma volt itt reggel. Körbenézett, megnézte a leleteimet, adminisztrált, és ment is. Semmi extra nem volt. :) 17+6 hkm
2017. máj. 16. 17:56
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es lehet hozzád pont azért megy, hogy megmutassa ő mennyire betart mindent.

Egyébként ennyiért jön, hogy megnézze nem-e valami putriba akarod vinni a gyereket. Putri alatt nem egy átlagos kupis lakást kell érteni, hanem vizet, villanyt, fűtést, nyílászárókat, rágcsálókat, szarral összerajzolt falakat, ilyesmit..

2017. júl. 25. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!