Már a terhesség idején is jön házhoz a védőnő? Mit néz meg akkor?
Nem, legalábbis itt nálunk nem. Minden hónapban, mielőtt orvoshoz megyek fel kell keresnem, ahol időpont nincs, úgyhogy ülünk a többi pocakossal és várunk a sorunkra.
Mindig vinni kell vizeletet, mert egy tesztcsíkkal ellenőrzi, h minden rendben van-e? Vérnyomás, súly. Megkérdezi mik a panaszaid, átnézi a leleteidet, beutalót ad. Ennyi. Esetleg megbeszélitek a közeljövőben várható vizsgálatokat.
Bocs, most olvastam végig. :)
Neeeeeem fog belekötni semmibe (bár vannak köztük is magukat Istennek képzelő egyének). Látja, h mi a célotok és ennyi.
3x kell kijönnie az itteni protokoll szerint. Budapest, 16. kerület. Épp ma volt először. Megnézi, hogy komfortos-e a ház, túlzsúfolt-e, illetve van-e olyan veszélyeztető tényező, ami a baba hazaadását befolyásolhatja. Pl. kutyakaki a szőnyegen, vagy dohányzás abban a szobában, ahol lesz a baba, stb.
Ami ma történt velünk:
Bejött, leült, ivott egy teát, majd megnézte az orvosi leleteimet, vérképet, a genetikai eredményét. Megmérte a vérnyomásom, kérdezte, hogy van-e panaszom, fáj-e valamim, vérzek-e és milyen értékeket szoktam mérni. Pisiltem egy pohárba, megnézte tesztcsíkkal a vizeletemet, majd elővette a szívhang hallgatót és meghallgattuk a baba szívét. :) Ez fantasztikus volt.
Mondta, hogy a 16. hétig nem szokta találni... mondtam akkor lehetmeg se kéne próbálni, mert csak ideges leszek, végül csak nekiállt, én meg örültem de nagyon! :)
Legközelebb 1 hónap múlva kell nekem mennem, aztán valamikor megint ő fog jönni. Mielőtt megszületik a baba meg fogja nézni, hogy hol lesz a pici, milyen a fekhelye, stb.
Nálam volt vagy 5x a terhességem alatt. Szét se nézett. Mi is szanaszét voltunk, még szobája sem volt a picinek. Csak két hete lett kész. Ha kekec rosszindulatú akkor... Lényeg, hogy legyen fűtés, melegvíz, áram, TISZTASÁG. ennyi.
39km
Köszönöm a válaszokat!
Olvastam valamit, aztán arra gondoltam, hogy mert mondjuk még nincs tuti konyha, meg fürdő, de amúgy minden megoldott, akkor azért ítélkezhet és ügyet csinálhat belőle...Szépen lassan minden elkészül, de mire az eljön, nem akarunk babával addig várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!