A terhesség ideje alatt is kimegy házhoz a védőnő?
Beleköthet az életkörülményeinkbe?
Figyelt kérdés
Még az első trimeszterben járok, jövő héten van időpontom a védőnőhöz. Csak fura volt, hogy már telefonon is erősen érdeklődött, hogy konkrétan hogy lehet hozzánk eltalálni.
Tanyán lakunk párommal kettecskén. Nem épp egy kacsalábon forgó palota, de a miénk. Ráadásul most "vertük szét" a fürdőszobát, hogy be tudjuk burkolni, akarunk új bojlert stb... Ezen kívül szoba-konyha, ami jelenleg lakható állapotban van. Ebbe beleköthet?
Nem, én úgy tudom nem jön ki terhesség alatt? Már minek jönne ki? Esetleg ha megkéred rá, akkor kijön. De amúgy Neked kell hozzá menned súlymérésre, vérnyomásmérése, szívhang ... stb. Majd ha megszületett a baba, utána megy ki házhoz, hogy megnézze, hogy a BABÁVAL minden rendben van -e, na meg ugye elmondja mik a teendők az első időkben, hasznos tanácsokkal lát el, nekünk megmutatta azt is, hogy a köldökcsonkot hogyan kell kezelni ... Semmi köze nincs hozzá, hogy milyen a lakásotok, amíg az a gyermek életét nem veszélyezteti! De szerintem nem is kötne bele, egyszerűen csak szeretné tudni, hogy merre laktok ...
2012. nov. 10. 12:16
2/26 anonim válasza:
A védőnő igen kimehet hozzád a terhesség ideje alatt is.Én úgy tudom,hogy a 9 hónap alatt kb 5x kellene kimenniük,de általában csak 1x-2x mennek ki.Én 14+4 hetes vagyok,és hozzám kedden jött ki,teljesen váratlanul.De jó volt,itt volt vagy 20-30 percet,és jól elbeszélgettünk.Nekik ez is a dolguk,hogy körbenézzenek,hogy milyenek a körülményeitek.Az a gáz,ha pl: nincs víz,villany,fűtés.Ha ezek megvannak,akkor nem lesz semmi gond.Az alapvető dolgoknak kell meglenni.
2012. nov. 10. 12:21
3/26 anonim válasza:
Nagyon gáz körülményeknek kell lenniük valahol, hogy belekössön. Nálatok nem lesz baj. Látja majd, hogy felújítás van, nem állandó csatatérban éltek.
Szerintem csak azért akar kimenni, mert tanyán laktok.
Hozzám kijött a védőnő párszor mert sok gond volt a terhességgel.
2012. nov. 10. 12:22
4/26 anonim válasza:
Igen, kimegy, legalább egyszer, hogy lássa, hova érkezik a baba. Gondold el, valaki télen is fűtetlen, és nem megfelelő helyen lakik, akkor az haza sem viheti a babát. Szóval csak körülnéz. De ez a vége felé szokott lenni. Az, hogy nálatok szét van verve ez-az, újítotok, abba nem köthet bele.
2012. nov. 10. 12:22
5/26 anonim válasza:
Hozzám minden 6 hétben jön. Kicsit unalmas már.
2012. nov. 10. 12:25
6/26 anonim válasza:
Kb. 10 hetesen jött először megbeszélt időpontban. Pedig egy új építésű lakásban lakunk. Ismeri is a házat, mert több kisgyerek tartozik hozzá, tehát tudta, hogy a körülmények megfelelőek. Hozzám utána is kijárt, mert feküdnöm kellett, de az első időpontban még nem emiatt jött, akkor még nem volt probléma.
2012. nov. 10. 12:26
7/26 anonim válasza:
Igen, kimehet sőt ki is kell mennie, hisz nem tudja hova érkezik a baba, ha nem megfelelőek a körülmények...pl nincs fürdőszoba, vagy fürdőhelyiség, nincs víz, nincs fűtés, nincs ablak v ajtó, nincs kiságy, akkor nem enegdik haza a babát.
2012. nov. 10. 12:27
8/26 anonim válasza:
Kijön,sőt bele is köt.Legalábbis Nálunk belekötött mindenbe.Mit vegyek,mit ne vegyek.Ne legyen szőnyeg a gyerekszobába,ki lesz e festve(tapéta van),mondom nem lesz.Akkor mossam le a tapétát!Vigyem el az állatot.Nem kell játszószőnyeg sem,Faliszőnyeg sem!Mindig mikor megyek hozzá,kérdezi hogy megvan e már minden,mondja hogy legyen meg!Legyen kész a gyerekszoba,legyen kész a kórházi csomag is.De nem kedvesen,hanem szinte parancsol.
És még egyszer jönni fog!Már alig várom hogy milyen hibát talál...és nem mostam le a tapétát,lesz szőnyeg,azért is vettem babahintát,a fürdőkádba mosdószivacsot stb...
2012. nov. 10. 12:35
9/26 anonim válasza:
Ki kell mennie a terhesség alatt.
Nálunk is kötözködött, de leszereltem. (2 szoba+nappali, étkezős házunkban nem látta biztosítottnak, hová teszem a második gyereket)
Azt elvileg fel kell jegyeznie, ha fürdőszoba nélküli házba vinnétek haza a kicsit, de nálatok ez nem áll, hiszen addigra kész lesz.
2012. nov. 10. 12:41
10/26 anonim válasza:
Nalunk meg nem volt, gondolom a vegen jon. Ha olyan kotekedos lenne mint az egyik hozzaszolo irt azonnal lemondanam a szolgaltatasat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!