Mit néz meg a védőnő terhesség alatt mikor házhoz jön?
Nálam egyszer volt a terhesség alatt, már nagyon a végén voltam, azt hiszem 39 hetes voltam. Nem nagyon nézett semmit, csak hozta a dokitól a recepteket, amit ki kellett váltani a babának.
Gondolom, ha belép a lakásba egyből látja, ha nagyon nagy gáz lenne, és nem megfelelőek a körülmények.
Sőt valahol nem is megy a védőnő a terhesség alatt, pedig elvileg kötelező lenne, nem is egyszer, de védőnője válogatja...
Nálam 2X is volt.Még mikor teherbe estem, akkor otthon beszéltük át a dolgokat, mit lehet enni, inni..stb.Aztán a vége fele pedig jött megnézni, hogy hogyan rendezkedtünk be.Elmondta, hogy a babának milyen hőmérséklet kell, örült, hogy állványos kádunk van, mert azt be lehetett rakni a radiátor elé.Meg ilyenek.Tulajdonképpen szerintem a körülményeket nézi meg.Az is fontos lehet, hogy ne penészedjen a fal, meg ehhez hasonlók.
Ha rend van és tisztaság, akkor nem kell aggódnod.
Mikor hozzánk jött még a kiságy sem volt berendezve, mert mivel cicánk volt (ami most már nincs :/) és nem akartam, hogy tiszta szőr legyen.
Elvileg ki kell mennie családot látogatni mindenkihez. Talán rápirítottak, hogy nem elég a szülés után. :)
Egyébként tényleg csak azt nézi, hogy az alapvető dolgok (fűtés, villany, fürdőszoba) megvannak-e, meg hányan éltek a lakásban, rátok kell-e küldeni a szociális gondozót. Mivel ti már ismeritek egymást, az egész csak egy merő formaság lesz, leültök az ebédlőben, beszélgettek pár szót és annyi.
Amikor hozzánk először jött a védőnő, iszonyúan izgultunk, éjjel egyig takarítottunk, aztán körül sem nézett, meg sem csodálta a kisuvickolt konyhánkat. :)
Ez teljesen vedonotol fugg
Nalunk most volt eloszor, rakerdeztem hogy mit vizsgalnak ilyenkor, erre kirohogott, hogy o ugyan nem nez korbe, ha belep egy lakasba, mar akkor le tudja szurni a korulmenyeket, viszont ehhez jo vedonot kell kifogni, mert pl. az egyik baratnomnel meg a szekrenyekbe a ruhakat is at nezte, es dobalta ki a szerinte nem oda illo dolgokat, szoval ez attol fugg, hogy mennyire vagy szerencses, es ki a korzeti vedonod.
Legalabbis nalunk korzeti van, nem tudom hogy mas varosokban valaszthato-e, de gondolom ez mindenhol igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!