Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A terhesség ideje alatt is...

A terhesség ideje alatt is kimegy házhoz a védőnő? Beleköthet az életkörülményeinkbe?

Figyelt kérdés

Még az első trimeszterben járok, jövő héten van időpontom a védőnőhöz. Csak fura volt, hogy már telefonon is erősen érdeklődött, hogy konkrétan hogy lehet hozzánk eltalálni.

Tanyán lakunk párommal kettecskén. Nem épp egy kacsalábon forgó palota, de a miénk. Ráadásul most "vertük szét" a fürdőszobát, hogy be tudjuk burkolni, akarunk új bojlert stb... Ezen kívül szoba-konyha, ami jelenleg lakható állapotban van. Ebbe beleköthet?

2012. nov. 10. 12:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálam egyszer sem volt a terhességem alatt. Agyerek születése után vagy 6x volt azóta semmi,pedig már 2,5éves elmúlt a lányom!
2012. nov. 10. 12:48
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

2 védőnővel volt dolgom eddig, az első akkor jött csak, amikor nem dolgoztam már 33.hét után és nem a lakást lecsekkolni, hanem h én ne mászkáljak nagy hassal, azóta a második gyerekemmel új lakás, új védőnő, mindig megkérdezi h jöjjön vagy én szeretnék menni, én meg mindig elmondom, h nekünk (viszem ugye a nagyot) nagyobb élmény az ő irodája (át szétszedni, új játékok), mint ha ő jön, nem is erőlteti.

Szóval én megmondanám a tiédnek h nagyon kedves, neked könnyebb felkeresni őt és ha majd nagypocakos leszel, szívesen látod, most úgyis felújítotok. Egyébként sem köthet bele, gondolom nem holnap szülsz h esetleg félbemarad addig vmi és úgy érkezik a baba.

2012. nov. 10. 12:56
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem köt bele.

Hozzánk jött, de szinte szabadkozva, hogy neki ez előírás, és úgyis formalitás, mert csak azt kell megnézniük, hogy az alapvetően szükséges dolgok megvannak-e. Akkor még kb. lomtárnak használtuk a gyerekszobát, ne tudjátok meg, mi volt ott, de elmondtam, hogy kb. hogy szeretnénk berendezni, bólogatott, és ennyi.

2012. nov. 10. 13:00
 14/26 A kérdező kommentje:
érdekes, hogy milyen eltérőek lehetnek a védőnők. bízom benne, hogy az enyém nem kötekedős, különben nem leszünk jóban. a páromra meg rápirítok, hogy jobban siessen.(mert sajna nem valami fürge a szentem)
2012. nov. 10. 13:17
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
hozzánk is eljött. és nálunk is pergett még akkor a vakolat a falról,sőt sok helyen nem is volt (mi is felújítás alatt vagyunk már egy éve). de nem kötött bele. azért az látszik egy házon,hogy épp csináljátok és nem az van,hogy csak úgy laktok a dzsuvában! ne aggódj. ha meg rákérdez,meg kell mondani őszintén,hogy épp folyamatban vannak a dolgok és kész. sztem sokan építkeznek vagy újítanak fel várandósan éppen a baba miatt!
2012. nov. 10. 13:31
 16/26 anonim ***** válasza:
Nálam 2x volt kint. Valamikor a terhesség elején,meg a vége fele. Megvan-e már mindene a babának, tanácsot adott hogy esetleg mi kellhet még.
2012. nov. 10. 13:39
 17/26 anonim ***** válasza:

13hetes voltam amikor jött.leültünk a nappaliba,átbeszéltük a kelengyelistát. Egyáltalán nem nézett szét,én kérdeztem rá,hogy megnézi-e a leendő babaszobát! úgy néz ki ahány védőnő,annyi szokás!!

Jó munkát nektek a felújításhoz!!

2012. nov. 10. 13:42
 18/26 anonim ***** válasza:
ne siettesd szegény embert. gondolom dolgozik is mellette! nekünk már egy éve meg volt a konyhai csempe és még csak 2 hete raktuk fel :) tudod, jó munkához idő kell! (carhoz meg még több! :D)
2012. nov. 10. 13:46
 19/26 anonim ***** válasza:

Amikor terhes voltam, egy borzalmas faházban éltünk. Amikor mondta a védőnő, hogy kijön, teljesen pánikba estem, hogy nem fogja engedni, hogy itt éljen a babánk. Szóltam, hogy nem a legjobb a házunk, azt kérdezte, hogy miért? Nincs víz, villany, fűtés? Ők csak azt nézik. Ráadásul volt egy kutyánk, aki ki-be járkált és egy papagájunk. Gondoltam ebbe tuti beleköt. De kellemesen csalódtam. Örült, hogy van kutya, mert az jó lesz majd a kicsinek, a papagájt meg féltette a babától:-). Annyit jegyzett meg, hogy kicsi a hely, nem fog tudni nagyon mozogni.

Ne aggódj, nem lesz gond.

2012. nov. 10. 13:58
 20/26 A kérdező kommentje:
persze, hogy dolgozik a párom, de azért picit vicces, hogy 3-4 hétvége alatt lerakott vagy 3 négyzetmétert.(pedig kőműves), azért ijedtem meg kissé, hogy nehogy gond legyen a széjjelségből.
2012. nov. 10. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!