Pecsétekről mondanátok valamit?
1/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat, kiegészíteném. Ezek a pecsétek csak az egyszeri anyasági támogatás miatt fontosak? Nekem azt mondták, hogy semmi támogatás nem jár (családi, gyes) ha nincsenek meg. Holnap megkérdezem a védőnőt de érdekelne ki hogy tudja?
Konkrétan egy pecsét se kell. Nem azt fogják számolgatni. Eljársz a terhesgondozásra, meg vannak a papírjaid róla és kész. A védőnőn kívül soha senkit nem érdekelt a könyvem és még ő sem pecsételt, viszont az új tv szerint ő állítja ki az igazolást az anyaságihoz. A többihez meg eleve nem kell.
2017. febr. 1. 06:55
Egyszeri anyaságihoz kellenek csak a pecsétek.Minimum 4db.
Az igazolást a kiskönyv alapján állitják ki.Ha az orvosok nem pecsételneka védőnőnek akkor is kellene amikir pl súlymérésre stb mész hozzá.
2017. febr. 1. 07:58
Védőnő nehezen pecsételne, amikor pecsétje sincs. Legalábbis a miénknek (eddig kettő volt, egyiknek se volt).
2017. febr. 1. 08:33
hivatalos megfogalmazásban ez van (nem pecsét):
"Anyasági támogatásra a szülést követően az az édesanya jogosult, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal – koraszülés esetén legalább egyszer – részt vett terhes gondozáson."
Az integrált tesztért és a kötelező vizsgálatokért (pl. 18. heti UH) nem fogsz kapni a kis könyvbe bejegyzést, ill. a védőnő firkantja be utólag az eredményt. Ott mindig leletet kapok, külön, A/4-es lapon.
Nekem csak a védőnő pecsétel és terhesgondozáson a dokim, akihez havonta járok, a kis könyv 8. oldalától, "Várandósgondozásban részt vevők bejegyzései" résznél.
2017. febr. 1. 08:35
Az én védőnőmnek van pecsétje pl., mindig használja is.
2017. febr. 1. 08:36
Nekem minden alkalommal pecsételt a védőnő illetve a fogadott orvosom. Csak az egyszeri anyasági támogatáshoz kell megjelenned 4x terhesgondozáson, ez a 4 pecsét, ugyanis a védőnőnek lekellene pecsételnie a kiskönyvedben hogy ott voltál.
2017. febr. 1. 08:53
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Igen, a védőnőm pecsétel rendesen mindig, ő szólt is hogy nálunk szeretik a dokik elfelejteni. Nekem azt mondták 4 védőnői és 4 nőgyógyászati kell.
2017. febr. 1. 10:05
10/16 A kérdező kommentje:
Akkor ha van 3 a védőnőtől meg egy az előző orvostól akkor igazából meg is van?
További kérdések: