Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szerintetek a magán nőgyógyász...

Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak úgy írjon ki veszélyeztetett terhes táppénzre?

Figyelt kérdés
Van már egy gyerekem, még itthon vagyok vele, és mivel terhes vagyok, nem mennék vissza dolgozni közben mikor lejár a GYED (egyébként nem is tudnék tanév közben csak úgy jönni-menni, bölcsibe adni a gyerkőcöt, majd kivenni) Illetve ha GYED lejárta előtt kiírna, akkor a GYED mellett pár hónapig még táppénzt is kapnék, ami jól jönne a következő gyerek előtt. Volt így már valaki?

2016. aug. 4. 13:44
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:
És természetesen vissza is mennék előtte dolgozni, de szabadság kiadással kezdődik a dolog!
2016. aug. 5. 17:06
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

Az előbb írtad, hogy az orvosod nem akar kiírni, tehát nem tart veszélyeztetett terhesnek. Örülj neki, hogy nem vagy az.

Fogd fel, hogy a táppénz nem fizetett szabadság.

2016. aug. 5. 17:28
 43/44 anonim ***** válasza:
84%

"Az a veszélyeztetett terhes, akit a nőgyógyász annak tart és ad róla egy ajánlást a háziorvos felé. Természetesen "csak úgy" nem ír ki a háziorvos terhes táppénzre. "

bakker. olvasd már el a kérdésed!!! :)

2016. aug. 5. 17:33
 44/44 anonim ***** válasza:

Milyen idős terhes vagy?

Van valamilyen probléma a terhességeddel, vagy csak a már meglévő gyereked a "probléma"?

Hogy a kérdéseidre is válaszoljak:

"Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak úgy írjon ki?"

-Igen, kérheted, de az ő döntése, hogy megírja-e a kérésedre ezt. Ha nem írja meg, nem tudsz mit tenni.

"ki hanyadik hétig dolgozott és ki az aki a vége felé elment veszélyeztetett terhességgel tàppénzre"

Első gyerekkel március 21-ig dolgoztam, kivettem 3 nap szabit majd TGYÁS, április 22-én született.

Második gyerekkel szept 30-ig dolgoztam, ő kicsit hamarabb érkezett, okt. 17-én.

Most okt. 11-re vagyok kiírva, szeptemberben 2-ig szeretnék dolgozni, majd kivenném a szabimat, és jöhet a CSED.

Ha nem muszáj, nem megyek táppénzre, persze ha a doki azt mondja, hogy kell, akkor már másnap.

Bízom a dokimban, ő tudja jobban. Fáradtnak nem vagyok fáradt, bár a 3. trimeszter már nehezebb, de két gyerek, háztartás és munka mellett nem unatkozom, ez tart fitten.

2016. aug. 5. 17:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!