Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak
úgy írjon ki veszélyeztetett terhes táppénzre?
Figyelt kérdés
Van már egy gyerekem, még itthon vagyok vele, és mivel terhes vagyok, nem mennék vissza dolgozni közben mikor lejár a GYED (egyébként nem is tudnék tanév közben csak úgy jönni-menni, bölcsibe adni a gyerkőcöt, majd kivenni) Illetve ha GYED lejárta előtt kiírna, akkor a GYED mellett pár hónapig még táppénzt is kapnék, ami jól jönne a következő gyerek előtt. Volt így már valaki?
Terhességi táppénzre akkor lehet menni ha van egészségügyi problémád van és nem akkor ha szimplán nem akarsz dolgozni. Szóval ez táppènz csalás amit csinálni akarsz és az orvos is tudja ezt ezért nem akar kiírni.
2016. aug. 4. 14:47
12/44 anonim válasza:
Jeeezusom, mi megy Magyarorszagon.. A tappenz azoknak a kismamaknak van, akiknek egeszsegugyi problemaja van. Neked van-e ilyen problemad, kedves kerdezo? Szerinted ez mi, ha nem csalas?
2016. aug. 4. 15:04
13/44 anonim válasza:
Igen, ha valóban veszélyeztetetr vagy, de Te csak egyszerűen nem akarsz dolgozni. Ez táppenz csalás.
2016. aug. 4. 15:05
14/44 anonim válasza:
ez egy ilyen ország. a doki összekacsint a kismamával, és kiírja táppénzcsalással táppénzre. aztán a kismama összekacsint a dokival a szülés után és átadja az adózatlan hálapénzt az orvosnak.
és aztán mindketten szidják a kórházakat, és ilyeneket mondanak, hogy "az én adómból".
2016. aug. 4. 15:46
15/44 anonim válasza:
Ti miről beszéltek? Voltatok már terhesek? Tudjátok milyen szar ilyen melegben bevánszorogni a munkahelyre, akkor is ha egyéb panasza nincs az embernek? Nagy has, dagadó lábak, tömeg, büdös emberek. Ez egy más állapot.. Tudjátok, hogy mennyi a táppénz?? Majdnem a fizetés fele..lófütty..Nehogy már az legyen a büdös csaló aki ledolgozott X évet, és szeretne pár hónapot pihenni IGEN PIHENNI, akkor amikor gyereket vár, amikor TERHES, és az elején hányingere van nincs ereje, majd később a nagy hasa miatt nem tud aludni, állandóan pisilni kell stb...Inkább azokat kéne leugatni akik a putriban szülik orrba szájba a kölyköket és nem dolgoztak egy napot se, na ők élnek a mi adónkból. Ti meg mérhetetlenül rosszindulatúak vagytok.
2016. aug. 4. 16:05
16/44 anonim válasza:
júliusban voltam 40 hetes, és 39. hétig dolgoztam, mellette forgalmi vizsgáztam, és veteményest tartottam rendben. nem azt mondom hogy ez a normális, de azért önmagában a terhesség nem indok a táppénzre...
kedves kérdező: én vagyok a TB-s, és értem a táppénz fogalmát, tisztában vagyok vele hogy kinek jár és mikor. Itt a mikoron van a hangsúly! A semmiért kiíratni magad táppénzre, az táppénzcsalás. Azzal együtt nem téged hibáztatnálak e kérdésben, te csak kiveszed a kalapból amit lehet, vesz el az állam úgy is eleget. Az orvost vonnám felelősségre, aki orvosi indok nélkül kiír.
2016. aug. 4. 16:12
17/44 anonim válasza:
15: a pihenésre és gyermeknevelésre ott a 3 év, ami igen nagyvonalú a külföldi országokhoz képest, ahol fél évet vagy még annyit sem lehet otthon maradni a babával!! a táppénz arra van hogy ha valaki betegség miatt kiesik a munkából akkor se szoruljon meg...ja hogy ilyenkor a terhesség betegség?? de amikor utazni kell meg bulizni meg ugrabugrálni a konditeremben, akkor meg nem betegség a terhesség mi? Tény, hogy amit a kérdező akar, az így nem korrekt ebben a formában. Nincs semmi baja. Az hogy meleg van és terhes vagy nehogy már indok legyen, minden második kismama dolgozik legalább a 36. hétig, ha esik ha fúj ha meleg van! Ez a második júliusi-augsztusi mindenórás terhességem szóval nekem ne papolj arról hogy mit bír az ember és mit nem. Azt bír el, amit akar. Gondolom a kérdezőt annyira nem zavarja a nagy meleg hogy a nagyobbik gyerekkel ne lógjon a játszótéren meg a strandon. Ne szépítsük a dolgot, ez nem korrekt.
2016. aug. 4. 16:16
18/44 anonim válasza:
Oké fröcsögő mamik, akkor igazatok van :) Gratulálok, ez az oldal erről szól, irigy, gonosz emberekről. Szevasztok.
2016. aug. 4. 16:19
19/44 anonim válasza:
Na jo, alljunk meg, a kerdezo nem egy harmadik trimeszteres kismama, akinek mar csak kinlodas minden a meleg meg a nem tudom mi miatt. Elso trimeszterben van, gondolom epphogy kiderult, hogy terhes. Gyeden van az elso gyerekevel es most "vissza akar menni dolgozni", kihasznalva ugye a gyed extrat, ami ezt megengedi. Csakhogy esze agaba nincs dolgozni, tappenzre akar menni, hogy ne csak a gyedet kapja, meg majd utana a gyest, hanem a tappenzt is. Erre mondtuk, hogy a tappenz nem ezert van. Ez igy, ebben a formaban biztosan csalas.
2016. aug. 4. 16:24
20/44 anonim válasza:
69%os, igy, ahogy leirtam, szerinted igy is rendben can?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!