Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szerintetek a magán nőgyógyász...

Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak úgy írjon ki veszélyeztetett terhes táppénzre?

Figyelt kérdés
Van már egy gyerekem, még itthon vagyok vele, és mivel terhes vagyok, nem mennék vissza dolgozni közben mikor lejár a GYED (egyébként nem is tudnék tanév közben csak úgy jönni-menni, bölcsibe adni a gyerkőcöt, majd kivenni) Illetve ha GYED lejárta előtt kiírna, akkor a GYED mellett pár hónapig még táppénzt is kapnék, ami jól jönne a következő gyerek előtt. Volt így már valaki?

2016. aug. 4. 13:44
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%

A gyerekednek is jót tenne a bölcsi. Nem kell a tesó születése miatt kivenni. Te meg nem lennèl csaló.

Engem is kiakart írni a doki mert én tényleg veszélyztett voltam, kétszer bevéreztem az elején. Amíg véreztem otthon maradtam, de utána vissza mentem és szülés előtt 5 nappal mentem el táppénzre.

2016. aug. 5. 10:44
 32/44 anonim ***** válasza:
73%

Kerdezo, a facebook csoportban is, ahova beirtad ezt a kerdest, az egyik szakerto azt mondta, indok nelkul kiiratni nagad tappenzcsalas.

Ugyanakkor a fodraszod se ad szamlat es a peksegben ia csak minden masodik vevo. Ebben az orszagban ez igy megy. En nem vagyok ilyen, ha te ilyen vagy, neked jo, ide valo vagy.

2016. aug. 5. 12:44
 33/44 A kérdező kommentje:
Na, most ez érdekes! Úgy látszik elég kényes témában kértem a véleményeket! Nem is gondoltam volna! Valaki szerint ez csalás, van aki szerint nem. Úgy látszik, akkor akaratlanul is csalt egy-két munkatársam, barátnőm, mert akiket kérdeztem eddig,általában a 6-7. hónapig dolgoztak, és utána már kiírták őket veszélyeztetett terhességgel, 9-es kóddal. Pedig tényleg nem volt bajuk a fáradságon kívül! Na, most legyünk okosak ezzel kapcsolatban! Várom a kommenteket, ki hanyadik hétig dolgozott és ki az aki a vége felé elment veszélyeztetett terhességgel tàppénzre! Csak őszintén! Most már jó lenne tudni az igazságot és a jó megoldást! Természetesen csalni nem szeretnék!
2016. aug. 5. 13:13
 34/44 anonim ***** válasza:
84%

Az a gond, hogy kevered a fogalmakat. Attól, hogy többen is csinálják, a csalás még csalás marad.

A táppénz arra van, amikor BETEG vagy. Nem arra, hogy nincs kedved a melegben dolgozni vagy vigyáznod kell a gyerekre.

Ez olyan, mint a bkv. Ott is sokan utaznak jegy nélkül, de attól még az nem lesz kevésbé csalás.

Ettől eltekintve megcsinálhatod, ha a dokid belemegy, és mondogathatod magadnak, hogy más is így csinálja, de ez akkor is csalás, mert nem járna neked táppénz a semmiért.

Most gondold el, hogy ha én szimpla munkavállalóként kiíratnám magam egész nyárra, mert nincs kedvem a melegben dolgozni. Az rendben lenne? Vagy a terhesség felment a szabályok alól?

2016. aug. 5. 14:18
 35/44 anonim ***** válasza:
65%

Magadat teszed nevetsegesse ezekkel a kerdesekkel. Egy 6-7. honapban levo kismama mar siman lehet, hogy nem tud napi 8 irat ulni, allni, vezetni, stb. Barmilyen munkakore is van, elkepzelheto, hogy napi 8, vagy tobb iraban mar nem kenyelmes neki. A legtobb valaszolo itt mar volt terhes, mind tudjuk milyen a 30. het kornyeke. Tehat a kollegaid meg a baratnoid egeszsegugyileg mar nem birtak a melot, eleg volt nekik. De olyan is van, aki pl folyamatosan hany, 1-2 orankent, igy nem tudja ellatni a munkajat, o is tappenzre megy. Ez nem csalas, erre valo a tappenz.

De balad errol van szo? Nem. Te maximum 6-7 HETES lehetsz es nem honapos. Azt hazudtad az orvosodnak, hogy hamarisan vissza kell majd menned dolgozni, de amint ezt irtad is, ez nem igy van, nem igy mukodik sem a munkaltatodnal se a bolcsiben. Bekamuztad neki, hogy vissza kellene menned dolgozni es legyszi irjon mar ki tappenzre. Csodalkozol, hogy nem segitokesz? Szerinted a gyed extra erre valo? Szerinted a tappenz erre valo? Hanyszor le irtad te magad is, hogy a plusz penz kene, ami a tappenzzel jonne, ott van a kerdesben is, hogy kiir-e a doki "csak ugy". Ha mar el lenne intezve a gyereknek a bolcsi meg a te munkaba valo visszaallasod is, es dolgozol mondjuk 3-4 honapot, de utana az egeszsegi allapotod miatt elmesz tappenzre, az oke. A gyerek marad bolcsiben, te meg otthon relaxalsz, mert ugyebar szarul vagy, akkor elvileg egy 2 ev alatti gyerek utan se tudsz futni egesz nap. Tenyleg nem gyanus meg mindig, hogy mi a baj ezzel, amit csinalni akarsz? Korabban eszedbe sem volt bolcsibe adni a gyereket meg visszamenni dolgozni. Nem lesz gyanus szerinted senkinek, hogy 6 hetes terhesen a gyed extraval elmesz tappenzre?

2016. aug. 5. 14:32
 36/44 A kérdező kommentje:
Hát, akkor sajnos tényleg nem értem. Szerintem az semmivel nem jobb, ha most visszamegyek dolgozni, kiadják a szabijaimat és nem 4 hónaposan hanem mondjuk 6 hónaposan megyek táppénzre. A munkáltatómnak az nagyobb gond lenne, ha dolgoznék 3-4 hónapig, és a végén meg lelépnék, kereshetnék az embert, aki betölti a pozíciómat. Egyébként meg tudják hogy terhes vagyok, nyílt lapokkal játszom. És érdekes hogy ilyen sokan táppénzcsalást emlegettek, hisz én nem kamuzom be hogy fáj a torkom, írjon ki a háziorvos, és azt sem kamuzom, hogy terhes vagyok. Létezik olyan, hogy terhes táppénz. Van aki már 3 hónaposan azon van, van aki meg csak a 8.-tól. És? A különbség? Ha a doki úgy látja jónak, kiír. Ha nem, hát nem.
2016. aug. 5. 15:20
 37/44 anonim ***** válasza:
77%
Hat ez most mar kesz, komolyan ennyire fogyko vagy? Ha anelkul irnak ki tappenzre, hogy barmi egeszsegugyi oka lenne, akkor csalsz, te is meg a doki is. Lehetsz 5 vagy 15 meg 25 hetes terhes is, ha nincs egeszsegugyi oka.
2016. aug. 5. 16:26
 38/44 anonim ***** válasza:
77%
kérdező. 9-es kóddal veszélyeztetett táppénzre mehet, akinek erre indoka van! 6-os kóddal táppénzre mehet nél szülés-terhesség miatt, DE! nem arra az időtartamra, amelyre munkavégzési kötelezettség hiányában nincs keresetveszteséged !! ezt így fogalmazza meg az OEP! ez azt jelenti hogy ha fizetésnélküli szabadságon vagy GYEDEN, és nem dolgozol, akkor nincs keresetveszteséged! nem kaphatsz táppénzt, nem kaphatod a kettőt együtt, csak ha vissza is mész dolgozni!
2016. aug. 5. 16:28
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
és egyébként utóbbi kérdésedre őszinte választ adtam kicsit fentebb: 36. hétig dolgoztam, a 37. héttől kezdődően kb. CSEDen. táppénzen nem voltam, nem is vetették fel ennek lehetőségét.
2016. aug. 5. 16:33
 40/44 A kérdező kommentje:
Az a veszélyeztetett terhes, akit a nőgyógyász annak tart és ad róla egy ajánlást a háziorvos felé. Természetesen "csak úgy" nem ír ki a háziorvos terhes táppénzre. Nem erről van szó.
2016. aug. 5. 17:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!