Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak úgy írjon ki veszélyeztetett terhes táppénzre?
A gyerekednek is jót tenne a bölcsi. Nem kell a tesó születése miatt kivenni. Te meg nem lennèl csaló.
Engem is kiakart írni a doki mert én tényleg veszélyztett voltam, kétszer bevéreztem az elején. Amíg véreztem otthon maradtam, de utána vissza mentem és szülés előtt 5 nappal mentem el táppénzre.
Kerdezo, a facebook csoportban is, ahova beirtad ezt a kerdest, az egyik szakerto azt mondta, indok nelkul kiiratni nagad tappenzcsalas.
Ugyanakkor a fodraszod se ad szamlat es a peksegben ia csak minden masodik vevo. Ebben az orszagban ez igy megy. En nem vagyok ilyen, ha te ilyen vagy, neked jo, ide valo vagy.
Az a gond, hogy kevered a fogalmakat. Attól, hogy többen is csinálják, a csalás még csalás marad.
A táppénz arra van, amikor BETEG vagy. Nem arra, hogy nincs kedved a melegben dolgozni vagy vigyáznod kell a gyerekre.
Ez olyan, mint a bkv. Ott is sokan utaznak jegy nélkül, de attól még az nem lesz kevésbé csalás.
Ettől eltekintve megcsinálhatod, ha a dokid belemegy, és mondogathatod magadnak, hogy más is így csinálja, de ez akkor is csalás, mert nem járna neked táppénz a semmiért.
Most gondold el, hogy ha én szimpla munkavállalóként kiíratnám magam egész nyárra, mert nincs kedvem a melegben dolgozni. Az rendben lenne? Vagy a terhesség felment a szabályok alól?
Magadat teszed nevetsegesse ezekkel a kerdesekkel. Egy 6-7. honapban levo kismama mar siman lehet, hogy nem tud napi 8 irat ulni, allni, vezetni, stb. Barmilyen munkakore is van, elkepzelheto, hogy napi 8, vagy tobb iraban mar nem kenyelmes neki. A legtobb valaszolo itt mar volt terhes, mind tudjuk milyen a 30. het kornyeke. Tehat a kollegaid meg a baratnoid egeszsegugyileg mar nem birtak a melot, eleg volt nekik. De olyan is van, aki pl folyamatosan hany, 1-2 orankent, igy nem tudja ellatni a munkajat, o is tappenzre megy. Ez nem csalas, erre valo a tappenz.
De balad errol van szo? Nem. Te maximum 6-7 HETES lehetsz es nem honapos. Azt hazudtad az orvosodnak, hogy hamarisan vissza kell majd menned dolgozni, de amint ezt irtad is, ez nem igy van, nem igy mukodik sem a munkaltatodnal se a bolcsiben. Bekamuztad neki, hogy vissza kellene menned dolgozni es legyszi irjon mar ki tappenzre. Csodalkozol, hogy nem segitokesz? Szerinted a gyed extra erre valo? Szerinted a tappenz erre valo? Hanyszor le irtad te magad is, hogy a plusz penz kene, ami a tappenzzel jonne, ott van a kerdesben is, hogy kiir-e a doki "csak ugy". Ha mar el lenne intezve a gyereknek a bolcsi meg a te munkaba valo visszaallasod is, es dolgozol mondjuk 3-4 honapot, de utana az egeszsegi allapotod miatt elmesz tappenzre, az oke. A gyerek marad bolcsiben, te meg otthon relaxalsz, mert ugyebar szarul vagy, akkor elvileg egy 2 ev alatti gyerek utan se tudsz futni egesz nap. Tenyleg nem gyanus meg mindig, hogy mi a baj ezzel, amit csinalni akarsz? Korabban eszedbe sem volt bolcsibe adni a gyereket meg visszamenni dolgozni. Nem lesz gyanus szerinted senkinek, hogy 6 hetes terhesen a gyed extraval elmesz tappenzre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!