Szerintetek a magán nőgyógyászomtól kérhetem hogy csak úgy írjon ki veszélyeztetett terhes táppénzre?
Érdekes, hogy azt senki nem kérdezte meg a kérdezőtől, hogy mi a munkaköre. Én pl azért jöttem el táppénzre és szerintem még jófej is voltam, hogy nem a másik verziót választottam teljes fizetésért, mivel nem tudtak volna könnyebb munkát adni.
Azt sem kérdezte meg senki, hogy milyen az egészségi állapota? Én pl az utcán elhánytam magam, meg sokszor munka közben, míg próbáltam dolgozni.
De hát a jószándék és az empátia nem mindenkiben van, pláne ha magát kell fényezni. Az ilyennek mindig nehéz terhességet kívánok, hogy lássa milyen az és utána ne jusson eszébe mást megszólni.
Na, én épp fordítva vagyok.
A dokim ki akart írni, de nem mentem, mert a szabadságom ideje alatt nyaralni, a normál hétvégéken kirándulni akarunk a családdal, nem pedig otthon ülni.
Már van két gyerek, nem mondhatom nekik, hogy bocsi, idén nyáron nem megyünk sehová, mert anya táppénzt csal, és ha nyaralni megyek és bármi baj van egy másik városban velem, akkor nem mehetek kórházba ott, mert kiderül a csalás. És akkor nemcsak a táppénznek lőttek, hanem a karácsonyra félretett pénzzel is, mert büntit kell fizetni.
Idén két kismama ismerősöm járt úgy, hogy egy-egy jóakarója felnyomta, egy harmadik pedig rosszul lett a Balatonnál, a kórházból pedig jelezték az OEP felé.
nekem is van egy gyerekem és nekem is el kell tartanom...mellette 34 hetes terhes vagyok (most, 35 fokban!!) nem mentem vissza dolgozni, megelégszem a gyessel, de eszembe sem jutott hogy trükközzek a táppénzzel...vállalom hogy ez egy ilyen helyzet, próbáltunk úgy időzíteni hogy még gyed alatt szüljem a másodikat, nem sikerült, 1 hónapja gyest kapok csak. Ez az én pechem de nem fogom jogtalanul felvenni ami nem illet meg...tudom, sokan csalnak, sokan lógnak, sokan bliccelnek, azért tart itt ez az ország többek között, ahol.
Én nem bántani akarlak, semmi gond nincs azzal hogy nem akarsz gürizni 36. hétig, vagy emiatt bölcsibe adni a gyermeked, de akkor vállald, hogy "csak" GYEDből kell tengődni, ami egyébként 80-100-110 ezer forint gondolom esetedben, tehát azért nem olyan kevés, hogy abból ne húzd ki a terhesség alatt...rávilágítottunk arra hogy ez nem korrekt dolog...ettől még kérheted, bepróbálkozhatsz vele, nem állítom még azt sem hogy ettől Te rossz ember lennél, de azért legyél már annyira korrekt, hogy beismered hogy azért nem ennek kellene a normálisnak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!