Cukorterhelés kérdése?
3 védőnő szerint nincs probléma, orvos azt mondta, azért figyeljek oda. Nyilván az orvosnak hiszek, de azért megkérdezlek titeket is: túlzott elővigyázatosság lehet részéről, vagy teljesen megalapozottan igaza van?
Értékeim:
éhgyomri: 4,2
terhelt: 7,08
Pajzsmirigy-alulműködésem van, ha ez számít bármit is
Mi a kerdes ?
Feherkenyer feherrizs edesseg udito feherteszta kilove
Egy kismamanak zoldseg gyumolcs szoja teljesorlesu pekaru tehat alacsony szenhidratos dieta kivallo ha nem magas a cukor akkor is.
Nekem 6 egész volt a terheltem és diéta nem kellett,de az orvos (nőgyógyász és háziorvosom is) szólt, hogy figyeljek oda a szénhidrát és a cukor bevitelre.
Nagyon határon billegsz. Én figyelnék a helyedben.
nálunk a 7,1 a határ, amikor már befektetnek diéta-beállításra.
szóval tényleg nagyon a határon vagy, diétázzál!
az én dokim ezt a terhelést 30-32 hetesen megismételtetné.
Bár 24-28. hét között szokták kérni ezt a vizsgálatot, sokan nem tudják, hogy kb. a 32. hhétig folyamatosan romlik a terhesség alatt a ch anyagcsere, ezért nem szerencsés a 24. héten csináltatni (mert sokszor ott még tök jó az érték, de három hét múlva már nem lenne az, csak akkor már a kutya se nézi). Aki makkegészséges, annak persze ez mindegy, de ha neked már a 24. héten a határon volt az érték,akkor igen, figyelj oa. Ideális lenne szúrópróbaszerűen megnézni egy-egy étkezés után 60 perccel a vércukrodat,ha többször is 7 felett van, visszamenni a dokihoz (a 90 perces mérés a normál diabéteszesekre vonatkozik, terhességinél 60 percnél van a csúcs).
Saját esetem: 27. héten 7,9 lett a terhelésem, azonnal szigorú diéta, pedig nálunk 7,8 a határ, tehát épp csak túlléptem. a 29. héten már diéta mellett is olyan magasak voltak az értékeim, hogy kellett inzulin is, tehát még romlott tovább.
akkor párszor asszem megnézem kaja után, hogy mennyi. Vettem barnakenyeret ma, bár nem gazán eszek, de ha rákívánnék, legyen itthon alapon.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!