Nagyban befolyásolhatja a cukorterhelés eredményét ha előtte 2 órával ittam egy kávét édesítővel?
Azért volt rá szükség, mert alacsony a vérnyomásom, mindem vérvétel után elájultam..
Megakartam kímélni magam most ettől és úgygondoltam kipróbálom h milyen ha iszok egy kávét.Ma semmi bajom nem volt. Nagyon örülök, tudom hogy ha nem ittam volna megint elájulok.
Most csak amiatt aggódom hogy talán megugrott tőle a cukrom is, bár direkt 5 kor ittam, az első vérvétel pedig 7:15 kor volt.
Nálunk (Győr) még vizet sem lehet inni előtte, és utána sem, amíg le nem veszik a 2. vért is.
Sőt, előző nap este 6 után már nem ehettem semmit.
Reméljük, hogy nem lesz belőle gond.
Nem véletlen kell éhgyomorra menni!
Az édesítő is vált ki inzulinválaszt (állítólag elég ha valami kajára gondolunk, már attól is, ugyanúgy mint a nyáltermelődésnél), ezért befolyásolhatja az eredményt.
Alacsony vérnyomásra egyébként a vízivás javallott.
Én is úgy tudom, hogy nem lehet inni, de az okát nem tudom. Az biztos, hogy én súlyos cukorbeteg vagyok. Ha csak pár falattal többet eszek az előírtnál 3-4 egésszel több szokott lenni a cukrom a mefelelő értéknél. Ehhez képest sem a kávé, sem az édesítőszer nem befolyásolja a cukromat. Bármikor ihatok a nap folyamán inzulin beadása nélkül és meg sem mozdul tőle a vércukrom. A kávéban és az édesítőszerben nincs szénhidrát, illetve elhanyagolható mennyiség. A cukormentes cukorka más. A legtöbbnek ugyanolyan magas a szénhidráttartalma, mintha cukorból lenne, csak a felszívódása más, de attól még emeli a vércukrot, csak kicsit lassabban.
Azért szerintem szólj majd, hogy ittál egy kávét, legfeljebb megismétlik.
Gratulalok. Nagyon felelősségteljes kismama vagy.
Most ha magas lesz a cukrod, 2 valasztas van...
1: megint neg kell csinaltatni, ugraltasd csak nyugodtan az egeszsegugyiseket a sajat balfszsagod miatt
2: kapsz gyógyszert, aminek hala ezentul alacsony lesz a cukrod.
Komolyan nem ertem, miert vagy ennyire buta. Ha egyszer NEM LEHET, akkor miert???? Az edesitoszer is valt ki inzulinreakciot!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!