Teherbeesést követően a cukorterhelés vizsgálatot akkor is elvégzik, ha a kismama évek óta nem eszik semmilyen formában cukrot? (nem cukorbetegség, hanem életmódváltás miatt)
Akkor menj olyan helyre megcsináltatni a vizsgálatot, ahol zsemlével tesztelnek.
Nem mindenhol kell cukros löttyöt inni.
A férjemmel mi is 3 éve váltottunk életmódot, de ettől még természetesen elvégezték a cukorterhelést, nem is értem a kettő nálad hogyan következik egymásból. Az pedig kizárt, hogy semmilyen formában nem viszel be cukrot(szénhidrátot).
Az éhgyomri vércukrom 4,4 mmol/l volt, a 120 perces eredmény pedig 5,1 mmol/l. Tehát tökéletes. Természetes, ha a 75 gr glükóz megivása után "az egekbe szökik" a vércukrod, de a lényeg, hogy erre hogyan reagál a szervezeted (nem a szubjektív jelekre gondolok), tehát 2 óra elteltével mire áll vissza a vércukorszint. A szirup után én is rosszul voltam, szédültem, émelyegtem, de erre sokan panaszkodnak, életmódtól függetlenül, meg mert egyszerűen baromi rossz az íze.
Szóval nyugodtan végeztesd el a vizsgálatot, sőt kötelező.
Igazából mindegy, mert ha nem jó az eredmény először úgyis a diétát javasolja az orvosod, meg nyilván meg is mondod neki hogy amúgy nem eszel ch-t.
Nekem egyébként egyszer se csinálták meg ezt a vizsgálatot (csak a sima éhgyomrit; meg itthon mértük, anyukám cukorbeteg) pedig 3 gyerekem van. De nem panaszkodtam :p.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!