Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Cukorbetegnek cukorterhelés?

Cukorbetegnek cukorterhelés?

Figyelt kérdés
Van közöttetek olyan, aki már a terhessége előtt I-es vagy II-es típusú diabéteszes volt, szeretném tudni csináltak e neki a terhesség 24-28 hete között 75 gramm cukros oldattal terhelést, vagy csak reggelizőst?

2014. jún. 8. 12:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem vagyok cukorbeteg, de volt munkatársam, aki már a terhesség előtt is az volt. Neki nem kellett ilyen 75 grammos cukros terhelést csináltatni, viszont az elejétől 2-3-4 hetente, attól függött mennie kellett diabetológiára, és a legelején gyógyszerről átállították inzulinra, így volt már a legelején bent fekvős cukorprofilja, és a terhesség alatt is még be kellett feküdnie pár napra, hogy új cukorprofilt csináljanak neki a 24. hét körül.
2014. jún. 8. 12:06
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Tilos ilyen esetben terhelést csinálni.
2014. jún. 8. 13:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Nekem megcsinálták, mert a védőnőm nem értette meg, most cseszhetem mert jó magas az érték 13 lett. Amúgy eddig a reggelizőst nézték kontroll alatt és 4,3 volt éhgyomorra és 5,6 reggeli után 1 órával.
2014. jún. 8. 14:33
 4/17 A kérdező kommentje:

Be van szépen állítva a merckforminom és a diétám is. Egyetlen kg-t se híztam, és nagyon jól érzem magam, erre jön egy ilyen védőnő és csesztet hogy jó lenne hízni, normális???

68 kg vagyok és 173 cm magas most 25 hetes. Szerintetek csináltassak még egy cukorprofilt reggeli utánit? Meg se mutatom neki az eredményt mert képes belecseszni az egész eddig elért munkámba !!

2014. jún. 8. 14:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Ha cukros vagy akkor nem értem miért terheltettek meg...ekkora hülyeséget!!

Én is cukros vagyok, inzulinrezisztenciával estem teherbe...2 hetente kell járnom diabetolóigára, ahol diétás reggeli mellett mérnek cukrot. Ha diéta mellett jó a cukrod akkor nem kell inzulin. Persze, hogy magas a cukros lötty után...nekem az 1 órási 15 lett. De mondom ez nem számít mert diéta mellett jókat mérek.

A védőnődet nem minősítem...

25hkm:)

2014. jún. 8. 14:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
A dibaetológusoddal egyeztess. Egy reggelizőst nézhetnének, meg otthon mérd magadnak rendszeresen. Nem szabadott volna a védőnődre hallgatni.
2014. jún. 8. 15:00
 7/17 anonim ***** válasza:
Kezdődő 2-es tipusú diabétesszel estem teherbe, diéta és meforal kezelés mellett, akkor normál értékeim voltak. Nekem pont e miatt 3x nézték a reggelizős terheléses cukorvizsgálatot a terhesség alatt, nehogy emelkedjenek az értékek, és inzulinra legyen szükség. Az nem volt elég, hogy éhgyomorra megnézték, mert az normális volt, a kiugrásra voltak kíváncsiak. A tej zsömlés terheléstől egy nem inzulinos kettes tipúsú diabéteszesnek nem lesz semmi baja. Az inzulinos 1-es tipúsú cukorbetegség esetében pedig nem csinálnak, mert ott az elejétől fogva komoly odafigyelést igényel a terhesség e tekintetben.
2014. jún. 8. 15:09
 8/17 anonim ***** válasza:
1-es típusú cukorbeteg vagyok, 32 hetes. Mivel ilyen esetben folyamatos heti, kétheti diabetológiai gondozás szükséges ( önellenőrzés, stb. ) ezért nem csinálnak terhelést, hiszen rendszeres kontroll alatt van az ember. Egy cukorbetegnek meg nyilván megugrik a vércukorszintje a cukros lötty hatására.
2014. jún. 8. 15:13
 9/17 A kérdező kommentje:
Hát ezt akkor jól meg szívtam, igen én is 2-es típusú diabéteszes vagyok, havonta vagyok diabetológián, viszont nekem kell vezetnem éhgyomrit, reggeli utáni 1 óra múlva, ebéd előtt és ebéd után 1 órával és tökéletesek persze gyógyszer mellett, és mondták nem kell inzulin. Megcsináltatom a reggelizős vérvételt és kapja be :)
2014. jún. 8. 15:32
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
De egyáltalán hogy adta ki az orvosod is a beutalót a terhelésre, ha tudta, hogy cukros vagy?
2014. jún. 8. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!