Vihetem már rögtön az első találkozóra (a védőnővel) a lemondásához szükséges nyilatkozatot kitöltve?
Figyelt kérdés
2016. febr. 17. 14:53
1/13 anonim válasza:
Viheted. Bár azt nem tudom, hogy honnan tudod előre, hogy le kell mondanod, mert egy harpia, aki feleslegesen zaklat majd, de mond le nyugodtan, könnyebb lesz neki is az élete.
2/13 anonim válasza:
Kormanyablaknal kell leadni, hozza hiaba viszed.
3/13 anonim válasza:
Mivel országosan védőnőhiány van, még örülni is fognak neki.
De ugye akkor majd elviszed magánúton a szükséges fejlődési vizsgálatokra, látás- hallásvizsgálatokra kisgyerekkorban a gyereket? Mert amit a védőnő fél óra alatt letud, azért majd neked kell 3 különböző helyre elvinni.
4/13 anonim válasza:
Bocsánat az OFF-ért, de az előző válaszolóknál elvégzik a védőnők a látás és hallásvizsgálatot? Illetve bármit vizsgálnak? Nálunk semmit, a látás és hallásvizsgálat helyét is üresen hagyják. Rosszul mérik a gyereket, nagyon rosszul (köztudott hogy rossz a mérleg, mégis fapofával megméri a fiamat és a röhelyes adatot beírja, és amikor szólok hogy hülyeség amit mért, csodálkozik mintha új lenne neki hogy évek óta rossz a mérleg...), és ennyi. Mást nem mérnek. Én is gondolkodtam anno hogy lemondom őket, de nálunk felesleges lemondani, nem foglalkoznak semmivel, ha nem viszem a gyereket akkor sincs semmi. Itt nem járnak házhoz sem, még akkor sem ha koraszülött a gyerek. Mondta a védőnő hogy vigyem be hetente mérésre (a kórházban a lelkemre kötötték hogy még az udvarra se vihetem 1 hónapig), mondtama nőnek hogy nem viszem. Azt mondta hogy jó, és ennyiben maradtunk. Kérdező, nálatok házhoz megy és "zaklat"? Vagy miért akarod lemondani?
5/13 anonim válasza:
1 hónapig nem vitted ki a gyereket a lakásból?
Nálunk reflexet, szemmozgást, mozgásfejlődést, sőt a hallását is megvizsgálta.
6/13 anonim válasza:
Nálunk is méri rendesen, nézte a reflexeket, hallást, látást vizsgált, játszott vele, hogy lássa hol tart a fejlődésben stb. Egyébként nálunk nem lehet kikerülni a védőnőt teljesen, mert ha le is mondja valaki, a tanácsadáson/oltásoknál ő segít a doktornőnek, ő méri a gyerkőcöket és tölti a könyvet ott is, ő a második asszisztens végülis ilyenkor. Rendes rendelési időben pedig nem lehet vinni a doktornőhöz státuszvizsgálatra a gyereket, csak a tanácsadásra lehet menni.
7/13 anonim válasza:
nálunk is mindent mér/néz/vizsgál, nagyon lelkiismeretes, ráadásul nálam átment szoptatási tanácsadónak is, egy másik hasonló kérdésre ma már leírtam, hogy gyakorlatilag neki köszönhetem hogy tudtam szoptatni a babámat...
de persze mond le, nyilván nem tudna neked újat mondani.
8/13 anonim válasza:
Én semmi pénzért nem mondanám le, nekem nagyon jó védőnő van,bármit megkérdezhetek, felhívhatoom. Ha meg nem tetszik amit mond nem kell megfogadnom, nem kötelező azt tenni amit tanácsol.
9/13 mocsokmacsek válasza:
Viheted bármikor, de szólok, hogy Gyvt idei változása okán neki erről értesítenie kell a területileg illetékes gyermekjólétit. Én egy ilyenben dolgozok. Három napon belül ki kell menni a családhoz, környezettanulmány, ha van másik gyerek már, arról ped vélemény, eü törzslap bekérése... Az én eseteim egy részénél úgy tudtuk megoldani, hogy a szülő nálam azt nyilatkozta, hogy a születés utáni kötelező otthoni orvosi vizsgálat után ő beviszi a státuszvizsgálatokra és a tanácsadásra, de nem kéri az otthoni látogatást. Eddig ez még mindenkinek megfelelt. Ha nem OK valami, alapellátásba kell vennem a családot, ami az új jogszabály szerint kötelezően három találkozás/hó. Szerintem ez nagyobb macera a családnak, mint a védőnő...
10/13 anonim válasza:
Miért akarod lemondani? Már a sokadik gyereked, és nem is kell segítség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!