Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szeretnék babát, de rettegek...

Szeretnék babát, de rettegek a vérvételtől. Szerintetek sikerülhet? Többi lent

Figyelt kérdés

Több éve voltam egy vérvételen éhgyomorra, előtte voltam többször heti rendszerességgel nem éhgyomros vérvételen ott nem volt probléma.

Az éhgyomrosnak sajnos ájulás lett a vége, nagyon rosszul lettem. Azóta ha másnak vesznek vért semmi problémám, de ha magamra gondolok már rosszul vagyok, érzem a karomban a tűt és szédülök.

Ez leküzdhető?

Más kétségem nincs a babával egyedül ez a kéz szúrkodás..

2016. febr. 12. 13:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

ma 16:12

Nálunk ez bukta, a férjem még nálam is sokkal sokkal jobban fél :D

2016. febr. 12. 16:45
 12/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a bátorító szavakat.

A fájdalomtól nem félek, igaz nincs tapasztalatom a szüléssel kapcsolatban.

Én sem értettem először amíg nem volt problémám, hogy lehet félni a vérvételtől, illetve nem is a vérvételtől félek, hanem, hogy elájulok :) ami hülyeség mert saját magam túráztatom rajta.

A férjem nem tud bejönni sajnos, ő a folyosón kifekszik a kórház-szagtól :))

Remélem valamennyire hozzá lehet szokni, főleg ha az első élményem pozitív lesz és nem kell felmosni a padlóról..

2016. febr. 12. 20:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha van lehetőséget próbálj meg legalább egyszer magánvérvételre menni.

Ha pl.egy általános rutint kérsz csak először nem olyan vészes az ára.

Először is nem kell várakozni,talán a környezete is otthonosabb.Sok helyen fekve vagy dönthető helyzetben is vesznek vért ez is csökkententi az ájulás esélyét,másrészt ugye sokszor kedvesebb,empatikusabb a személyzet,ami már fél siker.

Ezenkívül ami nálam bejött,hogy a vérvételnél adnak egy pohárban vizet,és amíg veszik a vért,addig szépen kornyolgatom a vizet.

Így én is eljutottam oda,hogy ma már nem parázok.

Nem tudom pesti vagy e,én az Újpesti Lidl-be mellé járok a Megyeri útra,a Synlabba,itt szereztem rutint ebben:)

2016. febr. 13. 21:56
 14/16 anonim ***** válasza:

"Ha férfi vagy, légy férfi,

S ne hitvány gyönge báb," nem igaz?:)

2016. febr. 14. 08:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Én világéletemben rettegtem a tűtől, aztán elkezdtek szurkálni 3 havonta. Volt hogy 7 kémcső vért is levettek. Voltam cukorterheléses vizsgálaton többször is amikor cukoroldatot kellett inni, sokszor el is rontották és meg kellett ismételni. Hiába vizsgáltak nem voltam IR-es. Mire terhes lettem, már nem hatott meg a tű. Igaz nem nézek oda, de nem vagyok rosszul, sőt kicsit várom is, hogy mehessek, és kielemezhessem az eredményeim.
2016. febr. 14. 19:09
 16/16 anonim ***** válasza:
Én is jó pár vv-n túl vagyok már, meg gerincszurin, mégis ugyanúgy torkomban dobog a szívem minden egyes vv előt, sőt mindig kapaszkodok a szék lábába :) Bár sokszor szerencsém van, mert rutinos vérlevevőhöz kerülök :)
2016. febr. 22. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!