Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szeretnék babát, de rettegek...

Szeretnék babát, de rettegek a vérvételtől. Szerintetek sikerülhet? Többi lent

Figyelt kérdés

Több éve voltam egy vérvételen éhgyomorra, előtte voltam többször heti rendszerességgel nem éhgyomros vérvételen ott nem volt probléma.

Az éhgyomrosnak sajnos ájulás lett a vége, nagyon rosszul lettem. Azóta ha másnak vesznek vért semmi problémám, de ha magamra gondolok már rosszul vagyok, érzem a karomban a tűt és szédülök.

Ez leküzdhető?

Más kétségem nincs a babával egyedül ez a kéz szúrkodás..

2016. febr. 12. 13:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Én is nagyon féltem, és félek is mai napig, de ez nem gátolt meg. Nagyon szar napjaim vannak vérvétel elptt, félek, pánikolok, de ennyi, túl esek rajta. De amúgy kezd egyre kevésbbé rossz lenni, kezdem megszokni.
2016. febr. 12. 13:44
 2/16 anonim ***** válasza:
Én minden egyes vérvételkor vagy utána rosszul leszek, elmegy a szemem világa és ha nem fekszem le időben akkor elájulok 10ből 9xszer. Nagyon utálom és félek a vérvételtől, nekem a másnak vett vér is gondot okoz, és minden ilyen orvosi beavatkozás, rosszul vagyok tőle, mégis bevállalom a terhességet, mert nagyon szeretnék már anya lenni. 9 hetes vagyok most, pár napja volt vérvételem és elájultam, nagyon rossz érzés, én alapból fekve kérem a vérvételt, mégis rosszul leszek, de megéri a baba, ha végre úgy dönt, hogy velünk marad.
2016. febr. 12. 14:15
 3/16 anonim ***** válasza:
73%

Ne haragudjatok, tényleg nem kötözködni akarok, csak érdekelne ennek a dolognak a háttere. Szóval szerintem egy vérvétel semmi. Soha életemben nem féltem tőle (jó talán gyerekkoromban), nem is tartom különösebben fájdalmasnak, bár nézni nem szeretem.

Ugyanakkor egy szülés valóban megviseli az embert, legyen szó bármelyik fajtájáról. Kapásból úgy kezdődik, hogy bekötnek egy infúziót, és a java csak ezután jön. Ha császár lesz belőle, a gerincedbe is kapsz egy szurit, ha hüvelyi szülés, és a végén varrni kell, akkor oda is. A kettő között brutális fájdalmakat élsz át, vagy azt, hogy épp vágják fel a hasad, és rángatják ki belőle a gyereket.

Szóval ha egy vérvétel is probléma, hogy fogtok nekimenni a szülésnek?

Tényleg nem bántó szándékkal kérdezem, csak számomra ez összeegyeztethetetlen.

2016. febr. 12. 14:32
 4/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, aki nincs benne nem tudja átérezni úgysem.. Nem a fájdalomtól félünk. Ez egy fóbia. Aki a pókoktól fél az sem azért fél, mert fáj ha megcsíp... A szülés meg majdcsak lesz valahogy, bent nem marad az a gyerek :) Most szerinted emiatt nem kéne gyereket vállani? Lehet nekünk szarabb a terhesség, lehet a szülés is, de ez van, a gyerekért mindent!
2016. febr. 12. 14:35
 5/16 anonim ***** válasza:
60%

Jézusom, egy szóval nem mondtam, hogy ne vállaljatok gyereket! Persze, hogy vállaljatok, csak nekem ez nagyon ellentmondásosnak tűnt. A fóbia az más, így már értem.

Én is visítok, ha meglátok egy sáskát, a szülést meg kibírtam hang nélkül. :) Pedig a sáska látványa nem is fáj...

Köszönöm a választ.

2016. febr. 12. 14:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Én is vérvétel-parás voltam mindig, sokszor ájultam is el utána (ez amúgy reflexes, túlreagálja a szervezet és védekezik, összehúzódnak az erek). Az első terhességem közepére már teljesen megszoktam, az ájulások is megszűntek, úgyhogy van remény, hozzá lehet szokni!
2016. febr. 12. 15:05
 7/16 anonim ***** válasza:

2 car élményem volt szülés közben: az egyik a katéter, a màsik meg a tű, amit bekötöttek szükség esetére. Jah h fàjt is közben? Vàgtak? Varrtak? Az sem volt kellemes, de kevésbé rossz emlék.

Szerintem meg lehet szokni a vérvételeket valamennyire. Nekem is egyre jobban megy, az elsőnél előtte éjjel màr nem aludtam.

Ne nézz oda :)

2016. febr. 12. 15:19
 8/16 anonim ***** válasza:

Én úgy küzdöttem le, hogy nem küzdöttem le.:) Olyan helyre megyünk, ahol a férjem bejöhet velem és végig nevetgéljuk az egészet, mert a nővérek mindig kedvesek és nevettetik az embert.:)

Csak magánlaborban csináltatok vérvételt (Centrumlabban pl. 15% a kedvezmény, ha neten kérsz időpontot és van hűségkártyád és egészségpénztárival is tudsz fizetni).

35hkm

2016. febr. 12. 15:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez a probléma, de múlt héten volt az utolsó vérvételem terhesség alatt (összesen 7 volt az hiszem) és jelentem túléltem. :) a napokban szülök, és ott is leginkább a tűs részektől tartok, nem a fájásoktól meg kitolástól.

Hogy öszinte legyek én nem tudtam hozzászokni a 9 hónap alatt se a folyamatos vérvételekhez. Sőt, szerintem az ereim érzékenyebbek is lettek és egyre jobban fáj. Viszont annyit elértünk, hogy már nem vagyok napokkal a vérvétel elött rosszul, csak elötte 5 perccel a váróban parázok rá, és nem ugrok el, ájulok el, csak szimplán szenvedek.

2016. febr. 12. 16:09
 10/16 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem említeni, hogy mi is olyan helyre járunk ahol a férjem végig benn van velem, fogja a másik kezem és beszél hozzám. A növérke is tudja, hogy mennyire nehéz nekem, ugyh a legkisebb baba tüt használja és 1 perc alatt végez 3 patronnal. :)
2016. febr. 12. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!