Szeretnék babát, de rettegek a vérvételtől. Szerintetek sikerülhet? Többi lent
Több éve voltam egy vérvételen éhgyomorra, előtte voltam többször heti rendszerességgel nem éhgyomros vérvételen ott nem volt probléma.
Az éhgyomrosnak sajnos ájulás lett a vége, nagyon rosszul lettem. Azóta ha másnak vesznek vért semmi problémám, de ha magamra gondolok már rosszul vagyok, érzem a karomban a tűt és szédülök.
Ez leküzdhető?
Más kétségem nincs a babával egyedül ez a kéz szúrkodás..
Ne haragudjatok, tényleg nem kötözködni akarok, csak érdekelne ennek a dolognak a háttere. Szóval szerintem egy vérvétel semmi. Soha életemben nem féltem tőle (jó talán gyerekkoromban), nem is tartom különösebben fájdalmasnak, bár nézni nem szeretem.
Ugyanakkor egy szülés valóban megviseli az embert, legyen szó bármelyik fajtájáról. Kapásból úgy kezdődik, hogy bekötnek egy infúziót, és a java csak ezután jön. Ha császár lesz belőle, a gerincedbe is kapsz egy szurit, ha hüvelyi szülés, és a végén varrni kell, akkor oda is. A kettő között brutális fájdalmakat élsz át, vagy azt, hogy épp vágják fel a hasad, és rángatják ki belőle a gyereket.
Szóval ha egy vérvétel is probléma, hogy fogtok nekimenni a szülésnek?
Tényleg nem bántó szándékkal kérdezem, csak számomra ez összeegyeztethetetlen.
Jézusom, egy szóval nem mondtam, hogy ne vállaljatok gyereket! Persze, hogy vállaljatok, csak nekem ez nagyon ellentmondásosnak tűnt. A fóbia az más, így már értem.
Én is visítok, ha meglátok egy sáskát, a szülést meg kibírtam hang nélkül. :) Pedig a sáska látványa nem is fáj...
Köszönöm a választ.
2 car élményem volt szülés közben: az egyik a katéter, a màsik meg a tű, amit bekötöttek szükség esetére. Jah h fàjt is közben? Vàgtak? Varrtak? Az sem volt kellemes, de kevésbé rossz emlék.
Szerintem meg lehet szokni a vérvételeket valamennyire. Nekem is egyre jobban megy, az elsőnél előtte éjjel màr nem aludtam.
Ne nézz oda :)
Én úgy küzdöttem le, hogy nem küzdöttem le.:) Olyan helyre megyünk, ahol a férjem bejöhet velem és végig nevetgéljuk az egészet, mert a nővérek mindig kedvesek és nevettetik az embert.:)
Csak magánlaborban csináltatok vérvételt (Centrumlabban pl. 15% a kedvezmény, ha neten kérsz időpontot és van hűségkártyád és egészségpénztárival is tudsz fizetni).
35hkm
Nálam is ugyanez a probléma, de múlt héten volt az utolsó vérvételem terhesség alatt (összesen 7 volt az hiszem) és jelentem túléltem. :) a napokban szülök, és ott is leginkább a tűs részektől tartok, nem a fájásoktól meg kitolástól.
Hogy öszinte legyek én nem tudtam hozzászokni a 9 hónap alatt se a folyamatos vérvételekhez. Sőt, szerintem az ereim érzékenyebbek is lettek és egyre jobban fáj. Viszont annyit elértünk, hogy már nem vagyok napokkal a vérvétel elött rosszul, csak elötte 5 perccel a váróban parázok rá, és nem ugrok el, ájulok el, csak szimplán szenvedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!