Miért fura ha nem fogadok orvost?
Szia! Az első terhességem alatt én is magánba jártam, a másodiknál nem. Nem bántam meg. Az sztk-s orvos is mindig ugyanaz volt, nagyon kedves volt egyébként. Szüéskor meg nekem oly mindegy volt, éppen abban a negyed órában ki volt ott, így utólag. Sőt először hagytak 24 órát vajúdni, utána nyomták ki belőlem a babát, belső repedés, 3 gátmetszés, rosszul feküdt a baba, előrecsúszott a keze a feje mellé, meg se ultrahangoztak, a kitoláskor csodálkoztak, ja ezért ment ilyen nehezen? Másodszorra sztk ba jártam, sosem kellett a megadott időponthoz képest 5 percnél többet várnom, míg magánban gyakran órákat csúszott a doki a rendeléssel. Mindennel tökéletesen elégedett voltam szüléskor is. A szülésznő van veled végig amúgy is, orvos csak közvetlen kitoláskor lát.
Szerintem jól döntöttél, ugyanazt kapod csak ingyen, a többiekkel ne foglalkozz, ha úgy érzed neked így jó.
Ott, ahol mi élünk, nincs lehetőség fogadott orvosra, vagy csak magánkórházban, mindenki az ügyeletesnél szül. Viszont itt az állami ellátás is magas színvonalú. Magyarországon vegyes a kép, én ott abban az esetben fogadnék orvost, ha nem lennék elégedett a helyi sztk-s rendeléssel, és nem is találnék másikat helyette. Vannak az aztk-ban is nagyon jó orvosok, ki lehet fogni őket is, egyik barátnőmben emiatt fel sem merült, hogy fogadna orvost. De ahogy hallom a gyakoribb az, hogy 2 perc alatt intézik el a genetikai uh-t, stb.
Én annó a hosszú várakozási idő miatt jártam magánba nőgyógyászhoz, meg mert a rendelőjében helyben volt minden, és mehettem időpontra, ahol rendesen foglalkozott velem.
Gondolom utánanéztél a kórháznak, ahol szülni fogsz, az orvosoddal is elégedett vagy, így tényleg nincs értelme orvost fogadni. Sokan vannak úgy, hogy fogadnak, aztán magára a szülésre nem ér oda a doki, vagy pont szabadságon van.
Hát kívánom hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd! Nem tudom melyik "szuperkórház" lehet ez,( biztos nem Budapest), viszont azt jó ha tudod, hogy a magyar statisztikák szerint az első szülésnél 90%-ban csinálnak gátmetszést.
Tesóm dokija pl. mindhárom szülésénél metszett, mert szerinte "az jó", na most ha kifogsz egy ilyen dokit, akkor neki aztán mondhatod majd két fájás között, hogy nem szeretnél. (Főleg ha előtte már beléd pumpálta az oxit, meg burkot repesztett feleslegesen stb.)
Kérdező! Én gátvédelemben szültem,beöntés nélkül, fogadott orvossal és szülésznővel.Aki a kötelező gátmetszést említi első szülésnél,az buta és tudatlan.A gátmetszésre semmi szükség,a szülésznő tartja és masszírozza a gátat.Így,hogy nem fogadsz orvost,így kisebb az esélyed a szép és háborítatlan szülésre,de nem lehetetlen.Meg még annyit,hogy ha fogadsz orvost,VÉGIG veled van.Legalábbis mi megkértük,hogy amennyiben szükségét érezzük,végig legyen bent.Így is volt.Amikor csak akartuk,férjem kiment a szobából és szólt neki.Érdemes orvost is,és szülésznőt is fogadni ha van rá lehetőség.
Szép és problémamentes terhességet ill. szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!