Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Miért fura ha nem fogadok orvost?

Miért fura ha nem fogadok orvost?

Figyelt kérdés
A férjemmel az első babánkat várjuk, most múltam 22 hetes. Anyagi és elvi okoból is (főleg az én döntésem volt, a párom azt mondta, hogy úgy lesz ahogy nekem jobb) úgy döntöttünk, hogy nem fogadunk orvost. Vizsgálatokra az SZTK-ba járok, és a szülésnél se érdekel ki lesz bent az ügyeletes. Amikor azonban más kismamákkal/anyukákkal beszélgetek, kevés kivételtől eltekintve mindenkinek a második kérdése hogy kinél fogok szülni vagy kihez járok. És amikor mondom hogy majd az ügyeletesnél, és hogy ahhoz megyek aki éppen úgy rendel hogy a munkám mellett ráérek, akkor jön a fintor, meg a rábeszélés. Ennyire gáz lenne a magyar egészségügy, vagy pusztán csak snassz ha az élet nem fizet az orvosnál? A terhességem amúgy tökéletesen problémamentes, az SZTK-bán mindenki kedves és aranyos a szonográfustól a dokiig.

2015. dec. 1. 19:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
Huh de rosszul voltam már attól, hogy mindenki azzal csesztetett hogy a fogadott doki az kell, mert ha bármi baj van akkor jó ha ott van. nem akartam fizetni azért amire minden doki letette az esküt , így ügyeletesnél szültem. És mit ad isten lett komplikáció. És a doki az utolsó 3 órában végig bent volt velünk, és minden nyomásnál velem együtt nyomott, csak Ő kívülről :) Csak elszóltam magam hogy nem szeretnék császárt , és nem is lett császár, de később a párom mesélte, hogy épp azt akarta a doki hogy megcsászároz, mert el volt akadva a kisasszony, de mégse tette mert tiszteletben tartott. a gátat vágta. Sokan leugattak hogy bezzeg ha fogadott dokim lett volna akkor nem lett volna semmi baj. Na itt szakadt el a cérna. Az ügyeletes doki 120 ezret kér egy szülésért,(gondolom nem véletlenül) velem meg úgy bánt INGYEN mintha kifizettem volna Neki a pénzt. De kérdem én, ha fizetek egy dokinak , akkor nem lehet komplikáció? és ha fizetek akkor nekem lesz a legjobb szülésem ? Nem hiszem. Nem emlékszem a fele vajúdásra (hál Istennek) párom mesélte, de a két szülésznő és a doki előtt le a kalappal . Mindezt teljesen ingyen. Szóval ne törődj a sok majmolóval , mert ez a fizessünk a dokinak nagyzolás csak ! Jó babázást és könnyű szülést :)
2015. dec. 2. 10:35
 12/20 anonim ***** válasza:
51%

Szia! Az első terhességem alatt én is magánba jártam, a másodiknál nem. Nem bántam meg. Az sztk-s orvos is mindig ugyanaz volt, nagyon kedves volt egyébként. Szüéskor meg nekem oly mindegy volt, éppen abban a negyed órában ki volt ott, így utólag. Sőt először hagytak 24 órát vajúdni, utána nyomták ki belőlem a babát, belső repedés, 3 gátmetszés, rosszul feküdt a baba, előrecsúszott a keze a feje mellé, meg se ultrahangoztak, a kitoláskor csodálkoztak, ja ezért ment ilyen nehezen? Másodszorra sztk ba jártam, sosem kellett a megadott időponthoz képest 5 percnél többet várnom, míg magánban gyakran órákat csúszott a doki a rendeléssel. Mindennel tökéletesen elégedett voltam szüléskor is. A szülésznő van veled végig amúgy is, orvos csak közvetlen kitoláskor lát.

Szerintem jól döntöttél, ugyanazt kapod csak ingyen, a többiekkel ne foglalkozz, ha úgy érzed neked így jó.

2015. dec. 2. 10:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem problémás lesz a 9 hónap és csak császárral szülhetek. Ha van kedved elolvasni miért pont arra az egy orvosra van szükségem jelezd és írok privit hol találod a történetem. Happy End volt a vége ne aggódj.
2015. dec. 2. 17:01
 14/20 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Ha Neked problémamentes miért ne járhatnál SZTK-ba és szülhetnél ügyeletesnél...
2015. dec. 2. 17:03
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ott, ahol mi élünk, nincs lehetőség fogadott orvosra, vagy csak magánkórházban, mindenki az ügyeletesnél szül. Viszont itt az állami ellátás is magas színvonalú. Magyarországon vegyes a kép, én ott abban az esetben fogadnék orvost, ha nem lennék elégedett a helyi sztk-s rendeléssel, és nem is találnék másikat helyette. Vannak az aztk-ban is nagyon jó orvosok, ki lehet fogni őket is, egyik barátnőmben emiatt fel sem merült, hogy fogadna orvost. De ahogy hallom a gyakoribb az, hogy 2 perc alatt intézik el a genetikai uh-t, stb.

Én annó a hosszú várakozási idő miatt jártam magánba nőgyógyászhoz, meg mert a rendelőjében helyben volt minden, és mehettem időpontra, ahol rendesen foglalkozott velem.

Gondolom utánanéztél a kórháznak, ahol szülni fogsz, az orvosoddal is elégedett vagy, így tényleg nincs értelme orvost fogadni. Sokan vannak úgy, hogy fogadnak, aztán magára a szülésre nem ér oda a doki, vagy pont szabadságon van.

2015. dec. 3. 15:37
 16/20 anonim ***** válasza:
51%
Szia!Egyetértek veled!😊 Nem fura az hogy nem fogadsz meg orvost.Az első gyermekemet is fogadott orvos nélkül szültem.És egészségesen jött a világra.A másik meg az hogy a fogadott doki sincs veled addig amíg vajúdsz, aki végig veled van az a szülésznő.Második szüléshez se fogadok meg senkit.Üdv 35 hetes kismama😊
2015. dec. 4. 10:47
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ :) nekem se kell soha várnom az SZTKban, sőt ha nincsenek sokan akkor van hogy az időpont előtt 10 perccel már sorra is kerülök. Az UH-nál is szerencsénk van mert a férjem már régebb óta ismeri a szonográfust, szóval nekem egyik ultrahang se volt rövidebb 20 percnél. Valaki kérdezte a hálapénzt, megmondom őszintén én nem szeretnék adni, max a szülésznőnek, de ez változhat, ki tudja milyen lesz a szülés. Meg én nem akarok gátmetszést, és azért hajlandó vagyok akár fizetni is :D de semmi komoly összeget nem gondolok, talán tíz ezer forintot maximum. Annál többet nem ér, én se kapok zsebbe pénzt azért mert a munkámat végzem. A kórházról én szinte csak jót hallottam, sőt amivel meg akartak ijeszteni nekem még az is pozitívum volt :D szóval nem félek a szüléstől sem.
2015. dec. 5. 04:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Hát kívánom hogy úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd! Nem tudom melyik "szuperkórház" lehet ez,( biztos nem Budapest), viszont azt jó ha tudod, hogy a magyar statisztikák szerint az első szülésnél 90%-ban csinálnak gátmetszést.

Tesóm dokija pl. mindhárom szülésénél metszett, mert szerinte "az jó", na most ha kifogsz egy ilyen dokit, akkor neki aztán mondhatod majd két fájás között, hogy nem szeretnél. (Főleg ha előtte már beléd pumpálta az oxit, meg burkot repesztett feleslegesen stb.)

2015. dec. 5. 09:51
 19/20 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy ha kifejezetten kérem akkor nem csinálhat gátmetszést, és nem adhat érzéstelenítést, amennyiben nem a baba vagy az én életem múlik rajta. Szóval ha én vállalom a repedés kockázatát akkor a doki maximum akkor vághat ha egészségügyileg elkerülhetetlen, mert mondjuk a baba feje nem fér ki.
2015. dec. 6. 05:42
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező! Én gátvédelemben szültem,beöntés nélkül, fogadott orvossal és szülésznővel.Aki a kötelező gátmetszést említi első szülésnél,az buta és tudatlan.A gátmetszésre semmi szükség,a szülésznő tartja és masszírozza a gátat.Így,hogy nem fogadsz orvost,így kisebb az esélyed a szép és háborítatlan szülésre,de nem lehetetlen.Meg még annyit,hogy ha fogadsz orvost,VÉGIG veled van.Legalábbis mi megkértük,hogy amennyiben szükségét érezzük,végig legyen bent.Így is volt.Amikor csak akartuk,férjem kiment a szobából és szólt neki.Érdemes orvost is,és szülésznőt is fogadni ha van rá lehetőség.

Szép és problémamentes terhességet ill. szülést kívánok!

2015. dec. 6. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!