Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » 7 hónaposan megyek először...

7 hónaposan megyek először orvoshoz, mit fog szólni? (többi lent. )

Figyelt kérdés

Most lehet elhordani mindennek, de aki nem volt az én helyzetemben, az nem érti.

18 éves vagyok, 7 hónapos terhes. Fogamzásgátló tabletta mellett lettem terhes. A párommal egy éve vagyunk együtt, és teljesen ledöbbentünk, mikor kiderült. Elakartam vetetni, de az sztk-s nőgyógyász, nem tudom hogy sikerült neki, de elírta a dátumot, így amikor papíron 11 hetesen elmentem abortuszra az ultrahangot végző orvos majdnem levette a fejemet, hogy lassan 14 hetesen mit akarok itt?! Eltelt pár nap, mire tudatosult bennem; szülni fogok. Igazából még most sem dolgoztam fel teljesen a tényt. Mikor anyámnak elmondtam, kirakott otthonról. Most a párommal lakunk együtt egy albérletben, és mondanom sem kell, anyámra semmilyen téren nem számíthatok. Így nehezen ugyan, de arra a döntésre jutottunk, hogy mindenféle háttér nélkül(párom nem tartja a kapcsolatot a szüleivel több éve) ez nem fog menni, örökbeadjuk a babát.

Gondolom a lelkiismeretesebb emberek tudják, hogy a mai társadalom kész ítélőszék, és jobban lenézik azt, aki lemond a babájáról, mint aki abortuszra megy. Ezért nem is mondtuk senkinek, hogy mi a helyzet. Mivel alapból sem voltam vékony, sőt, így elég könnyű titkolni a dolgot.

De visszatérve a kérdésemre, egyszer voltam védőnőnél, kb 5 hónaposan, akkor minden rendben volt. A titkolózás miatt a helyi nőgyógyászhoz nem fogok elmenni, főleg, miután elírta a papíromat végképp nem. Nagyvárosi kórházban fogok szülni, és úgy érzem ideje lenne elmenni, hogy mégse akkor lásson először orvos. Vajon meg fog érteni, vagy ő is lenéz majd?

Elég pocsékul érzem magam így is, fogalmam sincs, hogy mi lesz velem, vagy hogy fog zajlani ez az egész, hisz nincs senki, akitől meg tudnám kérdezni, vagy aki tudna segíteni, lelki támaszt nyújtani.

Akik esetleg csak bántó jelleggel írnak választ, azoknak üzenem, edződtem már eleget, és olyan szinten, mint a tulajdon szülőm, senki nem tud bántani, és elég lesz majd a lelkiismeretemmel megküzdeni.

Az aggódóknak, és azoknak, akik felelőtlennek fognak tartani üzenem, a baba jól van, és biztos vagyok benne, hogy fiú lesz, mert szinte egész nap mozog (nem tudom, hogy a kettő összefügg-e, mint mondtam, senkitől nem tudok kérdezni) és nyilván ha azt éreztem volna, hogy már hosszú ideje nem mozdul, vagy én éreztem volna rosszul magam, esetleg fájdalmaim lettek volna, akkor nyilván meglátogatok egy orvost, de eddig minden rendben volt.

2015. jún. 15. 17:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Menj el mindeképpen nőgyógyászkoz. Ha most 7 hónaposan akkor most. Szerintem is válasszátok a nyílt örökbfogadást így jobb lesz neked is és az örökbefogadó szülőknek is.
2015. jún. 16. 16:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint az sztk-s nőgyógyászok között gyakori a bunkó, előfordulhat, hogy "elcsodálkozik" az eseteden, szerintem mondd azt neki, ha szóvá teszi, hogy máshol laktatok albérletben és nem tudtad hova menj, de ha normális a doki akkor csak a vizsgálatra és az eredményre fog koncentrálni, a vizsgálatok nagy része azért van mert ha eltérést találnak akkor azt vitaminokkal, diétával vagy gyógyszeresen lehet kezelni, és csak 4 vizsgálat igazolásával adnak támogatást szülés után, ezek nélkül is születhes simán teljesen egészséges baba, a történetedben én csak egy dolgon akadtam ki: anyukádon. Hát, hogy milyen felfogású "nagymamák" is vannak... Komolyan már az eszem megáll. Az unokáját kellett volna elvetetned és kell most örökbe adnod. Milyen érzések lehetnek benne? Jajj nagyon sajnálom :( Az sztk-ban ahová tartozol csak 1 nőgyógyász van? Nem választhatsz másikat? Esetleg a váróban kérdezz rá 1-2 nőre, hogy kihez jár és meg van-e elégedve vele, innen tudhatod, milyen modorra számíts de a mi kerületünkben pl. nem is egy sztk van. Biztos, hogy nem tudjátok megtartani?
2015. jún. 18. 07:12
 13/17 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy nem a leghelyesebben cselekedtem, de kérlek képzeld magad az én helyembe, és utána ítélj el."

Beleképzeltem. Nem tettem volna így, ahogy te. De nem ítélkeztem, csak annyit írtam, attól, hogy nem érzed, még lehet baj. De persze inkább ne legyen.

2015. jún. 18. 15:07
 14/17 anonim ***** válasza:
Én azt vettem észre, hogy helyesen írsz szépen fogalmazol. Anyukád rendesen felnevelt. Próbáld meg vele megegyszer hatha.... Es lehet a babad körül segiteni fog.
2015. jún. 19. 22:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Nővérem lányának a barátnője is homokba dugta a fejét, majd 6 hónaposan ment el orvoshoz, és ekkor mondta el mindenkinek, hogy terhes. Nem ítélte el az orvos, mindenki segítőkész volt, és ekkor kezdett el igazán nőni a hasa. Mintha a baba érezné hogy bujkálnia kell. Mihamarabb menj el orvoshoz, jó egészséget, erőt, kitartást nektek, könnyű szülést, szép életet és megfelelő örökbefogadó szülő választást kívánok nektek!
2015. jún. 25. 12:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek, az egyik előttem szólóval. Én is tennék egy kisérletet anyukámmal ebben a helyzetben. Lehet már ő is megbánta, kitudja?! Egyébként melyik városban szeretnél szülni? Esetleg tudunk segíteni: biztos vannak itt jónéhánnyan akik jó szívvel ajánlanák orvosukat, én legalábbis biztos. Bár biztos vagyok benne, hogy az ország legjámborabb orvosa is fog megjegyzést tenni... Szívből kívánom, hogy rendeződjön az életed és kívánom a legjobbakat
2015. júl. 22. 06:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia, hogy alakultak a dolgok veletek?
2015. nov. 24. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!