Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Vidd orvoshoz, ha 7 hónaposan...

"Vidd orvoshoz, ha 7 hónaposan, még nem ül a kezein támaszkodva. " Mit jelent, hogy 7 hónaposan?

Figyelt kérdés

Mert nem mindegy, hogy 7 hónaposan és 1 naposan vagy 7 hónaposan és 30 naposan.

[link]

"Mikor kell orvoshoz fordulni? 7. hónapos Ha nem tud pár másodpercig támasz nélkül, vagy a kezére támaszkodva ülni, nem fordult át még soha egyik irányba sem, nem próbál valamilyen módon (körbe-körbe, oldalazva) kúszni vagy forogni"

Ezt találtam.

2012. márc. 12. 09:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

7 hónaposan és 30 naposan már majdnem 8 hónapos. Nem? (Szerintem)

Én 7 hónaposan és 1 naposan már vinném az orvoshoz.

2012. márc. 12. 09:38
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Ezért kérdeztem, hogy ti mit hívtok 7 hónaposnak?
2012. márc. 12. 09:50
 3/14 anonim ***** válasza:
A 7 hónapos kor a betöltött hónapra vontakozik, tehát 7 hós és 1 naposra. Ha ilyenkor még nem fordult át egyszer sem valamelyik irányba, és hason nem forog el a tengelye körül a játékokért (magyarán mondva csak fekszik egész nap és nem is próbálkozik semmivel), akkor orvos. Ha ennyi idős korban leülteted és pár másodpercig ülve marad (nem rogy össze) és csak azért dől el mert imbolyog és nem találja még az egyensúlyt ill. ha öledben ül szépen tartja a hátát és nem úgy fest mint egy rongybaba, akkor az rendben van. Stabilan ülnie csak 8 hónaposan "kell" neki (feltéve ha nem koraszülött)
2012. márc. 12. 09:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Lányom 7 hónapos és 8 napos, de még nem ül sehogy sem. Mármint ezt a "pár másodpercig ül támaszték nélkül"-t nem próbáltuk, hiszen nem tudom hogyan is próbáljuk. De egyébként forog, gurul, de csak az egyik irányba, körbe-körbe kúszik, repülőzik.
2012. márc. 12. 09:54
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez most megnyugtató. Ölben, ha ritkán ültetjük, akkor megül szépen.
2012. márc. 12. 09:55
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy 7.5 hónapos korig számít, de ha valamiben bizonytalan vagy, akkor kérdezd a dokit vagy a védőnőt.

Eleve ugye mindenki azt hangoztatja, hogy nem szabad ültetni a babát. Ez meg arról szól, hogy próbálgassuk mit tud. Ha meg nem próbálgatod, akkor csak azt fogod látni amikor magától feltámaszkodik.

Lányom 8 hónapos és még nem ült fel magától. 2-3 hete voltunk neurológusnál, nem mondta, hogy követelmény lenne.

2012. márc. 12. 09:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem nem kell orvoshoz vinni, max említsd meg a védőnőnek/gyerek orvosnak. SOHA! Nem ült a fiam a kezein támaszkodva, ha leültettem, azonnal eldőlt, pár mp-ig sem maradt úgy. 8 hónaposan fogta magát, és felült, azóta nagyon szépen ül. Most 9 hós, és tegnap felállt. Nálunk 7 hónaposan indult be a fejlődés. Akkor kezdett el kúszni, utána ült, feltérdelt, felállt. És teljesen normális, egészséges baba.
2012. márc. 12. 09:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Érdekes dolog ez az ülés-dolog. Azt mondják, hogy ne ültessük a babát, csak ha már magától felül. De bizony előfordul, hogy EGÉSZSÉGES gyerek "csak" 9 hónapos kora körül ül fel, általában mászásból. Nálunk legalábbis így volt és a doki meg védőnő szerint ez teljesen normális volt. Akkor meg miért elvárás, hogy 7-8 hónaposan már üljön a baba. Ezt valahogy még nem sikerült összeraknom. :-(
2012. márc. 12. 10:09
 9/14 anonim ***** válasza:
Nézzen rá védőnő, gyerekorvos..de pl az én babám 7 hónapos kora előtt kezdett el kúszni, forogni is csak 6 1/2 hónaposan kezdett úgy igazán - előtte voltak próbálkozások. Betöltötte a 9 hónapot, elkezdett mászni, felállt, felült. Ennyit erről.
2012. márc. 12. 10:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Igazából nálatok inkább az lehet probléma,hogy csak egyik irányba csinálja a dolgokat!Lehet le van kicsit tapadva az izma.
2012. márc. 12. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!