Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik babátok 7 hónaposan?

Mit eszik babátok 7 hónaposan?

Figyelt kérdés
Most lesz hét hónapos,miket adtok már neki tápon vagy cicin kívűl?és hányszor?
2012. márc. 7. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Én 5 és fél hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, szoptatás mellett. Azóta eltelt két hónap. Répa, brokkoli, krumpli, alma, szilva, őszibarack volt a sorrend. Csibemell, tojássárgája. Főzelékeket és kásákat főztem, rizsliszttel, kukoricadarával, majd mielőtt betöltötte a 7. hónapot, fokozatosan bevezettem a sikért. Babadarával sűrítettem a levest. Azóta eszik már spenótot, karfiolt, tököt, banánt, zabpelyhet, babakekszet, kap pici olivaolajat.

7 hónaposan 3x evett kaját: tízóraira, ebédre és vacsorára, reggeli,uzsonna és 2. vacsi szopi volt.

Minden lehetséges kombinációt bvetek

2012. márc. 7. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Az én kislányom 7 hónapos! orvosi javaslatra elkezdtük a hozzátáplálást 4 hónaposan, mert fogyóba volt a tejem (és aki le akar pontozni, annak elárulom, hogy mindent megtettem, annak érdekében, hogy több legyen, de nem lett)és mert a babám nagyon sokat bukott. Ezért a gyermekorvosunk tanácsára kezdtük bevezetni a szilárd ételeket szépen fokozatosan:

Jelenleg így eszik:

- 7kor reggeli: tejpép (Milumil vaníliás vagy banános)

-9.30 tízórai: gyümölcs babakeksszel, babapiskótával vagy kölesgolyóval

-12.00 ebéd: Főzelék hússal, sajttal

-16.00 uzsi: tejpép (vaníliás, belekeverve gyümölcs vagy zöldség, ami maradt ebédről)

19.30 vacsora: Sinlac pép gyümölccsel vagy zöldséggel ízesítve

Napközben megiszik 2,5-3 dl teát vagy sima vizet.

Gyümölcsökből: alma, banán, mandarin, kivi a fekete mag nélkül, szilva, sárga és őszibarack, körte, ananász, gesztenye

Zöldség: krumpli, sárga és fehérrépa, borsó, spenót, brokkoli, sütőtök, főzőtök, cukkini, cékla, paradicsom, saláta

hús: pulyka, csirke, heti1x máj a húslevesbe vasárnap

babakeksz, babapiskóta, kölesgolyó, búzadara, durumtészta, kenyér, kenyérbelső a főzelékbe, kifli csücsök

tejtermék: sajt, natur joghurt (vigyázni kell vele, mert savat csinálhat, ezért én csak kis mennyiségbe a főzelékbe teszek bele), túró, szójatej

Remélem mindent leírtam, ha valamit kihagytam akkor bocsi, igyekeztem mindent összeszedni, de nem olyan egyszerű már.

2012. márc. 8. 07:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!!! Az én babám is bukós, így mi elkezdtük elég korán. Volt pár baki: kihányt, vagy fosott ételektől. Ezért többször újra kellett kezdenünk és vigyázok mit adok neki. az utóbbi pár napban, amióta kúszik, megint bukik, de csak a délutáni táp után, estefelé. napközben adok neki délelőtt gyümit, délben zöldség, két tápos uzsonna, reggeli vacsora táp. ARes tápszert kap, nincs gyerekorvosunk, csak háziorvos, így innen jó ötleteket kapok. Akkor ti már nem is üvegeztek? mindent kanállal kap 2. ?
2012. márc. 8. 08:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindent én készítek neki. Nálunk is volt a joghurt ami kijött neki, ezért ezt nem is adom neki most magába, mert nem bírja! És semmilyen formában nem eszi meg a folyékony tápot, vagyis bocsánat, ha a folyékony tápból csinálok tejbedarát, akkor azt megeszi egy kis lekvárral vagy gyümölccsel. De sehogy máshogy. Minden étkezésünk kanalas, mert nem volt más megoldás, de nagyon jó étvágyú és mindent megeszik, nem hiszem, hogy később rossz evő lenne majd. Amikor nekünk is hason játszi előfordul, hogy kicsi visszajön, de azt mondta a doki ezzel nincs mit tenni, vele kell élni, és majd szépen lassan kinövi. Mondta, még akkor is jöhet, ha majd járni kezd! :D Már hozzászoktam, ha beteg akkor meg egyszer a betegség alatt tuti, hogy sugárba jön vissza neki a tejpép, mert a reflux felerősödik neki. Erre is felhívta a figyelmemet a doktor nő! Kérdezz nyugodtan ha van kérdésed, válaszolok szívesen! :D
2012. márc. 8. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!