Mit eszik babátok 7 hónaposan?
Én 5 és fél hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, szoptatás mellett. Azóta eltelt két hónap. Répa, brokkoli, krumpli, alma, szilva, őszibarack volt a sorrend. Csibemell, tojássárgája. Főzelékeket és kásákat főztem, rizsliszttel, kukoricadarával, majd mielőtt betöltötte a 7. hónapot, fokozatosan bevezettem a sikért. Babadarával sűrítettem a levest. Azóta eszik már spenótot, karfiolt, tököt, banánt, zabpelyhet, babakekszet, kap pici olivaolajat.
7 hónaposan 3x evett kaját: tízóraira, ebédre és vacsorára, reggeli,uzsonna és 2. vacsi szopi volt.
Minden lehetséges kombinációt bvetek
Az én kislányom 7 hónapos! orvosi javaslatra elkezdtük a hozzátáplálást 4 hónaposan, mert fogyóba volt a tejem (és aki le akar pontozni, annak elárulom, hogy mindent megtettem, annak érdekében, hogy több legyen, de nem lett)és mert a babám nagyon sokat bukott. Ezért a gyermekorvosunk tanácsára kezdtük bevezetni a szilárd ételeket szépen fokozatosan:
Jelenleg így eszik:
- 7kor reggeli: tejpép (Milumil vaníliás vagy banános)
-9.30 tízórai: gyümölcs babakeksszel, babapiskótával vagy kölesgolyóval
-12.00 ebéd: Főzelék hússal, sajttal
-16.00 uzsi: tejpép (vaníliás, belekeverve gyümölcs vagy zöldség, ami maradt ebédről)
19.30 vacsora: Sinlac pép gyümölccsel vagy zöldséggel ízesítve
Napközben megiszik 2,5-3 dl teát vagy sima vizet.
Gyümölcsökből: alma, banán, mandarin, kivi a fekete mag nélkül, szilva, sárga és őszibarack, körte, ananász, gesztenye
Zöldség: krumpli, sárga és fehérrépa, borsó, spenót, brokkoli, sütőtök, főzőtök, cukkini, cékla, paradicsom, saláta
hús: pulyka, csirke, heti1x máj a húslevesbe vasárnap
babakeksz, babapiskóta, kölesgolyó, búzadara, durumtészta, kenyér, kenyérbelső a főzelékbe, kifli csücsök
tejtermék: sajt, natur joghurt (vigyázni kell vele, mert savat csinálhat, ezért én csak kis mennyiségbe a főzelékbe teszek bele), túró, szójatej
Remélem mindent leírtam, ha valamit kihagytam akkor bocsi, igyekeztem mindent összeszedni, de nem olyan egyszerű már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!