Sikertelen magzatvíz vétel után mit tegyek?
Én 386 és 38 évesen szültem a lányaimat, önmagában csak az életkor nem ad ilyen eredményt. Nekem a kombinált, és az integrált teszt mindkét esetben alacsony kockázatot mutatott.
Az integrált tesztet magánklinikán csináltattam (2. terhesség), és ott azt mondták, hogy az egész vizsgálatban az uh a legfontosabb, mivel a genetikai betegségek szinte mindig elváltozást okoznak a testen, szervekben. A downnál a szívproblémák, az orrcsont hiánya, pl ami látványos.
Ha igazán alapos szonográfusnál voltál, és rendben talált mindent, akkor én reménykednék. :) 12. héten csak a tarkóredő fontos, a többi később is észrevehető.
Ha én lennék a helyedben, és tudom, úgyis megtartanám a babát, ha down-os lesz, nem csináltatnék még egy magzatvíz vizsgálatot.
Egyébként hihetetlen, mennyire más az sztk-s uh, a fizetős genetikai uh-nál. A fizetős 40! percig tartott, és nem a "babamozi mama kedvéért" miatt, hanem tényleg mindent megnéztek. A belső szervek, csontok, koponya, mindent. Szívbillentyűt, szájpadot, erek áramlását, szemlencsét, tényleg mindent, hihetetlen volt. Na ott tényleg elhittem, hogy minden rendben, pedig még az sem 100%. Nekem ezért furcsa, hogy manapság még mindig előfordulnak olyan esetek, amikor a baba végtaghiánnyal születik, és nem vették észre a terhesgondozás alatt!
Bocs az offért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!