Magzatvíz vétel, tapasztalatok, ki csináltatna, ki nem?
Bár nem nekem, a barátnőmnek is "kellett" csináltatnia.
Ő akkor azt gondolta át,hogy ha beteg lenne a baba, akkor is megtartaná-e. Ha igen, akkor nincs értelme még azt az egy százalék vetélési esélyt sem kockáztatni.
De ha nem, akkor meg én speciel megcsináltatnám!
A barátnőmnek szerencsére nem lett gond!
De amit még javasolni tudok,hogy menj el az Istenhegyi úti klinikára Hajdú Kriszta doktornőhöz és vele is nézesd meg magad!
szia, nekem kellett csináltatni, bár nem magzatvíz vétel volt, hanem méhlepény mintavétel, de ugyanúgy csináltak mindent, csak méhlepényt szúrtak,nem a magzatburkot.
én erről a vetélési kockázatról annyit tudok mondani, hogy mielőtt megcsináltattam, én is egy hétig a netet bújtam, és nagyon sok kismamával beszéltem akik szintén átestek ezen, és mindenki írta utána, hogy minden rendben a babával, vagy hogy sajnos igazolódott a betegség, de senki nem írta azt, hogy elvetélt volna. Egyébként is mindig van vetélési kockázat az egész terhesség alatt, és ehhez a saját százalékodhoz adódik hozzá az 1%, ami sok orvos szerint nem is valós.
mindenesetre én megcsináltattam, és negatív lett, azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
neked miért lett pozitív? életkor miatt? vagy magasabb tarkóredő érték miatt? vagy a vérvételnél nem voltak jó az értékek?
Nem tudom, mert az integrált tesztes vérvételen a felsorolt eredmények mind határértéken belül vannak. Gondolom, közrejátszik a korom, 33, a túlsúlyom, 90 kiló, és a lombik.
Én is átnéztem mindent a neten, én találtam olyan kismamát, aki emiatt vetélt el, és olyat is, akinek visszajött a magzatvíz eredménye, hogy negatív, a baba meg mégis Down-os lett.
Szóval mindent összevetve, nem megyünk el rá.
be tudnád linkelni azt az oldalt, ahol olvastad, hogy van olyan kismama, akinek negatív eredmény után downos babája lett? 6 hete bújom éjjel nappal a netet, de ilyet én még nem tapasztaltam, hogy ilyen kismama írt volna bárhova is, pedig elhiheted, hogy több száz helyen jártam már fórumokat illetően, beleértve a külföldi oldalakat is.
nem kötözködni szeretnék, csak tényleg érdekelne a link.
és az is, ahol a kismama leírta, hogy emiatt a vizsgálat miatt vetélt el, mert ilyet sem olvastam és egyáltalán ha volt is ilyen, ki tudja, hogy emiatt vetélt volna - e el...
ti tudjátok, ez a ti döntésetek, én mindenesetre megnyugodtam valamennyire, amikor megjött az eredmény, elképzelni sem tudtam volna, hogy a hátralevő 28 hetemet azzal kellett volna töltenem, hogy éjjel nappal agyalok, és azzal álmodok, hogy egészséges lesz - e a baba, amikor meglátom a szülőszobán. De persze ezt mindenkinek joga van eldönteni.
Ne haragudj, ezeket is mind olvastam, nezzuk az elso.itt kb van 40 hozzaszolas, es egy kismama irta, hogy 16. Heten csinaltak neki amniot, es a 28. Heten meghalt a kisbabaja, levalt a mehlepeny, szerinted ennek mennyi koze van a szurashoz? Hogy 3 honap mulva megtortenik a baj?
Inkabb mindenki csak arrol ir, hogy rettegtek, meg kellemetlen volt, meg hol ne csinaltassak a kismamak.
A masodikat is elolvastam regebben es annyit mondanek hogy ahol elment a baba, ott elotte kb 2 honapig verzett a kismama, tehat en erre sem tudom azt mondani hogy emiatt volt.
De ne haragudj en nem belekotni akartam semmibe.
A legfontosabb hogy ez csakis a ti dontesetek, es ezt nektek kell megbeszelni.
Egyebkent az egyik hozzaszolo irta, hogy az orvosa azt mondta hogy 28 eves praxisa alatt 1 veteles tortent..
Ez is megragadt bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!