Ti megmondtátok a védőnőnek mikor kihagytatok valamilyen vizsgálatot?
Figyelt kérdés
Olvasom itt is,hogy sokan kihagyják a fogorvosi vizsgálatot. A kérdésem azokhoz szól,akik önszántukból kihagytak valami vizsgálatot. Ti kereken megmondtátok, (ha igen,hogyan fogadta a védőnő?) hogy nem mentek, vagy sumákoltatok? :)2015. márc. 25. 14:05
11/20 anonim válasza:
Én most vagyok 28 hetes. Karácsony előtt mentem volna fogászatra sztk-ba, de lemondták az időpontomat. Na azóta sem voltam! A kiskönyv havonta megfordul mindenki kezében, de se a nőgyógyász, se a védőnő nem jegyezte meg hogy miért nem voltam. Nem hinném hogy pont a fogászat érdekli őket! :) Vérvétel, ekg, vagy ultrahang miatt tuti szóltak volna.
12/20 anonim válasza:
Én megmondtam - bár nálam általában nem az én hibámból csúsztak a vizsgálatok, és a védőnő addig nyösztetett, amíg mindent meg nem csináltattam. Mondjuk pont a fogorvoshoz nem kellett ragaszkodnia, mert 15 hetesen megfájdult egy fogam és elmentem magamtól is. Most vagyok 36 hetes, de pl Hepatitis eredményem csak néhány hete van, Wassermannom meg csak ezen a héten készült.
13/20 anonim válasza:
11-es vagyok! Nekem még hepatitis sincs meg! Első alkalommal "elfelejtették" levenni, így 3 hete a cukorterheléskor kérte újra a doki. Talán két hét múlva meglesz! :S
14/20 anonim válasza:
Hát az első trimeszteri vizsgálatokkal amilyen kavar volt nálam, előre kiváncsi vagyok mi maradt le. Megmutatok én majd minden leletet, majd szól ha valami hiányzik, ugyse mondom azt hogy megvolt ha egyszer nem.
15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nekem nehezen,de a fogorvosi vizsgálat kivételével eddig minden megvan. Nekem is kusza volt az egész,de első alkalommal kaptam a védőnőtől egy táblázatot,amin rajta van bizonyos heteken milyen vizsgálatok vannak.
2015. márc. 26. 07:54
16/20 anonim válasza:
A fogorvos eleve csak ajánlott, nem kötelező, ellentétben az ekg-val, ami bizony kötelező és nemhogy 1-2 év alatt, de pár hónapon belül is szar lehet az eredménye és a későbbi érzéstelenítés esetleg altatás (sürgősségi császár) miatt nagyon is lényeges, hogy friss legyen az eredmény.
17/20 anonim válasza:
12-es vagyok, azt a táblázatot én is megkaptam, csak köszönőviszonyban sincs a valósággal, és gyakorlatilag semmi fontos információ nincs rajta. Pl leírja, hogy vérkép-vizelet. OK. De innentől a dokinak kellene tudnia, hogy milyen adatokat kér a labortól - na itt bukott a történet. Arról nem is beszélve, hogy mivel a Hepatitisz tesztem kimaradt az első vérképnél, küldözgettek a nőgyógyász-háziorvos-védőnő háromszögben, hogy ki és hová ad majd beutalót. December végén a nődoki például azzal küldött haza, hogy az év végén változik a Hepatitisz teszt adminisztrációja, és fogalma sincs, milyen lesz az új, úgyhogy menjek vissza január vége felé... Teljes káosz az egész terhesgondozás.
18/20 A kérdező kommentje:
Jézusom!!!! Akkor én nem panaszkodok kedves utolsó, mert a tied tényleg káosz volt, főleg az enyémhez képest. Én 4 hetente járok terhesgondozásra, ott meg szoktam kapni a beutalókat,hogy legyen meg az eredmény következő találkozásra. Tegnap voltam (15 hetesen) csak laborba kaptam beutalót, az is vizeletvizsgálat volt csak + felhívta a dr. úr a figyelmemet,hogy lassan kérjek időpontot uh-ra,mert 18-20 héten menni kell.
2015. márc. 28. 06:37
19/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek írom,hogy senki nem foglalkozott vele,hogy nincs meg a fogorvosi vizsgálatom. Voltam védőnőnél, nőgyógyásznál. A dr. úr mondta : "Nagyon jóóó, cytológia megvan, hepatitisz megvan, nemi betegség megvan, vér csoport vizsgálat megvan, EKG megvan, labor megvan!!!" :)
2015. márc. 28. 06:42
20/20 anonim válasza:
Hepatitisz is kell? Hopsz.. Nekem a nőgyógyász nem adott beutalojat. A védőnő adta es háziorvoshoz kellett vinnem pecsételni. Sima vérkép vizelet. Kiskonyvben valahogy a hepatitiszre is rairtak a dátumot pedig meg sem volt, ezen kivul vércsoport meghatározás volt csinalva. Én annyira nem szeretem hogy itt ez a rendszer működik.. Inkabb adna oda a nőgyógyász minden beutalót..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!