Ti megmondtátok a védőnőnek mikor kihagytatok valamilyen vizsgálatot?
Első gyerekemnél voltam. Akkor minden fogat megcsinált a körzetis doki. Azóta sincs semmi bajom.
Második gyerkőcnél letört az egyik fogamból egy darab. Természetesen elmentem megcsináltatni. Vittem a kis könyvem, de a mostani körzetis dokim bele se firkált.
Nem igazán érdekelte.
A védőnő/szülészem nem törődött vele.
Nekik a legfontosabb az ekg/vérvétel.
Én pl "hivatalosan" nem voltam fogászati vizsgálaton, a kiskönyvemben nem volt bejegyzés. Valójában viszont voltam, csak nem tartottam lényegesnek a magán fogorvosom orra alá dugni a kiskönyvet, hogy ugyan pecsételjen már bele.
Kutya nem kérdezte meg amúgy, hogy voltam-e.
No, akkor a tanácsom: ha majd a védőnő ragaszkodik a fogorvosi pecséthez, akkor elmész a jelenlegi lakóhelyed szerinti körzetihez. Ha szerencséd van, mivel eddig ezek szerint rendszeresen jártál a régi dokidhoz, akkor nem is lesz kezelendő fogad, és megkapod a pecsétet. Ha lesz lyukas fogad, akkor megköszönöd a kontrollt, majd keresel egy megbízható dokit, aki megcsinálja. Nyilván kell keresned előbb-utóbb új fogorvost.
Egyébként én is voltam hasonló szituációban, mint egy-két válaszoló, pont egy hónappal azelőtt voltam a magándokimnál, mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok. Utólag, mikor megkaptam a kiskönyvet és a beutalót a védőnőtől, visszamentem hozzá és kértem, hogy igazolja le. Akkor már nyilván bele se nézett a számba :) Az ekg nálunk hálistennek viszonylag intim, a háziorvos asszisztense csinálja külön vizsgálóhelyiségben.
Azt az érvelést elfogadom, hogy ekg-t minek csináltatni olyan sűrűn, de az nem igazán értem, hogy miért ekkora gond fogászati szűrővizsgálatra elmenni. Bennem fel sem merült, hogy lázadok az eü. bürokrácia ellen, mert én vagyok annyira felelősségteljes, hogy amúgy is rendszeresen járok fogorvoshoz. Pedig így volt.
Aki pedig retteg a fogorvostól... Hát az gáz, de terhesség alatt rengeteg fóbiát le kell győzni, sokan rettegnek a vérvételtől, tűszúrástól, stb. És pontosan azoknak kellene összeszedni magukat és elmenni fogorvoshoz legalább terhesség alatt, akik a rettegésük miatt korábban hanyagolták a témát... Persze senkit nem fog előállítani a rendőr és a fogorvoshoz kísérni bilincsben, szóval mindenkinek a saját felelőssége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!