A védőnő azt mondja, csak úgy tud terhesgondozásba venni, ha van az élő magzatról is információ. Nem elég neki a rizikó faktoros papír. Ez lehetséges?
Járt valaki így? Korán voltam orvosnál, aki mindent rendben talált, bár szívhang még nem volt. 3 hét múlva kell visszamennem, akkor leszek 9+3 hetes. Akkor vinnem kellene már a leleteket.
Tényleg nem vesznek terhesgondozásba kimutatott "élő" terhesség nélkül, ahol a nőgyógyász mm pontosságra ad információt a magzatról?
Kiskönyvről annyit, hogy én az elején elkevertem és úgy is maradt. A védőnővel muszájból találkoztam talán 3-szor, egyébként csak orvosi vonalon mozogtam.
Az orvos digitálisan tárolta az összes leletemet.
Szülés után is az orvos adta ki az anyaságihoz szükséges papírt, a védőnő nem ártott, de hasznát se vettem. Közte és az orvos között semmiféle kommunikáció nem volt.
Mindent a nőgyógyásszal és a háziorvossal intéztem.
Miután elköltöztünk, az itteni védőnőt még nem láttuk (bő fél éve). Nekem nem hiányzik.
"Én nem örülnék, ha a háziorvosom adná a beutalókat, egy nőgyógyász jobban tudja, milyen vizsgálatok vannak és kellenek. Legalábbis az én háziorvosom belgyógyász, terhesség alatti problémákkal és vizsgálatokkal nem hozzá fordulnék. Ez nem valami jó ötlet volt, hogy a háziorvosokhoz irányítják a várandós nőket."
Az én esetemben ez úgy nézett ki, hogy a nőgyógyász indoklással írt egy beutalókérőt, amit elvittem a háziorvoshoz, ő a kérés alapján kitöltötte a beutalót, aztán mehettem a laborba. A háziorvos pro forma megvizsgált (szív, tüdő, de minek...?), néha ezt se, csak a kérés alapján adta a papírokat.
Ha úgy vesszük, egy felesleges adminisztrációs kör volt, de a jogosultságok így vannak kiosztva.
Én is úgy gondolnám, ahogy az utolsó írja. A védőnő gondolom úgyis megmondja, milyen vizsgálatokra van szükség, a háziorvos meg megírja a beutalókat.
Egyébként elértem a nőgyógyászom. Annyit reagált, hogy "semmi gond, majd ha legközelebb megyek, akkor majd ad papírt róla". Köszönöm mindenkinek a hozzászólását!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!