A védőnő azt mondja, csak úgy tud terhesgondozásba venni, ha van az élő magzatról is információ. Nem elég neki a rizikó faktoros papír. Ez lehetséges?
Járt valaki így? Korán voltam orvosnál, aki mindent rendben talált, bár szívhang még nem volt. 3 hét múlva kell visszamennem, akkor leszek 9+3 hetes. Akkor vinnem kellene már a leleteket.
Tényleg nem vesznek terhesgondozásba kimutatott "élő" terhesség nélkül, ahol a nőgyógyász mm pontosságra ad információt a magzatról?
Nem azért adott igazolást, hogy a védőnőhöz mehess. Csak akkor kaphatsz terhes könyvet, ha élő terhességed van, amit akkortól számítanak, ha van szívhang.
Én 5,5 hetesen voltam először orvosnál, 2 hét múlva kellett visszamennem. Akkor már volt szívhang és kaptam a beutalókat, mehettem a védőnőhöz.
Rajtam kivul mindenki 100%-os xdd 12 hétig nem kötelező elmenni de ajánlott főleg ha a védőnő adja a beutalokat mint nálam, ráadásul 12 hetes genetikai uh-ra akárki akármit mond nem árt a kiskonyv. :-)
De nem kell sietni amúgy, boven van addig idő.
9-es vagyok. Nekem megcsinálta az orvos a 12. heti genetikai UH-t kiskönyv nélkül. Meg beutalót is ő adott mindenhova.
Csak azután mentem a védőnőhöz. Ő soha semmit nem csinált, csak súlyt, meg vérnyomást mért. Ezért felesleges is lett volna korábban menni.
Lassan 2 éves a fiam, azóta sem veszem hasznát a védőnőnek...
Nálunk is akkor küld az orvos védőnőhöz, ha már van szívhang. Ugye, ekkor már azt írja a papírra, hogy élő embrió. Ezzel a védőnő is kiadja a kis könyvet. Nálunk az orvos adja a beutalókat, de csak akkor, ha már van szívhang. Én a helyedben 2 hét múlva mennék vissza a dokihoz, 8+3 hetesen már kell szívhangnak lenni.
De ha 3 hét múlva lesz szívhang, akkor azzal a papírral elmész védőnőhöz, ő ad kis könyvet, beutalót és a vérvételt 1 nap alatt el tudod intézni, az eredmény hamar megvan. A szifilisz és toxoplazma, hepatitis eredményét úgy se te kapod meg, hanem a védőnőhöz küldik ki, neked csak a sima vérkép leletért kell elmenj. A 12. heti ultrahangig ezeket meg simán el tudod majd intézni, a dokinak akkor is ráér a lelet, nem tudom, hova akar sietni, mikor még élő terhesség sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!