Kismamák segítségét szeretném kérni! Több kérdésem is van?
7 hetes kismama vagyok. Tegnap voltam először uh-n. A doki szerint minden rendben van :) hál istennek. Viszont nem csinált rákszűrést es laborba sem küldött. Úgy tudom, hogy ilyenkor nézik a vérszegénységet, toxoplazmát stb. Vagy rosszul gondolom? Nem baj, hogy nem küldött? Rákszűrés nem kellett volna??
Kérlek írjatok, aggódom!
A másik: olyan szinten undorodok minden kajatol, hogy nem tudok enni. Nem lesz baja a picinek?
Ezeket a vizsgálatkat mahd később végzik. Rákszürést meg gondokom azért nem vett mert nég bent vagy az 1 évbe, bár van amelyik orvos csak a második trimeszterben végzi.
Vaja nem lesz a babának, ha nem tudsz enni, de folyadékot sokat igyál!
Gratulálok és boldog babavárást!
3 gyerekes anyuka
nekem nem is ajanlotta a rakszures, mert fals pozitiv lehet.
vedono fogja mondani, h mikor kell labor, akkor kell majd kerned beutalot a haziorvostol vagy a nodokitol, lesz eleg vizsgalat a terhesseg alatt, hidd el unni is fogod a vegere :-). enni egyel, amit birsz, a baba el fogja venni ami a fejlodeshez szukseges..ne idegeskedj, m az art, elvezd inkabb, nagyon szep idoszak szerintrm:-)
Nem vagyok benne az egy évben. De ra sem kérdezett.
Sajnos inni sem tudok, attól is hányingerem van.
Köszönöm a válaszokat!!
Nekem 5 hetesen csinált rákszűrést de nem tudom ez kötelező e. Ha nagyon zavar akkor legközelebb említsd meg neki hogy 1 éven túl voltál.
Pár hét múlva már elmehetsz a védőnőhöz, ő ad majd kiskönyvet és megmondja mikor hova kell menni. Nyugi, én elég későn mentem a védőnőmhöz (12 hetesen) mert a dokim szerint 12 hétig még bármi lehet. 12 hetesen megkaptam a kiskönyvet, felkerestem a körzeti nődokit is aki adott laborra beutalókat. Senki nem mondta hogy már kifutottam az időből. Utána elmentem a házidokimhoz aki megcsinálta az ekgt. Most vagyok 17 hetes és mindenem megvan, még a hülye afp-t is megcsináltattam pedig örültem neki hogy már nem kell, de a magándokim azt mondta csináltassam meg, mert jó az...
Nagyon kedves vagy, köszönöm! Azt hittem a nőgyógyász mondja majd, hogy keressem fel a védőnőt...Vagy akkor keresem fel, amikor én gondolom? Bocsánat a hülye kérdésért, de nem első baba :D
A doki nekem csak egy papírt adott, azon mondjuk rajta van, hogy 7 hetes és minden rendben.
Tehát ha jól értem, akkor a védőnő írja össze, hogy milyen vizsgálatok kellenel és a háziorvos ad beutalót?
Én mindenképp szeretnék toxoplazmát is nézetni (anyósoméknál sok a macska)...akkor mikor következőnek megyek a nődokihoz, külön kérlem ő tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!