Sajnos a lakóhelyemen nincs elérhető időpontban ingyenes szülésfelkészítő, ami van, az pedig a kevés résztvevő miatt elmarad.
Találtam egy két napos tanfolyamot, ahova apával együtt mehetnénk, de 8 000 Ft-ba kerülne a két nap.
Gondolkodom rajta, hogy megéri-e elmenni. Első babás vagyok, és szülés után nem lesz segítségem.
2014. jún. 18. 09:34
1/8 anonim válasza:
én nem voltam.
azt csináltam amit mond a szülésznő ("amikor a fájást érzi akkor nyomni, 3-at, most nagy levegő, nyomni, szünet, megint nyomni, most is nyom, most jöhet a következő levegő, miért csak kettőt nyom, elmúlt a fájás? ok, várjuk a következő fájást")
ahogy észrevettem a dokik jobban be voltak sózva meg idegeskedtek nálam én meg nagy nyugodtan szültem :)
nem kell ehhez tanfolyam
2014. jún. 18. 09:50
2/8 anonim válasza:
a védőnő, gyerekorvos segít szülés után
2014. jún. 18. 09:51
3/8 anonim válasza:
én voltam, és gyakorlatilag a youtube-ról vetítették le a Parents szülséfelkészítő videóit. Így alapból nem lett volna értelme, viszont elmondták a helyi kórházi szokásokat, és felvittek a szülő szobára. Emiatt mégis azt gondolom, hogy érdemes volt elmenni. Szerintem bőven elég, ha bekéredzkedsz a szülészetre és ott felteszed az esetleges kérdéseid az ügyeletesnek, amikor erre van lehetőség, otthon pedig megnézed a fent említett videókat. Van kb. vagy 18 fejezet.
2014. jún. 18. 09:53
4/8 anonim válasza:
én voltam (szintén első gyerek), de nekem igazából semmit nem ért.
Voltunk szülőszoba-látogatáson is, de erre akkor is lehet menni, ha bemész a kórházba, és megkéred őket, hogy megnézhesd :)
amúgy nekem sokkal többet ért az, hogy a szülésznő (bár nekem nem volt sajátom) mondta, hogy mit hogyan csináljak. A szülés után részt sem tudtam hasznosítani, hiába volt szó a szoptatásról, mégis többet ért, hogy a kórházban volt szoptatási tanácsadó... Mert ugye az elmélet, meg a gyakorlat merőben más (legalábbis az én esetemben).
2014. jún. 18. 10:13
5/8 anonim válasza:
utolsó vagyok, és szülés után nekem sem volt segítségem, a férjem volt itthon másfél hetet. És még így is azt mondom, hogy simán kihagyhattam volna azt a tanfolyamot :)
2014. jún. 18. 10:14
6/8 anonim válasza:
én nézegettem a kiszemelt kórház tanfolyamait, de júliusra nem volt már időpont/hely. beszéltem a kórházzal és kérdezték hogy az előadásra mennék e én meg mondtam hogy engem csak a körülmények érdekelnek, mit kell vinni, hogy lehet szobát "foglalni" minek mi a menete és szülésznőt fogadni, aki a szülésig úgy is elmond mindent amit tudni kell van még kb 8hetem. mondták hogy péntek-szombat-vasárnap hívjam őket, akkor általában kevesebb a meló és menjünk be akkor körbe vezetnek és kész. nem megyünk semmi tanfolyamra. én elsősegély tanfolyamra akartam menni, azt mégis csak picit fontosnak tartom, ha baj van akkor tudjak tenni valamit a bepánikoláson kivül. a védőnő elmondta miről is szól ez a tanfolyam és kész. megjegyeztem oda se megyek. majd csak egy kis előadásra a védőnőhöz a baba ápolásáról, kb 2-3 órás (ingyenes) előadás (mondta a védőnő, hogy ezzel a saját munkáját is könnyíti) hogy tudjuk a fürdetést, ápolást, pelenkázást...stb. erre megyünk majd a férjemmel és kész. szerintem feleslegesek ezek a tanfolyamok, és ahogy az egyik válaszoló írta szinte minden fent van a neten ha érdekel ott megnézed és nem adsz ki rá több ezer ft-ot.
2014. jún. 18. 10:51
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg nem megyünk, mert ezt a pénzt sajnálom erre kidobni, akkor inkább veszek a babának valami hasznosat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!