Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kötelező vizsgálatokra elmenni?

Kötelező vizsgálatokra elmenni?

Figyelt kérdés
Első babámat várom... 12 ik hétben vagyok. Nem akarok elmenni ilyen vizsgálatokra. Ennek lehet valami következménye azon kívül hogy nem kapok GYES-t?
2014. jún. 17. 13:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Áh, és ilyen nők tényleg vannak? Ne menj el,igazad van. Lehet,hogy beteg a babád. Vagy lehet,hogy korán nyílik a méhszájad,elvetélsz vagy koraszülsz. Csak ilyesmik.
2014. jún. 17. 14:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Neked ugyan minek kell gyerek? Ha majd 40 fokos laza lesz ot se viszed el orvoshoz, nagyokos?!
2014. jún. 17. 14:22
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek születése után számtalan, ennél sokkal kellemetlenebb dolog lesz, amivel szembe kell nézned. Egy uh vagy vérvétel semmi. Ha már most ennyit nem vagy képes az ő jólléte miatt megtenni, mi lesz, ha zsinórban 3 hónapja 1-2 órákat alszol majd, mert szüksége lesz rád? Az nagyobb áldozat, mint most ez. A gyerekvállalás borzalmas nagy felelősség. Tessék felnőttként viselkedni és elmenni! Nem a te életed miatt, hanem az ő élete miatt, hogy a legjobb esélyekkel induljon neki a világnak! Megérdemli! És csak tőled függ!
2014. jún. 17. 14:37
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
5-ös vagyok, lehet én vagyok naiv, de még mindig úgy érzem, ez csak egy provokatív kérdés, aminek nem értem az értelmét. Vagy tényleg akad olyan, aki feleslegesnek gondolja ezeket a vizsgálatokat? Mindenki pontosan leírta a következményeket, szerintem ennél nem kell több. A kérdező vagy csak provokál, vagy tényleg ennyire primitív? Létezik ilyen a XXI. században?
2014. jún. 17. 14:55
 15/18 anonim ***** válasza:
27%
Semmi sem kötelező, anyasági támogatást nem kapsz, ha nem jársz, gyest igen. Másnak is nyűg, meg szerintem kissé túl van gondozva a kismama kis hazánkban, de a gyerek érdekében értelmes ember eljár vizsgálatokra. Legalábbis aki szeretné minimálisra csökkenteni a kockázatát, hogy baja legyen a gyerekének. Miért nem akarsz járni???
2014. jún. 17. 18:03
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Nem a gyest nem kapod meg, hanem az egyszeri anyasági segélyt, ami 65 ezer Ft körül van. Szerintem, pl minimum ezért érdemes négy alkalommal elmenni dokihoz (4 pecsét kell a kiskönyvbe), azt kibírod.

Nem olvastam el a válaszokat, de gondolom, mindenki jól leoltott.

Hát én pl most a harmadik gyerekkel már tudom, hogy mit akarok és mit nem (Az első kettőnél még hagytam magam megfélemlíteni a védőnő meg a dokik által, most már nem érdekel.), emiatt nem csináltattam meg az AFP-t, a cukorterhelést, és nem futkozok állandóan vizsgálatokra (13 hetesen voltam az elsőn, aztán 2 hónappal később a következőn). Én személy szerint úgy gondolom, túl van lihegve ez az egész. Pl kizártnak tartom, hogy az a durván 1-1,5 perces vizsgálatnak, ami az sztk-s ellátás során zajlik, bármi értelme lenne. A szívhang-hallgatást is feleslegesnek tartom, amikor érzem hogy a gyerek folyamatosan mozog, rugdos. Az NST-nek pláne nem látom értelmét főleg úgy, hogy ha "rossz az eredmény", akkor sem történik semmi, csak megismétlik, arra meg már rámondják hogy jó...

Mondjuk, mi akkor sem vetetnék el a babánkat, ha beteg lenne, tehát az ilyen irányú vizsgálatok eleve nem érdekelnek.

UH-ra elmentem (oké, eddig kettőn voltam, az első, amit 7.-8. hét körül csinálnak, elmaradt), mert szeretem látni, meg vérvételre is, a vérkép miatt.

Van ismerősöm, aki egyszer sem volt dokinál, otthon szült a 42. héten, egy makk egészséges, 4 kiló fölötti kisfiút. Lehet így is, attól, hogy nem ez a megszokott. Ha te így tartod jónak, akkor tégy így.

2014. jún. 19. 16:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os válaszoló ti sztem rokonok lehettek :)

Mikor még nem voltam terhes én is azon "paráztam", hogy úr isten ennyi meg annyi vizsgálat vérvétel Uh-ok nőgyógyászok stb stb. Hogy én nem is akarok babát annyi fennforgás van körülötte.. Hozzá teszem nem szeretek orvoshoz járni, de sztem többségünk így van ezzel...

DE......

Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok (nem tervezett volt) az első gondolatom,hogy gyorsan,gyorsan nőgyógyászhoz kell mennem, hogy biztos az vagyok?! Jó helyen van a pici..

Mikor megállapították, hogy valóban kisbabánk lesz, onnantól kezdve eszembe sem jutott az, hogy ne járjak el a vizsgálatokra. Fogadtunk magán dokit 8 hetesen mentem először hozzá. Kaptam gondozási tervet. Aztán a védőnő, megint doki, Down-kór szűrés, vérvétel stb.. megint doki.. Még csak 14+5 hkm vagyok de így is elég sok helyen voltam már... Legközelebb 16 hetesen kell mennem a dokimhoz, második vérvételre és 20 hetesen a következő 4d-s ultrahang szűrésre...

Kedves kérdező..... Ezeket csak azért írtam le neked mert én is úgy voltam vele (nem terhesen), hogy ennyi vizsgálat már terhes nekem :) De amint megtudtam, hogy babám lesz egész egyszerűen nem tudom és nem is akarom kihagyni a vizsgálatokat. Hogy tudjam velem is és a kicsivel is minden rendben legyen... Nagyon várom a következő vizsgálatot..:) Nem tudnám úgy végig vinni a 9 hónapot, hogy semmit ne tudjak a babámról és az egészségemről... Ezért nem értelek, hogy hogy bírnád ki azt hogy ne tudj magatokról mindent? A párod nem noszogat, hogy igenis kismama tessék szépen elmenni a vizsgálatokra?? Elnézést az esetleges helyesírási hibákért...

2014. jún. 20. 11:02
 18/18 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os válaszoló!

Én megértem, hogy a sokadik gyereknél már nem rohangál annyi helyre az ember, de azért a terheléses cukorvizsgálatra azért érdemes elmenni, vagy legalább otthon mérni néha. Mert azt nem lehet érezni, és elég komoly bajai lehetnek tőle a babának, ha esetleg túl magas a cukorszintje az anyának. És ismerősömnél például csak a 3. terhesség alatt jött ki...

2014. jún. 20. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!